אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

מלבי כמו שמלבי צריך להיות

עם טעם חזק של שקדים ובסיס פרווה של קרם קוקוס - אחרי המלבי הזה לא בטוח שתוכלו לחזור לאחור

|mako אוכל| פורסם06:30
מלבי (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:4.235reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

למנה אחת גדולה, או 6 מנות אישיות:

  • 1 פחית קרם קוקוס (20 אחוז שומן לפחות)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 2 כפות מי ורדים

לקישוט:

  • 2 כפות שקדים גרוסים, רצוי קלויים
  • 2 כפות פיסטוקים, קלופים, קלויים ושבורים גס
  • 2 כפות קוואקר
  • 2 כפות סירופ מלבי (או פשוט תרכיז פטל)

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון קרם קוקוס, סוכר ושקדים טחונים למשך 3 דקות רצופות. מסננים את התערובת במסננת דקה ישר לתוך סיר.

2מחממים את הסיר, מוסיפים את הקורנפלור ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ומסירים מהאש.

3יוצקים את התערובת לכלי הגשה (לא לשכוח להשאיר מקום לתוספות), ומכסים בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לתערובת, כדי שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכ-3 שעות לפחות.

4לפני ההגשה מוזגים על המלבי שכבה דקה של סירופ אדום. מערבבים את השקדים הגרוסים, הפיסטוקים והקוואקר, מפזרים ומגישים.

* יש גם גרסה מקוצרת: מערבבים קופסת חלב קוקוס עם חצי כוס סירופ משקה שקדים שקונים מוכן (קיים בעיקר בשווקים). מרתיחים עם מי הוורדים והקורנפלור, מעבירים לכלי הגשה ומצננים.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק -ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו מרק אפונה מהמם עם מקלות גריסיני ביתיים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il