החלק המרענן ביותר בארוחה הזאת מלבד בריזת המזגן הוא הסלט הזה: טבולה כרובית של עז תלם. בריאה, רזה, טעימה ולימונית. ואם יש נמנעי גלוטן או פליאו בשולחן הם בכלל יעופו עליה. אתם גם כמובן מוזמנים להוסיף פה מה שבא לכם - שקדים, צנוברים, חמוציות. מה שאתם אוהבים.

>> למתכון: טבולה כרובית

סלט טבולה פטנט (צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות)
סלט טבולה פטנט | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות

לא דרושים תירוצים כדי להגיש פוטטוס בארוחת שישי לאחר כניסת שבת, אבל השבוע התירוץ שלנו הוא שתפוחי האדמה במנה העיקרית רכים ומעורבבים עם עוד ירקות, אז למה שלא נתענג על תפודים פריכים? זאת הרי חיה אחרת לחלוטין מתפוחי אדמה נימוחים של תבשיל עוף.

>> למתכון: פוטטוס מושלמים

פוטטו צ'יפס. אפשר לטגן ואפשר לאפות - תחליטו אתם (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
פוטטו צ'יפס. אפשר לטגן ואפשר לאפות - תחליטו אתם | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

בכל יום רגיל היינו אומרים לכם שמדובר בארוחה שלמה - עוף (במקרה הזה ירכיים, הפייבוריט שלנו, אבל תכלס אתם יכולים גם להשתמש בפולקע עם מעדיפים), אורז מתובל (פה מדובר באורז מלא ארוך) וירקות: תפוחי אדמה, בטטה ואפונה. אם זה נשמע לכם מסובך או עמוס, הסירו דאגה מלבכם - מדובר במתכון מפורט וברור שמכינים בסיר אחד (מחבת סוטאז').

>> למתכון: עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחד

עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחד (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

ותודה לקפה לנדוור שגרמו לחצי מדינה פחות או יותר להתמכר לעוגיות רוזלך. אז כן, נדרשת פה התפחה, אבל יש גם אפשרות להכין את הבצק יום לפני ולהתפיח במקרר. וגם פה - פחות מתחשק לכם לוטוס? תחליפו בכל ממרח אחר שאתם אוהבים. 

>> למתכון: רוזלך לוטוס

רוזלך לוטוס בתבנית (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
רוזלך לוטוס בתבנית | צילום: קרן אגם, אוכל טוב