>> מתכונים לראש השנה

תבשיל צוואר טלה של חיים כהן

מחפשים להרשים עם מנה בשרית שתהפוך לכוכבת הארוחה? המתכון של חיים כהן מבטיח בשר רך עם טעמים עמוקים וניחוחות משכרים. 

>> למתכון: תבשיל צוואר טלה

צוואר טלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף צלוי במייפל של אהרוני

מנה מיוחדת ומורכבת מבחינת טעמים, ובאותה מידה פשוטה מבחינת הכנה. הסוד הוא במרינדה שהולכת מדהים עם העוף - רק שימו לב שאתם מורחים אותה טוב טוב מכל הכיוונים, כמו אהרוני, ולא רק על העור. 

>> למתכון: עוף שלם צלוי עם מייפל ובטטות

דגיגים מטוגנים של מיכל אנסקי

דג בתנור זה יופי, אבל דגים פריכים זה כבר חלום. לפי מיכל אנסקי, בשביל להכין דגים קטנים וקראנצ'יים כמו במסעדת דגים טובה צריך רק להצטייד בדגיגי ים קטנים ונקיים, להשרות קצת במי קרח עם חומץ, לצפות טוב טוב ולזרוק לשמן. מנה שהיא שיחוק.

>> למתכון: דגיגי ים מטוגנים

מנת דגיגי הים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה וביצים של חיים כהן

מסלט של חיים כהן לא ציפינו לפחות. גם כשהוא עושה סלט פשוט - זה הכי מוקפד ומושקע. הסוד הוא בטיפול בתפוחי האדמה, שלא מספיק לבשל, צריך גם לצלות קצת בתנור לתוספת נפלאה של טעם מעושן.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה וביצים

פסח, חיים כהן במטבח - סלט תפוחי אדמה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסח, חיים כהן במטבח - סלט תפוחי אדמה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט תירס ועגבניות שרי של מיכל אנסקי

עוד סלט פשוט ומצוין לשולחן החג שלכם, והפעם של מיכל אנסקי. מרענן, קליל, טעים ופשוט ביותר להכנה. 

>> למתכון: סלט תירס טרי ועגבניות

סלט של תירס טרי ועגבניות שרי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
חוגגים את התירס המתוק | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

חצילים מאודים של אהרוני

בישראל אנחנו מורגלים לאכול חצילים מטוגנים או על האש, אבל הנה עוד דרך מצוינת להכין ולאכול חצילים, ועוד כזו שדורשת רק כפית שמן אחת. מדובר באחד המתכונים הקלאסיים של אהרוני, שכנראה תאמצו גם לימים שאחרי החג.

>> למתכון: חצילים מאודים של אהרוני

חציל מאודה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
חציל מאודה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מוס שוקולד של אייל שני

והנה אנחנו מגיעים לקינוחים. אחד הקינוחים הממכרים של אייל שני, מוס שוקולד אוורירי ועשיר בטירוף. תתכוננו להקציף ולגרוף מחמאות. 

>> למתכון: מוס שוקולד

מוס שוקולד על כפית (צילום: Red Confidential, shutterstock)
מוס שוקולד על כפית | צילום: Red Confidential, shutterstock

טארט טאטן של אייל שני

קינוח נוסף של שני, והפעם טארט טאטן - עם בצק פריך מעולה, תפוחים מקורמלים ותוספת נהדרת של גושי מרציפן קטנים.

>> למתכון: טארט טאטן

טארט טאטן (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
טארט טאטן | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון