mako
פרסומת

5 מתכונים תאילנדיים שכל אחד יכול להכין

האוכל התאילנדי הוא כבר מזמן אורח קבע בארץ, עם הרבה ירקות ופירות, שילובי טעמים מיוחדים וחריפות לוהטת, כמו שאנחנו אוהבים. דניאל ונדב, מתמודדי MKR המטבח המנצח, למדו טכניקות בישול תאילנדי מסורתיות והגיעו לגמר הגדול, אבל בישול תאילנדי יכול להיות גם פשוט! הנה כמה מתכונים תאילנדיים שכדאי לאמץ

אוכל טוב
פורסם:
פאד קפאו
פאד קפאו | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

למרות המרחק הגיאוגרפי בין תל אביב לבנגקוק, נראה שיש לא מעט קווי דמיון בין האוכל הישראלי לאוכל התאילנדי. זו לא רק החריפות העזה שמאפיינת את שני המטבחים הללו, אלא גם השימוש בסלטים קרירים שמצליחים לרענן כל יום קיץ לוהט והחיבה לדגים טריים.

נדב ודניאל, מתמודדי MKR המטבח המנצח, לקחו את הטעמים אליהם נחשפו במזרח והנחיתו אותם בלב הערבה. אליהם הצטרפו גם הטעמים האותנטיים שהם למדו מהפועלים התאילנדיים שעבדו במטעי המושב שבו גדל נדב, פארן. יחד, יצרו בני הזוג מטבח תאילנדי מקורי, נאמן למקור אבל גם כזה שעבר התאמות לחך הישראלי. רגע לפני שהם יתמודדו בקרב המטבחים הגדול לצד יתר הזוגות בגמר (שלישי, אחרי החדשות בקשת 12), נזכרנו בכמה מתכונים תאילנדיים שכל אחד יכול לנסות בבית.

אם גם אתם מאסתם במוקפץ הביתי הדלוח, שמרגיש כמו כמה ירקות שהוטבעו כנגד רצונם ברוטב סויה, זה היום שלכם: יש לנו כמה טיפים להכנת פאד תאי ביתי מוצלח, וכמובן שיש גם מתכון.

פאד תאי
צילום: homelesscuisine, shutterstock

בשר, ביצת עין והמון בזיליקום: אם יש מנה שלא יוצאת לנו מהראש מאז שחזרנו מתאילנד הרי זו הפאד קפאו שטעמנו שם בכל פינת רחוב. איזה כיף שעכשיו אנחנו יכולים להכין אותה לבד בבית.

שם המאכל
צילום: אפיק גבאי, מאקו

קבלו את הסלט שירענן לכם את החך ויפתח בהצלחה כל ארוחה: סלט פפאיה ירוקה חרפרף עם ירקות ורוטב אסייתי טעים, שיעורר בכם געגועים לקופנגן.

סלט פפאיה ירוקה
סלט פפאיה ירוקה | צילום: דניאל לילה, mako אוכל
פרסומת

כשאומרים לביבות תירס, הדבר הראשון שעולה בראש הוא שהנה, מצאנו משהו בשביל הילדים. הפעם, מכיוון שהפעם מדובר בלביבות תירס תאילנדיות חריפות, אולי בכל זאת עדיף שתאכלו אותן בעצמכם. מבטיחים שתחזרו לעוד.

לביבות תירס תאילנדיות
לביבות תירס תאילנדיות | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

את המתכון הבא אפשר לצרוך בשתי גרסאות: האחת עם מתיקות פלפלית נעימה, והשנייה חריפה אש שתעיר אתכם לשבוע. אנחנו בעד שתיהן, בייחוד בגלל שעוף עם קשיו זה דבר ממש, אבל ממש טעים.

פאד-תאי
עוף ופלפלים עם קשיו | צילום: דניאל לילה, mako אוכל