אז מה אתם מכינים לשבועות?
המתוקים והמלוחים, החמים והקרים, האפויים והמוקצפים, המהירים והמושקעים – כל מה שאתם צריכים כדי להרים ארוחת חג שלא ישכחו לכם, לפחות עד ראש השנה
המתוקים שלנו
עוגת גבינה אפויה בצנצנת
נתחיל בגימיק: עוגות גבינה אישיות שנאפות - ומוגשות - בתוך צנצנות. הבסיס הוא ביסקוויטים, המלית עשויה גבינות באחוזי שומן שונים, והפינוק שלמעלה הוא רוטב פטל הרסני. שוס מטורף לאירוח, מתכון של שירלי נמש.

עוגת גבינה אפויה קלאסית
עם כל ההתחכמויות והקרמים – שבועות בלי עוגת גבינה אחת קלאסית, אפויה, אינו שבועות. מכיוון שהעוגה הזאת נוטה להיות בעייתית – לצנוח, לקרוס, להתפוצץ ומה לא – ארגנו לכם מדריך מפורט, עם כל הטיפים והסודות, וכמובן מתכון מנצח. עוגת גבינה גבוהה ויפה – בקרוב אצלכם.

עוגת גבינה ופירורים ללא אפייה
אם בקלאסיקות עסקינן, אי אפשר להתעלם מהמלכה השנייה של שולחן המתוקים של שבועות. וזוהי כמובן הגבינה-פירורים המתוקה, המענגת, הכיפית, ולמרבה השמחה – הפשוטה להכנה. כאן במתכון של פסקל פרץ רובין.

בלינצ'ס גבינה
מאכל שבועות אולטימטיבי, שלא רק שכיף לאכול – גם כיף להכין עם הילדים. מתכון של מתוקה.
עוגת גבינה בציפוי פטל
בדומה לגבינה-פירורים, גם כאן מדובר בעוגה ללא אפייה. בשונה ממנה, כאן אין לנו פירורים, אלא שכבה מתוקה ומקסימה של פטל – ג'לי, ריבה, וגם הפרי עצמו.
עוגת גבינה אוורירית
העוגה האפויה של פסקל, בגרסה חגיגית ומקושטת במיוחד. משקיענים – זה בשבילכם.

עוגת גבינה ושבלולי תפוחים
במחשבה שנייה, זה האתגר שלנו למשקיענים האמיתיים. מה שכן, אנחנו מבטיחים לכם שלא תתחרטו.
עוגת גבינה בניחוח לימוני
עוגה קלילה ומהירה, שאינה דורשת הקצפות והתעסקות עם ג'לטין ובכל זאת יוצאת מרשימה ויוקרתית. אין מה לומר, לימון מוסיף המון שיק לעוגות גבינה.
עוגת גבינה עם משמש
עוגה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג'לי בטעם משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומרקם של גלידה. הילדים ימותו על זה.
עוגת גבינה כמו פעם
עוד אחת ללא אפייה, והפעם כזו שתזכיר לכם את הילדות. שכבה ראשונה של בישקוטי טבולים בחלב, שכבה שנייה של קרם גבינה מתוק ושכבה אחרונה של תותים. כיף אמיתי.
עוגת גבינה אמריקאית
טוב, כאן מדובר במתכון של אביבה, שזה כבר אומר דברים טובים. עוגה שתתחילו ליישר, ותסיימו רק כשהתבנית תהיה ריקה.
קינוח גבינה ושוקולד ללא אפייה
עוד מתכון מבית אביבה, והפעם לא ממש עוגה: ממלאים כוסות בשכבות של קרם שוקולד, קרם גבינה ואגוזים מסוכרים – וזוכים לתהילת עולם. והבונוס? אביבה מלמדת להכין עלים משוקולד.

עוגת גבינה ושוקולד לבן רכה
טוב, אי אפשר להתעלם עוד מהשידוך הזה, של שוקולד לבן וגבינה. כמה יפה הם עובדים ביחד, החבר'ה האלה, איזו סינרגיה מופלאה. עוגה מעולה, ולא זולה בקלוריות.
בלונדיז

לא מתכון שבועות קלאסי, אבל מכיוון שמדובר בעוגה טעימה להפליא ולבנה כמתבקש, החלטנו לצרף אותה לקאסט. הבלונדיז הם למעשה האחים הבלונדיניים של הבראוניז, עם שוקולד לבן ואגוזים. טעים טעים.
עוגת גבינה ריקוטה דלת קלוריות
והנה מתכון אחד באדיבות שומרי משקל, לטובת כל אלה שנמאס להם להשמין בחגים. האמת, נראה טעים לאללה.

