מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

המתוקים שלנו

עוגת גבינה אפויה בצנצנת

נתחיל בגימיק: עוגות גבינה אישיות שנאפות - ומוגשות - בתוך צנצנות. הבסיס הוא ביסקוויטים, המלית עשויה גבינות באחוזי שומן שונים, והפינוק שלמעלה הוא רוטב פטל הרסני. שוס מטורף לאירוח, מתכון של שירלי נמש.

>> למתכון: עוגת גבינה אפויה בצנצנת

עוגת גבינה עם קארד פטל אפויה בצנצנת (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
עוגת גבינה עם פטל בצנצנת. שוס גדול לאירוח | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

>>אינה ממאסטר שף מסדרת לכם שבועות טעים במיוחד עם מתכונים וטיפים לחג

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עם כל ההתחכמויות והקרמים – שבועות בלי עוגת גבינה אחת קלאסית, אפויה, אינו שבועות. מכיוון שהעוגה הזאת נוטה להיות בעייתית – לצנוח, לקרוס, להתפוצץ ומה לא – ארגנו לכם מדריך מפורט, עם כל הטיפים והסודות, וכמובן מתכון מנצח. עוגת גבינה גבוהה ויפה – בקרוב אצלכם.

עוגת גבינה אפויה בן עמי (יח``צ: לירון אלמוג,  יחסי ציבור )
עוגת גבינה אפויה. חובה, לפני שמתחילים | יח``צ: לירון אלמוג, יחסי ציבור

>> למתכון: עוגות גבינה אפויה

עוגת גבינה ופירורים ללא אפייה

אם בקלאסיקות עסקינן, אי אפשר להתעלם מהמלכה השנייה של שולחן המתוקים של שבועות. וזוהי כמובן הגבינה-פירורים המתוקה, המענגת, הכיפית, ולמרבה השמחה – הפשוטה להכנה. כאן במתכון של פסקל פרץ רובין.

>> למתכון: עוגת גבינה ופירורים ללא אפייה

עוגת גבינה ופירורים ללא אפיה (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים)
גבינה פירורים. נראה אתכם אומרים לפרוסה הזאת לא | צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים

בלינצ'ס גבינה

מאכל שבועות אולטימטיבי, שלא רק שכיף לאכול – גם כיף להכין עם הילדים. מתכון של מתוקה.

>> למתכון: בלינצ'ס גבינה של מתוקה

>> והנה עוד אחד, מומלץ לא פחות

עוגת גבינה בציפוי פטל

בדומה לגבינה-פירורים, גם כאן מדובר בעוגה ללא אפייה. בשונה ממנה, כאן אין לנו פירורים, אלא שכבה מתוקה ומקסימה של פטל – ג'לי, ריבה, וגם הפרי עצמו.

>> למתכון: עוגת גבינה בציפוי פטל

עוגת גבינה אוורירית

העוגה האפויה של פסקל, בגרסה חגיגית ומקושטת במיוחד. משקיענים – זה בשבילכם.

>> למתכון: עוגת גבינה אוורירית

בלינצס גבינה (צילום: עדי זיו-אב, מתוקה)
הבלינצ'ס של מתוקה. באמת לא הייתם צריכים | צילום: עדי זיו-אב, מתוקה

עוגת גבינה ושבלולי תפוחים

במחשבה שנייה, זה האתגר שלנו למשקיענים האמיתיים. מה שכן, אנחנו מבטיחים לכם שלא תתחרטו.

>> למתכון: עוגת גבינה ושבלולי תפוחים

עוגת גבינה בניחוח לימוני

עוגה קלילה ומהירה, שאינה דורשת הקצפות והתעסקות עם ג'לטין ובכל זאת יוצאת מרשימה ויוקרתית. אין מה לומר, לימון מוסיף המון שיק לעוגות גבינה.

>> למתכון: עוגת גבינה בניחוח לימוני

עוגת גבינה עם משמש

עוגה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג'לי בטעם משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומרקם של גלידה. הילדים ימותו על זה.

>> למתכון: עוגת גבינה עם משמש

עוגת גבינה כמו פעם

עוד אחת ללא אפייה, והפעם כזו שתזכיר לכם את הילדות. שכבה ראשונה של בישקוטי טבולים בחלב, שכבה שנייה של קרם גבינה מתוק ושכבה אחרונה של תותים. כיף אמיתי.

