אוכל
אוכל

פותחים את עונת השבלולים: עוגיות קינמון

הסתיו ממש מעבר לפינה, גם אם אתם לא מרגישים אותו כרגע, בשלושים מעלות בצל. שרית נובק (מיס פטל) מזרזת אותו עבורכם, לפחות בתחושה, עם מתכון לשבלולי קינמון שיעסיקו את הילדים וימלאו את הבית בניחוח סתווי

|mako אוכל| פורסם08:34
ילדים: עוגיות קינמון (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.4146reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

יש משהו שילדים אוהבים יותר מלשחק בבצק? לפחות פעמיים בשבוע באה הבינונית ומבקשת להכין בצק. בצק זה כיף, כשיש בצק יש שקט. אז האמת היא שלרוב אני מכינה להם בצק למשחק, כי כמה עוגיות אפשר לאכול? צובעים אותו, מתעללים בו וכשמסיימים מאחסנים אותו. אם הוא מתייבש פשוט זורקים ומחכים שהילדים יבואו ויבקשו שוב שנכין בצק. ולפעמים, אני משתתפת במשחק, ואז מכינים בצק אמיתי. לשים, מורחים משהו, מגלגלים ואופים. והמילוי? כולם אוהבים קינמון.

המצרכים (50 מנות):

  • 175 גרם חמאה רכה

  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח תופח
  • קורט מלח

למילוי:

  • 50 גרם חמאה, מומסת

  • חצי כוס סוכר חום
  • כפית גדושה קינמון טחון

אופן ההכנה:

1מקרימים במיקסר חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים עד להטמעה מוחלטת. מוסיפים תמצית וניל. מוסיפים בעדינות את הקמח והמלח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים קלות כל חלק ל״פיתה״ , עוטפים בניילון מכניסים לשעה למקרר.

2מחממים תנור ל-170 מעלות.

3מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים, על משטח מקומח, לעובי של כחצי ס״מ.

מרדדים עוגיות קינמוןמזמנים את הסתיו|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4מערבבים סוכר חום וקינמון. מברישים את הבצק בחמאה מומסת וזורים מעל את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הבצק, וחותכים עם סכין לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ.

5מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.

>> 3 מתכונים לבראנץ' מפנק באמת
>> מתכון לבייגלה ירושלמי ממכר

רוצים להדחיק את יום ראשון? בואו לפייסבוק שלנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il