מבין כל הקינוחים שאנחנו אוהבים - ואנחנו אוהבים הרבה מאוד קינוחים - יש בודדים שגורמים לנו להזיל ריר בכל פעם שאנחנו נחשפים אליהם, ולא משנה אם הרגע סיימנו ארוחת שבע מנות ו-7,000 קלוריות. עוגת היער השחור היא אחת מהם, ולכן הצפייה באודישן שהיה אתמול (ראשון) ב"הקינוח המושלם", עשתה לנו הרבה פרפרים בבטן. הטייק אוף הצרפתי של המתמודד בן לוי לעוגת היער השחור גרם לקרין גורן לאכול את הכובע, ולנו לרצות מאוד לאכול את הקינוח הזה.

רוב האנשים שאנחנו מכירים, כשאומרים להם "היער השחור" הם קופצים במחשבות לבילוי עם הדודה אי אז בשנות השמונים, ימים שבהם כמה שיותר קצפת נחשב יותר מפואר, וחלק גדול מהמאכלים שנהנינו מהם אז לא נעז ליהנות מהם היום, מטעמי אופנה, שומן רווי או שניהם. זה בהנחה שהצירוף "היער השחור" בכלל אומר להם משהו מעבר לחופשה שפעם עשו באתר הנופש המפורסם בגרמניה.

האם זה הגיוני, שקפה על חלב עם הדודה הוא הקונוטציה הראשונה שמעלה העוגה המפוארת הזאת? הגיוני. אבל האם זה הוגן? התשובה היא חד משמעית לא. חברים, תשכחו מכל הדעות הקדומות, היער השחור היא עוגה מדהימה, מלאת סטייל ומבריקה, וכל יום שבו אתם לא מבינים את זה הוא הפסד בשבילכם. המשימה שלנו בכתבה הזאת היא לוודא שלא תשכחו את הקינוחים הכוכבים של האייטיז, ויותר מזה - שלא תעמדו בפיתוי ותכינו אותם בבית. מילה שלנו, לא תתחרטו.

עוגת רולדה

הרולדות יודעות סוג של עדנה בשנים האחרונות, והאמת היא שהכי מגיע להן בעולם. מדובר בשילוב בסיסי של עוגת ספוג רכה וקרם בטעמים שונים, שלפעמים הוא פשוט קצפת ולפעמים משהו מתוחכם יותר, עם או בלי ציפוי ופירות. לדעתנו השילוב של טורט וקצפת הוא שילוב שקשה מאוד לנצח, ואומנם בארבעים השנים האחרונות דומה שאף עוגה לא הצליחה לדחוק את רגליה של הרולדה האהובה הצידה.

>> למתכון: עוגת רולדה

>> הדלקנו אתכם? יש לנו גם מתכונים מעולים לרולדה טירמיסו, רולדה שוקולית מהירה, רולדה עוקץ הדבורה ועוד אילו רולדות שרק תרצו.

עוגת רולדה מהירה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגת רולדה מהירה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת היער השחור

בגדול מדובר בשילוב מפואר של שוקולד ופירות יער - ואתם חייבים להודות שמדובר בשילוב שלא נס לחו, וכנראה לעולם לא ינוס. במתכון הזה, של חן שוקרון המעולה מהבלוג מתוקים שלי, מדובר בשכבות של עוגת שוקולד-קפה, קצפת ודובדבנים בליקר. אולי עוגה מוגזמת, אבל בטוב טעם.

>> למתכון: היער השחור

קינוח היער השחור - בן לוי (צילום: שחר רזניק)
מוגזמת בטוב טעם. היער השחור בגרסת "הקינוח המושלם" | צילום: שחר רזניק

סברינה

כפי שכבר היה אפשר להבין, האלמנט של קצפת - והרבה ממנה - היה מרכזי מאוד בקינוחי שנות השמונים, ועוד עדות לזה היא הסברינה. גם כאן מדובר בשילוב של בצק וקצפת, אלא שהבצק במקרה הזה הוא סוג של בצק שמרים, שמושקה בסירופ רום אחרי האפייה. הפעם אנחנו יכולים להבין אנשים שלא אוהבים את הקינוח הזה, אנחנו פשוט ממש ממש לא מסכימים איתם. מתכון של קפולסקי.

>> למתכון: סברינה

קפולסקי סברינה הוד השרון  (צילום: אנטולי מיכאלו לסוכנות המטבחון, יחסי ציבור)
לא סתם סברינה, סברינה של קפולסקי | צילום: אנטולי מיכאלו לסוכנות המטבחון, יחסי ציבור

קרמשניט

הקינוח הבא הוא, תאמינו או לא, שילוב של בצק וקרם וניל - שניהם בצורתם הטעימה ביותר. הבצק הוא בצק עלים, שאפשר לקנות או להכין לבד, אם אתם אנשים שיש להם זמן בלי סוף, והקרם - קרם פטיסייר משגע, שיש המחליפים בקצפת עם אינסטנט פודינג וטוענים שבשבילם זה די. בגרסה המקורית מדובר במפגש מרקמים וטעמים שהוא פשוט אלוהי.

>> למתכון: קרמשניט

(והנה מתכון לקרמשניט לעצלנים)

מילפיי - מוכן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קרמשניט (שהוא גם מילפיי. וגם עוגת נפוליאון) | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פבלובה

האחרונה ברשימה שלנו היא הפבלובה, וגם בה יש כמות נאה מאוד של קצפת (או קרם וניל מושקע יותר), אבל הפעם בלי בצק אלא עם מסגרת מתוקה וקצפית של מרנג. בפבלובה הסוד הוא לפנק בתוספות שעל הקרם - וכמה שיותר מוגזם ועשיר יותר טוב. מבחינתנו פירות יער זה יופי, ואם תיתנו איזה זילוף של שוקולד מבטיחים שלא נזקוף את זה לחובתכם.

>> למתכון: פבלובה

פבלובה תותים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פבלובה. קצפת, מישהו? | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בתיאבון!