מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת קלילה

שני דברים שונים יש בקציצות שאנחנו מתכוונים להכין בשישי: הן עשויות לא מעוף ולא מבקר אלא מהודו, והן לא מטוגנות. אנחנו לא יודעים אם זה בזכות העובדות האלה או למרות העובדות האלה, אבל מדובר באחת המנות העיקריות הכי מוצלחות שאנחנו מכירים. ומה ליד? אתם הרי לא באמת דואגים

mako אוכל
פורסם:
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס|צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה, יוחנן, חנות אוכל גורמה
הקישור הועתק

קציצות הודו אפויות

הרבה קציצות אפויות הכנו בחיים - חלקן נולדו כאלה ואת חלקן הסבנו בעל כורחן ממטוגנות לאפויות - ואלה היו ונשארו הטובות מכולן. כמה טובות? כל כך טובות שאי אפשר לנחש שהן אפויות, ואתם יודעים שזאת חתיכת מחמאה. אנחנו מכינים אותן בשתי גרסאות - לפעמים אנחנו מכינים את המתכון כלשונו, כולל הרוטב (הטעיםםם) של הקארי וחלב הקוקוס, ולפעמים אנחנו מסתפקים בקציצות היבשות, שכאמור אינן יבשות כלל וכלל. כך או כך, מדובר במתכון שאנחנו ממליצים לכם בחום לשמור במועדפים.

אורז לבן

הכנתם את הקציצות עם הרוטב? עשו טובה ואל תעמיסו עם תוספת. אורז לבן נקי וצח הוא ההשלמה הכי טובה שיש לרוטב הזה (ולמעשה לרוב הרטבים שאנחנו מכירים). הכנתן את הקציצות בלי רוטב? במקרה כזה אנחנו מרשים לכם לעוף על מנת אורז משוכללת יותר, כמוהאורז החגיגי הזה, המלא כל טוב.

סלט תפוחי אדמה בולגרי
סלט תפוחי אדמה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי האדמה הזה הוא לא זה שאתם רגילים אליו, ובכל זאת אנחנו מפצירים בכם לנסות אותו. יש לנו הרגשה שגם אתם תתאהבו. אין בו מיונז בכלל (סנסציה!), ומה שכן יש בו זה פפריקה מתוקה, שלוקחת אותו לכיוון אחר לגמרי ממה שאתם רגילים.

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה
עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תמרים ושיבולת שועל

עוגה בחושה שיש בה רק טוב: גם תמרים, גם שיבולת שועל וגם קינמון - שלושה אלמנטים שאנחנו אוהבים מאוד לפגוש בעוגות הבחושות שלנו. מתכון של ענבל לביא האלופה.

מצאתם טעות לשון?