טארט תאנים ביוגורט
אם המילה טארט מבהילה אתכם, אתם יכולים להירגע. זאת בסך הכל דרך מרשימה יותר להגיד "פאי". בסיס של בצק פריך, מלית נחמדה מעל, ויש לכם את זה. כאן במתכון של הקישרייה.
טארט אגסים ביין וגבינת עזים
והנה טארט קצת יותר מוכר – במלית של אגסים וגבינה. אם יש לכם אגסים טריים זה מצוין, אבל גם אם לא - המשומרים יעשו פה עבודה לא רעה בכלל.
עוגת גבינה ואוראו
עוגה סופר-מרשימה, ולא מסובכת בכלל. סוד הקסם: עוגיות אוראו מרוסקות, גם בתחתית וגם בבלילה. שווה שווה.

המלוחים שלנו
פשטידת פסטה וגבינות
הפשטידה הכי פשוטה וטעימה בספר: קונכיות פסטה (למרות שלא נתעקש על הצורה), גבינה לבנה, גבינות צהובות ותיבול מינימלי. כמה ביצים שיחזיקו את כל העסק - ויש לכם את זה.

לחמניות גבינה וזיתים לילדים
בחוץ בצק שמרים רך וטעים, בפנים תערובת של גבינת עזים עדינה וזיתים ירוקים. אין מה לומר, אנחנו כל כך אוהבים את החג הזה.
קיש עגבניות
קיש קצת אחר, במילוי שהוא לגמרי משלנו: מניחים על הבצק עגבניות שרי צלויות, כדורים של לבנה וזעתר טרי, שופכים תערובת שמנת וביצים (מה שנקרא רויאל), ולתנור.
גבינה לבנה ביתית
ביקשנו מהחבר'ה המקסימים של מחלבת יעקבס ללמד אותנו איך עושים את זה, וצילמנו כל צעד ושעל, כדי שיהיה ברור. האמת? זה ממש קל. השבועות הזה - הגבינה היא שלכם
קיש חציל עם קשקבל
עוד מתכון של רשת הקישרייה, והפעם בטעם מעושן משהו. מלית של חצילים, בצלים, אגוזים ורוטב היקורי. נכון שכזה עוד לא טעמתם?

בטטות ותפודים מוקרמים של סמדי
ברור שאתם יודעים להכין תפודים מוקרמים לבד. אבל ברור גם שאין לכם ספק ששל סמדי יותר טעים. אז הנה, אתם מוזמנים לנסות.
קנלוני במילוי תרד וגבינות של אהרוני
מתוך ספרו האחרון של אהרוני: מאפה איטלקי קלאסי של צינורות פסטה במילוי פרמזן, ריקוטה ותרד, והכיף האמיתי הוא רוטב הבשמל.

לחמניות שום וחמאה רכות
נכון אין דבר ממכר כמו לחם שום? אז זהו, שיש – לחמניות השום העדינות והמקסימות האלה. בואו לראות את אינה מכינה אותן, ומיד תרצו גם.
קיש כרישה וגבינות
טארט חלבי עשיר ומפנק, עם בצק פריך ומלית שמנתית כיפית במיוחד. מלמעלה, איך לא, גבינה צהובה מגוררת, שיהיה.
לזניה
יש הרבה מתכונים ללזניה, אבל אין הרבה שאין בהם בשר, ובכל זאת הם מצליחים להיות מלאים בטעמים ועשירים בשכבות. כשר לגמרי, חלבי לגמרי, מעולה.
מאפה תפוחי אדמה ופטריות
גרסה משודרגת לתפוחי האדמה בשמנת המוכרים. כאן יש גם פטריות, יין לבן, ותיבול שנותן את האלגנטיות הסופית.

סלט חסה, סלרי, תמרים ואגסים ברוטב יוגורט
טוב, הרי חייבים סלט אחד, אי אפשר כל הזמן רק פחמימות. אז הנה הוא בא – סלט שכולו חג, עם הבלחות מתוקות ורוטב לבן וחגיגי.
עוגת שושנים מלוחה
תשכחו את כל מה שאתם יודעים על עוגות שושנים. העוגה הזאת היא בכלל מלוחה, עם מילוי של חמאה, שום ובזיליקום – והכי חשוב, היא עשויה מבצק פשוט במיוחד, שאין בו ולו קמצוץ אחד של שמרים. אתם עוד פה?
לחם גבינות בעשר דקות
מכירים בואיקוס? אז כאן הוא בגרסת הכיכר השלמה – שזה לא פחות טעים, ואולי אפילו יותר. אורחים מפתיעים באינטרקום? עד שהם יגיעו לדלת, הבית כבר יהיה כולו ניחוחות.