מתכונים לראש השנה

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס (צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה)
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס | צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה

קציצות אפויות הכי טובות שיש

זה כבר שנים ארוכות שאנחנו מחזיקים מהקציצות האלה הקציצות האפויות הכי מוצלחות בספר המתכונים של חיינו. הרוטב המוצע כאן הוא אסייתי במהותו, עם קארי ורוטב קוקוס, והוא טעים בטירוף ולמרבה השמחה גם מקבל שינויים וגיוונים בשמחה. יצא לנו גם להכין את הקציצות האלה ללא הרוטב, או לצוות אותן לרוטב אחר - תמיד יצא מצוין. עסיסי, טעים ובשרני כמו שאנחנו אוהבים.

מתכון: קציצות הודו אפויות ברוטב קארי וחלב קוקוס

אורז 8 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
ככה אנחנו מכינים אורז | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אורז לבן

רוטב קארי וחלב קוקוס לא אוהב יותר מדי טעמים באורז שמחברים אליו, ולכן אנחנו מציעים לכם להגיש את הקציצות הספציפיות האלה עם האורז הלבן הכי פשוט ונקי שיש. יש לכם את המתכון שלכם? רוצו עליו. רוצים את שלנו? הנה.

מתכון: אורז לבן

שעועית ירוקה מוקפצת עם אטריות אורז מלא (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שעועית ירוקה מוקפצת עם אטריות אורז מלא | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מוקפץ מהיר של אטריות אורז ושעועית

מכירים שעועית ירוקה מוקפצת? אז כאן היא מועשרת באטריות אורז, שהופכות את המנה למיוחדת וגם למשביעה יותר. מספיק שבע לכם עם הקציצות והאורז? תוותרו, לא נחזיק את זה לרעתכם. אבל השעועית הירוקה - חובה.

מתכון: מוקפץ מהיר של אטריות אורז ושעועית

סלט עגבניות ונענע פיקנטי. תוספת חלומית (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט עגבניות ונענע פיקנטי. תוספת חלומית | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סלט עגבניות חריף

הפינה המרעננת של הארוחה מאוישת בידי סלט העגבניות הזה של רותם ליברזון, שכולל עגבניות שרי בכמה צבעים, עגבניות מגי, וגם בצל ירוק, נענע וצ'ילי חריף. התעוררתם? יופי, בדיוק בזמן לקינוח.

מתכון: סלט עגבניות חריף

רולדת לוטוס פרווה  (צילום: נועם בסט, mako אוכל)
רולדת לוטוס פרווה | צילום: נועם בסט, mako אוכל

רולדת לוטוס פרווה

מתכון שמזכיר לנו שקצפת פרווה אפשר להכין משמנת צמחית, אבל גם מקרם קוקוס קר מאוד - מה שמחזיר אותנו למתכון הראשון וסוגר לנו יופי של מעגל. פוחדים להתנסות בהרפתקה מהסוג הזה? הישארו עם הקצפת הצמחית, עדיין יצא טעים. 

מתכון: רולדת לוטוס פרווה

שבת שלום!