לחמניות גבינה

הלחמניות הקטנות, שנראות קצת כמו סקונס, ימלאו לכם את הבית שריח מטריף של עשבי תיבול ושום. מכינים אותן מגבינות בסיסיות כמו קוטג' וגבינה לבנה ומוסיפים גבינה קשה לבחירתכם. במתכון זה מנצ'גו, אבל תחליפו אותה בלי שום בעיה בכל גבינה אחרת שמתחשק לכם. פחות משעה והן שלכם.

>> למתכון: לחמניות גבינה מהירות

לחמניות גבינה מהירות
לחמניות גבינה מהירות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

פשטידת קישואים

לא חשבתם שנבנה תפריט לארוחת שבועות בלי פשטידה, נכון? אז בחרנו לא סתם פשטידה, פשטידה טעימה ויפה שמורכבת רק מ-5 מרכיבים, כשגלוטן הוא לא אחד מהם! גם טעימה, גם פשוטה נורא להכנה וגם קלילה ביותר למאכל. 

>> למתכון: פשטידת קישואים ויוגורט

פשטידה
פשטידת קישואים ויוגורט | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

טירופיטה

אנחנו קוראים לו בורקס בגלל הדמיון, אבל זה לא בדיוק בורקס. למעשה, השם של מאפה הגבינות היווני הזה בתעודת זהות הוא טירופיטה, ומדובר בשבלול מבצק פילו שזוף ומתפצח שעוטף בתוכו תערובת של גבינות יוגורט. להכין אותו לוקח פחות משעה, ואין מתאים ממנו לשולחן החג. 

>> למתכון: מאפה גבינות

סלט ירוק

הסלט הזה הוא קצת תירוץ לאכול בפרוסות בגט זהובות עם גבינת עיזים ונגיעת דבש, אבל בעיקר סוגר הפינה הירוקה של הארוחה עם תערובת עלים (רוצים להוסיף חסה? לכו על זה). טעים, מרענן, עוקצני ומתקתק בו זמנית - כל מה שצריך מסלט, פלוס תוספת קטנה שמשדרגת את כל הסיפור. 

>> מתכון: סלט ירוק עם ברוסקטת עיזים

סלט ירוק עם ברוסקטת עזים
סלט ירוק עם ברוסקטת עזים | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

סלט פסטה

יצא לו מוניטין של פיקניקים, אבל הוא יפה ומספיק חגיגי כדי לעלות מהדשא לשולחן שלכם. מדובר בסלט חם-קר של ירקות אפויים, ירקות טריים ופסטה שבא לנו עליו כבר עכשיו. 

>> למתכון: סלט חם-קר של פסטה וירקות

סלט פסטה חם קר
סלט פסטה חם קר | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוגה

אוקיי, אנחנו יודעים, איפה עוגת הגבינה? נכון שמצופה מכם להכין עוגת גבינה, ותאמינו לנו שלא חסרים לנו מתכונים לכל עוגת גבינה שאתם מדמיינים, אבל חשבו השנה ללכת דווקא על עוגה שבכלל מזכירה במראה שלה סופגנייה. היא כל כך חגיגית ואנחנו רק מחפשים הזדמנויות לאכול מסקרפונה, שלא יכולנו לסרב לה. 

>> למתכון: עוגת שמרים חגיגית עם קרם מסקרפונה

עוגת שמרים עם קרם מסקרפונה
עוגת שמרים עם קרם מסקרפונה | צילום: ענבל לביא