משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
ובפנים, הס פן תעיר, גבינה שהכנתם לגמרי לבד! | צילום: עודד קרני

גבינה לבנה ביתית

מה צריכים?
2 ליטר חלב, רצוי עזים
4 כפות של יוגורט צאן
150 גרם מלח (כוס חד פעמית מלאה)

 מה עושים?
1. מחממים את החלב בסיר, עד לטמפרטורה של 45 מעלות (בטבילת אצבע, אמורים להרגיש שהוא קצת יותר חם מפושר).

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
תחנה ראשונה: חלב, סיר, כיריים | צילום: עודד קרני

2. מוספים את יוגורט הצאן, מערבבים ומכסים היטב. עוטפים את הסיר במגבת ומשאירים אותו כך בטמפרטורת החדר למשך הלילה.

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
מוסיפים את היוגורט | צילום: עודד קרני
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
מכסים טוב טוב, ומניחים ללילה | צילום: עודד קרני

3. בודקים שהחלב הגבין, כלומר הקריש והפך לגושים גושים. אם עדיין לא, מחכים עוד. כשמגבין מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
רואים את זה? ככה נראה חלב שהגבין | צילום: עודד קרני
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
אז אפשר להוסיף את המלח | צילום: עודד קרני

4. מעבירים את החומר לחיתול בד (אפשר גם מפת אל-בד חד פעמית, או בד גאזה) לטפטוף של כמה שעות, בהתאם למרקם הרצוי.

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
במקום חיתול, אנחנו השתמשנו במפה חד פעמית | צילום: עודד קרני
אוכל כשר (צילום: עודד קרני)
הכי נוח: לרפד קערה בבד החיתול | צילום: עודד קרני
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
ואז לשפוך פנימה את החלב שהגבין | צילום: עודד קרני
יוגורט בבד חיתול (צילום: עודד קרני)
קושרים את הבד לברז, ונותנים לו לטפטף בכיף | צילום: עודד קרני
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
אחרי כמה שעות, זה אמור להיראות ככה | צילום: עודד קרני
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)
אנחנו הלכנו על גרסת השמן זית. אתם מוזמנים להתייחס אליה כגבינה לבנה לכל דבר | צילום: עודד קרני

* תודה רבה למחלבת יעקבס, כפר הרא"ה

 >> הנה עוד מתכונים שווים לשבועות
>> וכאן תמצאו עוגת גבינה הכי כמו פעם שיש