
המצרכים :לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים את כל חומרי העוגה, מעבירים לתבנית 24 משומנת (או תבנית מלבנית בינונית), ואופים כחצי שעה. 3 כשהעוגה יוצאת מהתנור מכינים את הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת, ושופכים על העוגה. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות. שאלות תשובותאיך אפשר לשדרג את העוגה? אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד - חלב, מריר, לבן, בלונדי או אפילו פצפוצי חמאת בוטנים; אפשר להוסיף קוקוס; ואפשר להכפיל את כמות הציפוי ולחורר את העוגה בשיפוד לפני ששופכים אותו - ככה חלקו ייספג בעוגה עצמה. אפשרות נוספת: להכין ציפוי של שוקולד וקורנפלקס, שהופך את העוגה לעוגת שוקולד קראנץ'.
מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס. את השמנת שבתוך העוגה אפשר להחליף גם במיץ תפוזים או בכל חלב צמחי שהוא. אפשר להכין עם קמח רגיל? כן, אבל צריך להוסיף אבקת אפייה. כוס קמח תופח היא שוות ערך לכוס של קמח רגיל ועוד כפית אבקת אפייה. האם אפשר להפחית בכמות השמן? כן. קיבלנו תגובות של גולשים שהכינו את העוגה עם שלושת רבעי כוס שמן, ואפילו עם חצי כוס, והתוצאה עדיין הייתה טובה. האם אפשר להכפיל כמויות להכנת עוגה גדולה יותר? כן, אבל זמן האפייה עשוי להתארך. אם רואים שהעוגה כבר מוכנה מלמעלה אבל בפנים עדיין לא - מנמיכים מעט את חום התנור. אפשר להכין כמאפינס? כן.
|