mako
פרסומת

8 ממתקים שאפשר להכין בבית

כולם כבר יודעים שלא בעיה להכין לבד חטיף קוקוס ושוקולד דמוי באונטי, אבל כשמבלים הרבה בבית מגלים שזה לא נגמר שם: גלידוניות, קרמבו, ריסז קאפס ואפילו קיט קט ומרשמלו - המטבח שלכם יכול להפוך למעבר המתוקים בסופר הרבה יותר בקלות ממה שאתם חושבים, ואלוהים כמה שזה כיף

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
גלידוניות וניל ולוטוס
גלידוניות וניל ולוטוס | צילום: דרור עינב, mako אוכל
הקישור הועתק

גלידוניות

מאז שנכנסה לחיינו השיטה להכנת גלידה ביתית בלי מכונה, רק עם חלב מרוכז ושמנת מתוקה להקצפה, גם ההכנה של גלידוניות בבית הפכה למשימה אפשרית, ואפילו קלה. החלק המאמץ היחיד הוא לטבול את הקוביות אחת אחת בשוקולד מומס. בסדר, נתגבר.

התוספת המפתיעה לממתק האהוב
ריסז קאפ | צילום: George Sheldon, ShutterStock

ריסז קאפס

יש הרבה מתכונים לממתק השוקולד וחמאת הבוטנים של חברת הרשי'ז, זה אחד שאנחנו מחבבים במיוחד, דווקא בגלל שהוא פשוט. מבחוץ - שוקולד מריר עם קצת שמן, במילוי - חמאת בוטנים עם חמאה, אבקת סוכר ונגיעה של מלח. האמינו לנו, לא צריך יותר.

חטיף קוקוס ושוקולד - אחרי הציפוי
באונטי - חטיפי קוקוס ושוקולד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

באונטי

ממש כמו הבאונטי שקונים במכולת, רק בגרסה מרגשת יותר - כי את הבאונטי האלה אתם הכנתם בעצמכם. 4 מרכיבים בלבד (5 אם מחשיבים את המלח, אנחנו לא), ואפילו לא צריך להפעיל תנור. אוהבים את הגרסה המרירה? השתמשו בשוקולד מריר לציפוי. מעדיפים את גרסת שוקולד החלב? שום בעיה בכלל.

קיט קט ביתי מתוך הספר בלבוסטה
קיט קט ביתי מתוך הספר בלבוסטה | צילום: Quentin Bacon, בלבוסטה, הוצאת Artisan Books
פרסומת

קיט קט

המתכון הזה הופיע בספר "בלבוסטה" של עינת אדמוני, שפית שהחלה את דרכה במסעדת קרן של חיים כהן והמשיכה אותה בארצות הברית, עם רשת של מסעדות מצליחות. אי אפשר להגיד שמדובר בחיקוי מדויק של קיט קט (או בגרסה הישראלית - כיף כף), כי אין כאן שכבות ופל ולעומת זאת יש קורנפלקס, אבל הווייב אותו ווייב, והכיף אותו כיף.

קרמבו

קשה לנו להמליץ לכם על מתכון אחד לקרמבו, כי באמת שיש כאן עולם ומלואו: יש לנו קרמבו לוטוס, יש קוביות קרמבו, יש קרמבו מיני ויש עוד הרבה. אז בואו, תציצו, תבחרו.

כדורי רפאלו - המרכיבים
כדורי רפאלו - המרכיבים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
כדורי רפאלו - הטמנת השקד
כדורי רפאלו - הטמנת השקד | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת
כדורי הרפאלו של רון יוחננוב
כדורי הרפאלו של רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רפאלו

בפנים שקד, מסביבו תערובת חלומית של שוקולד לבן, קוקוס וחלב מרוכז ומבחוץ ציפוי תמים של קוקוס, שבכלל לא מעיד על העושר של הביס. שומרים במקרר, ומתאפקים הכי חזק שאפשר כי באמת שהם מתחסלים מעצמם.

פררו רושה

יש לנו כמה מתכונים לכדורי פררו רושה במאקו, זה החדש ביותר וגם האחד שמלהיב אותנו יותר מכולם. כמו בכדורי הרפאלו, גם כאן מסתתר אגוז בפנים, במקרה הזה אגוז לוז, אבל מסביבו - מסביבו תערובת קסם שמכינים במעבד מזון מוופלים (!) ונוטלה, וזה הכל! מצפים בשוקולד מומס עם אגוזי לוז קצוצים, כמו שהשגריר אוהב.

מרשמלו תוצרת בית
מרשמלו תוצרת בית | צילום: מה יש לאכול

מרשמלו

בניגוד לכל המתכונים עד כה, ההכנה של מרשמלו ביתי מצריכה ריכוז, שימוש בג'לטין וסירופ תירס ועבודה עם מדחום. מוכנים לאתגר? אנחנו אומרים, אם לא עכשיו אימתי.

בתיאבון!