מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

6 מאפים שינעימו לכם את החיים עד החורף

כמה אנחנו כבר מחכים לרגע הזה, שבחוץ ירד גשם זלעפות ואנחנו נשב על הספה ונתעטף בניחוחות של עוגות השמרים שתכף יוצאות מהתנור. כמה אנחנו מחכים, וזה לא מגיע. אז מה בינתיים? בתור התחלה הרולדה הזאת, ותכף תראו מה עוד

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
עוגת רולדה מהירה
עוגת רולדה מהירה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
הקישור הועתק

עוגת רולדה מהירה

מכיריםעוגת שוקולית? אז הרולדה הזאת מתבססת על מתכון מאוד דומה, אבל זוכה גם למילוי של קצפת - פשוט קצפת! - ופירורים של מקופלת, לקישוט. נכון, רולדה היא לא העוגה הקלה ביותר להנדוס, אבל מבין הרולדות אנחנו מבטיחים לכם שלא תמצאו עוד אחת פשוטה כזו.

עוגת תפוחים וקינמון
עוגת תפוחים וקינמון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים וקינמון

עוגות הפירות של קרן אגם הן שם דבר בקרב אופים חובבים, ועוגת תפוחים הזו אהובה על גולשינו במיוחד. יש בה תפוחים, יש קינמון ויש שקדים פרוסים - כי אין כיף גדול כמו לשמוע את הקראנץ' אפילו כשנועצים שיניים בעוגה רכה ומנחמת שכזו.

ילדים: עוגיות קינמון
ילדים: עוגיות קינמון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

שבלולי קינמון

את הסינמון רולסעם בצק השמרים אנחנו שומרים לחורף, סתיו זה זמן לעוגיות קינמוניות מהירות וקלילות יותר, להכנה וגם לאכילה - והפעם מבצק של עוגיות חמאה. מכינים בצק, מרדדים, מורחים בתערובת חמאה וקינמון, מגלגלים ופורסים. אולי נשמע ארוך, אבל זה ממש לא.

עוגיות שושנים
צילום: דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
פרסומת

עוגיות שושנים

יש מתכונים קלילים ומהירים יותר לעוגיות שושנים, אבל אנחנו שומרים כבוד מיוחד לזה של דודו אוטומזגין, שרואה אפילו בעוגייה הפשוטה ביותר פוטנציאל ליצירת אומנות. בשביל הסתיו שלנו - רק הטוב ביותר.

עוגת קפה בחושה
עוגת קפה בחושה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת קפה בחושה

מאפים עם קפה הם בעינינו קטגוריה ששייכת לעונה הזו של השנה. יש בהם משהו כבד יותר מהווניל או הפירות, אבל כזה שעדיין לא מגיע למדרגת מאפי השמרים השוקולדיים רבי ההוד והחשיבות העצמית. אז הנה היא - עוגת קפה בחושה, הכי פשוטה שיש, לפי מתכון של פיית העוגיות.

עוגת ארל גריי לימונית
עוגת ארל גריי לימונית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת ארל גריי ולימון

עוד קרן אגם אחד לסיום: עוגה שמכינים עם שקיקים של תה ארל גריי, והיא רכה ולימונית וכיפית, ומתאימה פיקס לשעות בין הערביים שהתחילו לצוץ לנו מוקדם מהצפוי.

בתיאבון, וסתיו שמח!

מצאתם טעות לשון?