>> למתכון: עוגת גבינה כמו פעם

עוגת גבינה אמריקאית

טוב, כאן מדובר במתכון של אביבה, שזה כבר אומר דברים טובים. עוגה שתתחילו ליישר, ותסיימו רק כשהתבנית תהיה ריקה.

>> למתכון: עוגת גבינה אמריקאית

קינוח גבינה ושוקולד ללא אפייה

עוד מתכון מבית אביבה, והפעם לא ממש עוגה: ממלאים כוסות בשכבות של קרם שוקולד, קרם גבינה ואגוזים מסוכרים – וזוכים לתהילת עולם. והבונוס? אביבה מלמדת להכין עלים משוקולד.

>> למתכון: קינוח גבינה ושוקולד ללא אפייה

>> והנה עוד אחת של אביבה

לעוגת גבינה עם תותים, טעימא (צילום: עודד קרני)
עוגת גבינה קרה, כמו פעם. טעם של ילדות | צילום: עודד קרני

עוגת גבינה ושוקולד לבן רכה

טוב, אי אפשר להתעלם עוד מהשידוך הזה, של שוקולד לבן וגבינה. כמה יפה הם עובדים ביחד, החבר'ה האלה, איזו סינרגיה מופלאה. עוגה מעולה, ולא זולה בקלוריות.

>> למתכון: עוגת גבינה ושוקולד לבן רכה

בלונדיז

גמר מאסטר שף 2010 (צילום: רועי ברקוביץ')
אינה. אפשר ללמוד ממנה לבשל | צילום: רועי ברקוביץ'

 לא מתכון שבועות קלאסי, אבל מכיוון שמדובר בעוגה טעימה להפליא ולבנה כמתבקש, החלטנו לצרף אותה לקאסט. הבלונדיז הם למעשה האחים הבלונדיניים של הבראוניז, עם שוקולד לבן ואגוזים. טעים טעים.

>> למתכון: בלונדיז

עוגת גבינה ריקוטה דלת קלוריות

והנה מתכון אחד באדיבות שומרי משקל, לטובת כל אלה שנמאס להם להשמין בחגים. האמת, נראה טעים לאללה.

>> למתכון: עוגת גבינה ריקוטה דלת קלוריות

בלונדיז שוקולד לבן - חותכים לריבועים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
בלונדיז. גרסת שבועות של הבראוניז | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

טארט תאנים ביוגורט

אם המילה טארט מבהילה אתכם, אתם יכולים להירגע. זאת בסך הכל דרך מרשימה יותר להגיד "פאי". בסיס של בצק פריך, מלית נחמדה מעל, ויש לכם את זה. כאן במתכון של הקישרייה.

>> למתכון: טארט תאנים ביוגורט

טארט אגסים ביין וגבינת עזים

והנה טארט קצת יותר מוכר – במלית של אגסים וגבינה. אם יש לכם אגסים טריים זה מצוין, אבל גם אם לא - המשומרים יעשו פה עבודה לא רעה בכלל.

>> למתכון: טארט אגסים ביין וגבינת עזים

עוגת גבינה ואוראו

עוגה סופר-מרשימה, ולא מסובכת בכלל. סוד הקסם: עוגיות אוראו מרוסקות, גם בתחתית וגם בבלילה. שווה שווה.

>> למתכון: עוגת גבינה ואוראו

טארט אגסים ביין וגבינת עיזים (צילום: בועז לביא)
טארט אגסים ביין. ירגיע אתכם אם נקרא לזה פאי? | צילום: בועז לביא

המלוחים שלנו

>> מתכון: לחמניות הגבינה של אמא

פשטידת פסטה וגבינות

הפשטידה הכי פשוטה וטעימה בספר: קונכיות פסטה (למרות שלא נתעקש על הצורה), גבינה לבנה, גבינות צהובות ותיבול מינימלי. כמה ביצים שיחזיקו את כל העסק - ויש לכם את זה.

מתכון קלאסי ופשוט למאפה גבינות ופסטה (צילום: הום מייד)
מאפה גבינות ופסטה. תוסיפו סלט, ואתם מסודרים | צילום: הום מייד

>> למתכון: פשטידת פסטה וגבינות

לחמניות גבינה וזיתים לילדים

בחוץ בצק שמרים רך וטעים, בפנים תערובת של גבינת עזים עדינה וזיתים ירוקים. אין מה לומר, אנחנו כל כך אוהבים את החג הזה.

