מרק שום

חוץ מ-5 ראשי שום יש פה כל כך הרבה דברים טובים: בצל, יין, תפוח אדמה, עשבי תיבול (פטרוזיליה ותימין) ושמנת. אם רוצים להפוך את המתכון בפרווה פשוט מאוד מחליפים את השמנת בשמנת צמחית ומשמיטים את הפרמזן. 

למתכון: מרק שום

מרק שום (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק שום | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מפרום ללא טיגון

סוף חנוכה מתקרב, משמע שיום שישי הולך להיות היום הראשון מזה שבוע שלם שבו לא נדליק נר. כך ייגמר לו שבוע טעים במיוחד של עשרות לביבות, לטקעס, סופגניות מכל הסוגים והמילויים וזאת הזדמנות טובה להניח מעט לטיגונים. בשביל מי שעוד לא הכיר, זה בדיוק הזמן להכיר את המפרום של ענת אלישע שחוסך את כל הטיגונים. מבשלים את הקציצות ותפוחי האדמה ברוטב העשיר ואז בסוף מכניסים לעוד רבע שעה לתנור שמחממים מראש בשביל מכת חום אחרונה. כמה שזה טעים.

למתכון: מפרום ללא טיגון

מפרום ללא טיגון (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
מפרום ללא טיגון | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

סלט של מסעדה

ועוד מתכון של ענת אלישע, הפעם סלט מפנק, כזה שהיינו בשמחה מזמינים במסעדה או באיזה ביסטרו נחמד. יש כאן תירס (אפשר טרי מהקלח, אבל גם לחלוטין ניתן לקצר דרך עם שימורים), אבוקדו, מלפפונים, פולי סויה, חסה ובצל סגול פרוס דק ומעל הכל ויניגרט מנצח ופשוט.

למתכון: סלט שהיינו מוכנים לאכול כל יום

סלט שהיינו מוכנים לאכול כל יום (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט שהיינו מוכנים לאכול כל יום | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סהרוני תמרים ואגוזים

מעבר לכמה שהן יפות, עוגיות הסהרונים האלה הן תענוג שקשה לעמוד בפניו. מילוי של ממרח תמרים, אגוזי מלך קצוצים וטיפת קינמון עטוף בבצק שנמס בתוך הפה. סיום מושלם לארוחה לצד תה או קפה. לגרסת פרווה פשוט מאוד ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה.

למתכון: סהרוני תמרים ואגוזים

סהרונים של קרן אגם. בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
סהרונים של קרן אגם. בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל