mako
פרסומת

8 מתכונים לפסטות מושלמות לחורף

ידוע לכל שהחורף הוא זמנן של הפחמימות, אבל פחמימה לבד זה לא מספיק - כפי שיעיד כל מי שיצא לו לנשנש פסטה בלי כלום. אז מה נצוות לפסטות שלנו לכבוד הימים הכי קרים בשנה? יש לנו פה כמה רעיונות שאפילו אנחנו מתקשים לבחור ביניהם

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
פסטה בשמנת ופטריות, טעימא
פסטה בשמנת ופטריות | צילום: עודד קרני, mako

הקור (וגם החיים) עושה לנו חשק לאוכל עם אחוזי שומן גבוהים יותר, כזה שממש נרגיש איך הוא מחמם אותנו מבפנים. הכוכב המוכר ביותר בקטגוריה הוא רוטב אלפרדו, כמובן, שמפנק את הפסטה בשמנת ובפטריות שגרות בכפיפה אחת בהנאה גדולה.

פסטה פטריות וערמונים - לפני
פסטה פטריות וערמונים - לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פסטה פטריות וערמונים - אחרי
פסטה פטריות וערמונים - אחרי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אחרי שביקרתם ביער הרטוב והאפלולי וליקטתם פטריות, אנחנו מזמינים אתכם לתת קפיצה לרחובות פריז הקפואים, ולהתבשם מניחוחות הערמונים שנקלים שם ונמכרים לעוברי האורח. גדול עליכם? תמיד תוכלו להסתפק בפסטה הזו.

פסטה ברוטב שמנת (סטיילינג: שרה זיידמן)
פסטה שמנת וגבינות | צילום: אסף רונן, mako
פרסומת

מה יותר שמנוני ומענג מרוטב שמנת ופטריות? התשובה חייבת להיות רוטב שמנת וגבינות, כי אם אפשר להיות אפילו יותר סמיך ומושחת אז באמת, למה לא.

מק אנד צ'יז - תקריב
מק אנד צ'יז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוד בסימן גבינות - מנת הפסטה האמריקאית, שתמיד מעוררת בנו דחף בלתי נשלט להסתער עליה עם כף גדולה. רוצים קצת גם? קחו קערונת ותגישו לעצמכם.

לזניית גבינות
לזניית גבינות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

גם פסטה, גם גבינות וגם מאפה - לזניה מעולה עם גבינות ורוטב בשמל, שמרוב עושר אפשר לשכוח שהיא בכלל התחילה כפסטה.

זיטי אפוי של שי-לי ליפא
זיטי אפוי | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פרסומת

עבור מי שמתעצל להכין לזניה אלוהים ברא את הזיטי: מערבבים פסטה, רוטב עגבניות וגבינות, קצת מוצרלה מלמעלה והיידה לתנור.

ספגטי מיטבולס
ספגטי מיטבולס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ישנם אלה שבלי בשר לא מרגישים שהם אכלו משהו, בטח ובטח בחורף. אז שתי המנות האחרונות שלנו מוקדשות להם, ובראש ובראשונה הפסטה-קציצות הזאת, שבכל פעם שאנחנו רואים את התמונה שלה נפער אצלנו בור אימתני של רעב.

ראגו
ראגו - המתכון הכי טוב שלי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בשר שמן, בישול ארוך וירקות שורש - אלה שלושת היסודות שעליהם עומד בולונז טוב, ושלושתם ביחד זועקים חורפיות. הפסטה היא רק בונוס.