>> למתכון: לחמניות גבינה וזיתים לילדים

קיש עגבניות

קיש קצת אחר, במילוי שהוא לגמרי משלנו: מניחים על הבצק עגבניות שרי צלויות, כדורים של לבנה וזעתר טרי, שופכים תערובת שמנת וביצים (מה שנקרא רויאל), ולתנור.

>> למתכון: קיש עגבניות

גבינה לבנה ביתית

ביקשנו מהחבר'ה המקסימים של מחלבת יעקבס ללמד אותנו איך עושים את זה, וצילמנו כל צעד ושעל, כדי שיהיה ברור. האמת? זה ממש קל. השבועות הזה - הגבינה היא שלכם

>> למתכון: גבינה לבנה ביתית

קיש חציל עם קשקבל

עוד מתכון של רשת הקישרייה, והפעם בטעם מעושן משהו. מלית של חצילים, בצלים, אגוזים ורוטב היקורי. נכון שכזה עוד לא טעמתם?

>> למתכון: קיש חציל עם קשקבל

קיש חציל מעושן עם קשקבל (צילום: בועז לביא)
קיש חציל. מתובל ומעושן | צילום: בועז לביא

בטטות ותפודים מוקרמים של סמדי

ברור שאתם יודעים להכין תפודים מוקרמים לבד. אבל ברור גם שאין לכם ספק ששל סמדי יותר טעים. אז הנה, אתם מוזמנים לנסות.

>> למתכון: בטטות ותפודים מוקרמים של סמדי

קנלוני במילוי תרד וגבינות של אהרוני

מתוך ספרו האחרון של אהרוני: מאפה איטלקי קלאסי של צינורות פסטה במילוי פרמזן, ריקוטה ותרד, והכיף האמיתי הוא רוטב הבשמל.

>> למתכון: קנלוני במילוי תרד וגבינות של אהרוני

קנלוני במילוי תרד וגבינות (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
קנלוני תרד של אהרוני. מכירים את הספר החדש שלו? | צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

לחמניות שום וחמאה רכות

נכון אין דבר ממכר כמו לחם שום? אז זהו, שיש – לחמניות השום העדינות והמקסימות האלה. בואו לראות את אינה מכינה אותן, ומיד תרצו גם.

>> למתכון: לחמניות שום וחמאה רכות

קיש כרישה וגבינות

טארט חלבי עשיר ומפנק, עם בצק פריך ומלית שמנתית כיפית במיוחד. מלמעלה, איך לא, גבינה צהובה מגוררת, שיהיה.

>> למתכון: קיש כרישה

לזניה

יש הרבה מתכונים ללזניה, אבל אין הרבה שאין בהם בשר, ובכל זאת הם מצליחים להיות מלאים בטעמים ועשירים בשכבות. כשר לגמרי, חלבי לגמרי, מעולה.

>> למתכון: לזניה

מאפה תפוחי אדמה ופטריות

גרסה משודרגת לתפוחי האדמה בשמנת המוכרים. כאן יש גם פטריות, יין לבן, ותיבול שנותן את האלגנטיות הסופית.

>> למתכון: מאפה תפוחי אדמה ופטריות

מאפה תפוחי אדמה ופטריות (צילום: רועי ברקוביץ')
מאפה תפודים ופטריות. סוג של גראטן, כשחושבים על זה | צילום: רועי ברקוביץ'

סלט חסה, סלרי, תמרים ואגסים ברוטב יוגורט

טוב, הרי חייבים סלט אחד, אי אפשר כל הזמן רק פחמימות. אז הנה הוא בא – סלט שכולו חג, עם הבלחות מתוקות ורוטב לבן וחגיגי.

>> למתכון: סלט חסה, סלרי, תמרים ואגסים ברוטב יוגורט

עוגת שושנים מלוחה

תשכחו את כל מה שאתם יודעים על עוגות שושנים. העוגה הזאת היא בכלל מלוחה, עם מילוי של חמאה, שום ובזיליקום – והכי חשוב, היא עשויה מבצק פשוט במיוחד, שאין בו ולו קמצוץ אחד של שמרים. אתם עוד פה?

>> למתכון: עוגת שושנים מלוחה

לחם גבינות בעשר דקות

מכירים בואיקוס? אז כאן הוא בגרסת הכיכר השלמה – שזה לא פחות טעים, ואולי אפילו יותר. אורחים מפתיעים באינטרקום? עד שהם יגיעו לדלת, הבית כבר יהיה כולו ניחוחות.

>> למתכון: לחם גבינות

>> לא יכולים עם כל הגבינות האלה? תנו לאינה להכין לכם משהו עם סלמון