
עוף מוקפץ עם פלפלים וקשיואת המתכון הבא אפשר לצרוך בשתי גרסאות: האחת עם מתיקות פלפלית נעימה, והשנייה חריפה אש שתעיר אתכם לשבוע. אנחנו בעד שתיהן, בייחוד בגלל שעוף עם קשיו זה דבר ממש, אבל ממש טעים![]() צילום: דניאל לילה, mako אוכל |
מוקפץ קליל ומתקתק שכולם יאהבו. את הרוטב הסמיך והעשיר אפשר להפוך לעוקצני ובועט (וקרוב יותר לרוח התאילנדית) אם מגדילים את כמות רוטב הצ'ילי החריף. המצרכים (4 מנות):מרכיבים:
למרינדה:
לרוטב צ'ילי-יין:
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את נתחי העוף לחצי שעה. 2מערבבים את חומרי רוטב הצ'ילי-יין ושומרים להמשך. 3מחממים ווק עם שמן אורז מעל להבה גבוהה ומטגנים שום, פלפל צ'ילי ואת חלקו הלבן של הבצל הירוק במשך 1-2 דקות. 4מוסיפים את העוף ומקפיצים/מערבבים כ-3 דקות, או עד שהעוף מוכן (חלקו הפנימי הופך אטום). אם חסרים נוזלים, מוסיפים כף מרוטב הצ'ילי-יין. 5מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים 1-2 דקות או עד שהפלפלים מתרככים מעט. 6מוסיפים אגוזי קשיו ואת הרוטב המוכן ומקפיצים 1-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מגישים על אורז לבן ואוכלים מיד. * גיוון: את הפלפלים הקטנים אפשר להחליף בפלפל אדום, צהוב, כתום או ירוק גדול וחתוך לקוביות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |