
מאפה גבינותהיוונים, תנו לנו לומר לכם, יודעים דבר או שניים על אפייה. במתכון הזה (טירופיטה, מאפה גבינות ביוונית) מגלגלים עלי פילו עם תערובת יוגורט וגבינות, מסדרים כשבלול ענקי ושולחים לאפייה. נשמע מורכב? ממש לא |
המצרכים :לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
לשימון, ציפוי והברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים את היוגורט עם הגבינות, הביצים והתבלינים. 3פורשים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת ומסדרים מהמלית לאורכו. מגלגלים ומניחים בפיתול צמוד לשוליים הפנימיים של התבנית. ממשיכים למלא כך את כל העלים - ומסדרים אותם כך שנחש בצק אחד יתחיל במקום שבו הקודם מסתיים. 4מברישים מלמעלה בחמאה ומפזרים שומשום וקצח. 5מכניסים לתנור לחצי שעה לפחות עד שמאפה הגבינות מזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |