הגעתם הביתה, אין שום דבר טרי ובכל זאת אתם רוצים לתת לילדים מנה טעימה ומשביעה לארוחת הערב? הנה מנה שאפשר להכין בצ'יק צ'ק (אני קוראת לה מנת מזווה), שמבוססת על שעועית ירוקה קפואה, ואטריות אורז שלא צריכות יותר מאשר השריה. מי שרוצה יכול כמובן להוסיף לה גם רצועות של חזה עוף ולהפוך אותה לארוחה עשירה יותר מבחינה חלבונית.

שעועית ירוקה מוקפצת עם אטריות אורז מלא (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שעועית ירוקה מוקפצת עם אטריות אורז מלא. מהארון אל הצלחת | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים:
300 גרם שעועית ירוקה קפואה, או טריה וחלוטה
50 גרם אטריות אורז מלא דקות מאוד
1-2 כפיות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
2 כפות סויה
1 כף מייפל
מלח
1 כף שומשום מלא קלוי
2 טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1. מניחים את השעועית הקפואה במסננת, ושוטפים תחת מי ברז חמימים למשך 2 דקות (להפשרה של הקרח).

2. מניחים בקערה את אטריות האורז ומכסים אותן עם מים רותחים, מכסים את הקערה ומשהים למשך 5-10 דקות, עד שהאטריות מתרככות לגמרי. מסננים.

3. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום ואת השעועית הירוקה ומקפיצים יחד 3-5 דקות, עד שהשום מזהיב.

4. בקערית קטנה מערבבים יחד את הסויה והמייפל ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את האטריות למחבת ומקפיצים הכל יחד עד שהכל מעורבב באופן אחיד. טועמים ומוסיפים מעט מלח במידת הצורך. מסירים מהאש. מוסיפים את השומשום ושמן השומשום, מערבבים ומגישים.