אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

סהרוני תמרים ואגוזים

את העוגיות האלה הכנתי כדי לקחת איתנו לטיול משפחתי של כמה ימים. באופן מאוד בלתי מפתיע הן לא שרדו עד שיצאנו מהבית

|mako אוכל| פורסם11:34
סהרוני תמרים ואגוזים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

רגע לפני שאנחנו נפרדים סופית מהחגים, ומכיוון שבסוכות כולם תמיד מחפשים מתכונים לעוגיות תמרים, החלטתי להכיר לכם עוגיות יפהפיות שבמקור הכנתי לנסיעה לחופשה משפחתית אבל בפועל הן לא שרדו עד הנסיעה. אני תמיד אוהבת לקחת עוגיות ביתיות לטיולים של כמה ימים, אבל הפעם הצעתי לאורחים שבדיוק קפצו לטעום מהן, ולפני שהם הלכו הם שאלו אם אפשר לקחת אותן. זה ידוע שכשמתארחים אצלי מותר לבקש לקחת צידה, כי כולם רגילים שאני אופה בלי סוף ומחפשת בתים חמים למאפים שלי. אז הם ביקשו, וכמובן שנתתי בשמחה.

הבצק של העוגיות האלה פשוט מושלם, ויוצר עוגייה רכה רכה שנמסה בפה. לדעתי זה סוכר הווניל שעושה פה פלאים, אז אל תוותרו עליו.

המצרכים :

בצק פריך (14 יחידות):

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר וניל
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3-4 כפות מים קרים

למלית:

  • חצי מכל (225 גרם) ממרח תמרים
  • חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך גרוסים דק
  • כפית קינמון

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה) קמח לבן, מלח וסוכר וניל. מוסיפים קוביות חמאה, ובפולסים קצרים (או עם הידיים) מעבדים עד לקבלת פירורי בצק.

2מוסיפים 2-3 כפות מים קרים ושוב מעבדים, עד שהבצק מתאחד לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד כף מים קרים בכל פעם.

סהרונים של קרן אגם. בתבניתסהרונים של קרן אגם. בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של 15 דקות.

4המלית: מערבבים בקערה ממרח תמרים, אגוזי מלך וקינמון למחית אחידה.

5מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6מחלקים את הבצק ל-14 כדורים שווים (בערך 25 גרם כל אחד). על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק. מניחים במרכז העיגול כף של מלית. מקפלים צד אחד של העיגול מעל המלית ומהדקים היטב, ואז מגלגלים שוב ומעגלים מעט לצורת סהרון (ראו בסרטון). מניחים את הסהרון על נייר אפייה וחוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק.

7אופים את העוגיות 15-18 דקות, עד להזהבה ממש קלה. היזהרו לא לאפות יותר מדי. מוציאים ומצננים.

8בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

סהרונים. לא לאפות יותר מדיסהרונים. לא לאפות יותר מדי|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה.

** אפשר להמיר את מלית התמרים בכל מלית אחרת שאוהבים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il