אוכל
אוכל
מוקפץ צמחוני

עוף מוקפץ עם פלפלים וקשיו

את המתכון הבא אפשר לצרוך בשתי גרסאות: האחת עם מתיקות פלפלית נעימה, והשנייה חריפה אש שתעיר אתכם לשבוע. אנחנו בעד שתיהן, בייחוד בגלל שעוף עם קשיו זה דבר ממש, אבל ממש טעים

|קיקומן| פורסם06:33
פאד-תאי (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.6102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

מוקפץ קליל ומתקתק שכולם יאהבו. את הרוטב הסמיך והעשיר אפשר להפוך לעוקצני ובועט (וקרוב יותר לרוח התאילנדית) אם מגדילים את כמות רוטב הצ'ילי החריף.

המצרכים (4 מנות):

מרכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 3 כפות שמן אורז
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (מופרדים לחלק הלבן והירוק)
  • 12 פלפלים קטנים ומתוקים (מזן טינקרבל או רמירו) פרוסים
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא מומלחים) וקלויים

למרינדה:

  • 1 כף קורנפלור (עמילן תירס), מומס ב-3 כפות מים
  • 2 כפות רוטב סויה בהירה

לרוטב צ'ילי-יין:

  • 3 כפות יין לבן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2-1 כפיות רוטב צ'ילי חריף
  • 1/2 כוס מרק עוף
  • 2 כפות רוטב סויה בהירה

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את נתחי העוף לחצי שעה.

2מערבבים את חומרי רוטב הצ'ילי-יין ושומרים להמשך.

3מחממים ווק עם שמן אורז מעל להבה גבוהה ומטגנים שום, פלפל צ'ילי ואת חלקו הלבן של הבצל הירוק במשך 1-2 דקות.

4מוסיפים את העוף ומקפיצים/מערבבים כ-3 דקות, או עד שהעוף מוכן (חלקו הפנימי הופך אטום). אם חסרים נוזלים, מוסיפים כף מרוטב הצ'ילי-יין.

5מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים 1-2 דקות או עד שהפלפלים מתרככים מעט.

6מוסיפים אגוזי קשיו ואת הרוטב המוכן ומקפיצים 1-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מגישים על אורז לבן ואוכלים מיד.

* גיוון: את הפלפלים הקטנים אפשר להחליף בפלפל אדום, צהוב, כתום או ירוק גדול וחתוך לקוביות.

>> בפעם שעברה הכנו פאד-תאי כהלכתו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il