מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

7 מתכונים לשניצלים שהם לא בדיוק שניצלים

אנחנו לא מסוג האנשים שמתאכזבים למראה שניצל שאינו מחזה עוף (כן, אנחנו מתכוונים לפרשת השניצלים של ריקי מסברי מרנן) ובדיוק לכבוד זה הלקט הבא לשניצלים "אלטרנטיביים": לא בהכרח מטוגנים, ללא עוף, אבל מה? טעימים בטירוף

mako
mako אוכל
פורסם:
שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום
שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום|צילום: דודו מצויינים, צמחונום
הקישור הועתק

אז הראשון ברשימה הוא שניצל שעורר מחלוקת ב"סברי מרנן", כשכולם רצו לטרוף משהו לפני הקידוש ואז גילו שמדובר בשניצל דג! אז יש לנו משהו לומר לכם: ההפסד כולו שלכם. אולי ריקי רוזן לא השתמשה במתכון המדהים שלנו וזאת בכלל הסיבה לבאסה? בכל מקרה, לפני שאתם מוותרים עליו, תנו לו צ'אנס.

אצבעות שניצל דג בציפוי ביסלי ופירורי לחם
אצבעות שניצל דג בציפוי ביסלי ופירורי לחם|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לנו שניצל זה אוטומטית חזה עוף, אבל בשביל לא מעט אנשים שניצל זה בכלל שניצל מבשר עגל. אז אם כבר רוצים ללכת על גרסת הבקר של שניצל, אנחנו ממליצים על מתכון של אנשים שמבינים בבשר - ופה אנשי מעדניית דלישס שסיפקו לנו את המתכון נכנסים לתמונה, כי אם כבר ללכת על גרסה אחרת, אז ללכת על בטוח. בתיאבון.

שניצל וינאי משייטל
שניצל וינאי משייטל|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

האמת היא שהמנה הזאת מזכירה פיצה יותר משהיא מזכירה שניצל, זאת בזכות מילויגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)וזיתים. למה בכל זאת שניצל? כי יש כאן ציפוי פריך של פירורי לחם, אבל השוס הוא שלא מטגנים, אלא אופים. ארוחת ערב לילדים - יש.

פרסומת

עוד גרסה אפויה נהדרת לשניצל היא כמובן שניצל כרובית. נכון שזה מתכון שלוקח זמן: אידוי, קירו, קיצוץ וכולי, אבל אם מתארגנים מספיק זמן מראש ומכינים את הרוב יום לפני זה כבר ממש קלי קלות והתוצאה היא שניצל מעולה (ויש שם גם קשקבל, שלא תגידו שלא פינקנו).

שניצל כרובית
שניצל כרובית|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

ולפני שחוזרים לטיגונים, עוד מתכון אחד של אפייה: שניצל תירס. למי שמרגיש אשם לחמם שניצל תירס קנוי - הנה דרך להכין שניצל תירס בלי שום רגשות אשם.

שניצל תירס
שניצל תירס|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

ומשניצל תירס אחר לשני - הפעם מדובר במתכון טבעוני פשוט ביותר (לא להיבהל - מי שאין לו מטחנת תבלינים לגמרי יכול להשתמש בקמח עדשים מוכן) וטעים מאוד מאוד. אם בא לכם שניצלונים קטנים יותר - לכו על זה.

שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום - טיגון
שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום - טיגון|צילום: דודו מצויינים, צמחונום

ואחרון חביב, מתכון של יוסי שטרית למה שאנחנו קוראים לו "שניצל תירס לבוגרים". עצה שלנו - אל תוותרו על האיולי, מדובר בשדרוג מעולה.

אצבעות פולנטה
אצבעות פולנטה פריכות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?