אוכל
אוכל

מאפה גבינות

היוונים, תנו לנו לומר לכם, יודעים דבר או שניים על אפייה. במתכון הזה (טירופיטה, מאפה גבינות ביוונית) מגלגלים עלי פילו עם תערובת יוגורט וגבינות, מסדרים כשבלול ענקי ושולחים לאפייה. נשמע מורכב? ממש לא

|mako אוכל| פורסם14:33
Rating:4.7196reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:

  • 5 עלי פילו מופשרים לילה מראש
  • גביע (120 גרם) יוגורט יווני
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 150 גרם קשקבל מגוררת
  • 2 ביצים
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט אורגנו יבש

לשימון, ציפוי והברשה:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • זרעי שומשום וקצח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את היוגורט עם הגבינות, הביצים והתבלינים.

3פורשים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת ומסדרים מהמלית לאורכו. מגלגלים ומניחים בפיתול צמוד לשוליים הפנימיים של התבנית. ממשיכים למלא כך את כל העלים - ומסדרים אותם כך שנחש בצק אחד יתחיל במקום שבו הקודם מסתיים.

4מברישים מלמעלה בחמאה ומפזרים שומשום וקצח.

5מכניסים לתנור לחצי שעה לפחות עד שמאפה הגבינות מזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

>> הנה עוד המון מתכונים שווים עם יוגורט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il