בחודש אפריל האחרון, בשיא הגל הראשון של התפרצות נגיף הקורונה ובצל מעבר של רוב תכניות האירוח בארה"ב לפורמט של שידור מהבית, פרסם אתר חדשות הבידור וראייטי טענות מטעם עובדי התכנית של אלן דג'נרס על יחס מזלזל והרעה בתנאי ההעסקה שלהם. תכניתה של דג'נרס שבה לכותרות בשבוע שעבר, לאחר שהאתר באזפיד פרסם תחקיר נוסף אודות סביבת העבודה בה, וטענות על ליקויים שונים צפו בשנית. עכשיו, מתברר כי כמה מעובדי התכנית בהווה דווקא מרוצים מההתפתחויות המדוברות.

אם בחודש אפריל טענותיהם של העובדים עסקו בעיקר בניתוק הקשר עם עובדי הבמה של התכנית, ללא מתן הסברים כלשהם על הפיצויים המגיעים להם בעקבות הפסקת העבודה, בתחקיר של באזפיד כבר צפו טענות על סביבת עבודה רעילה ויחס גזעני כלפי העובדים. העובדים אשר רואיינו לכתבה, עשרה מהם עובדים לשעבר ואחד עובד בהווה, לא הפנו טענות כלשהן כלפי דג'נרס עצמה - אך הבהירו שבתור האחראית על התכנית (ובעלת קרדיט הפקה) גם לה יש חלק במצב שנוצר.

"אם היא רוצה שתהיה לה תכנית משלה ושהשם שלה יופיע בפתיח היא צריכה להיות יותר מעורבת במה שקורה", סיפר אחד מהעובדים, "אני חושב שהמפיקים מקיפים אותה ואומרים לה 'הדברים הולכים נהדר, כולם מרוצים' והיא פשוט מאמינה לזה, אבל זו האחריות שלה לחקור מעבר לכך". בין הטענות שצפו בתחקיר אפשר למצוא טענות של עובדים על כך שפוטרו לאחר שניצלו את ימי המחלה שלהם או החסירו ימי עבודה בעקבות הלוויות משפחתיות, וגם מקרים אחרים בהם עובדים הונחו שלא לפנות לדג'נרס באופן ישיר בעודם במשרד. עובדת אחרת, אישה ממוצא אפרו-אמריקאי, סיפרה שהיא ספגה הערות גזעניות מצד כמה מהקולגות ואף זכתה לתשלום נמוך יותר משל יתר העובדים. 

"בכל פעם שהייתי מציפה את הסוגייה הזאת מול הבוס הלבן שלי", סיפרה אותה עובדת לשעבר, "הוא היה מביא איזה סיפור אקראי על בחור שחור אקראי שהוא הכיר ושהצליח להתגבר על כל מיני דברים. הוא היה משתמש בחבר השחור שלו כדרך להגיד 'אני מבין את הקושי שלך', אבל כל זה היה בולשיט פרפורמטיבי". המפיקים הבכירים בתכניתה של דג'נרס, אד גלווין, מארי קונלי ואנדי לסנר (המרבה להופיע בתכנית כמעין עוזר של אלן), הגיבו בהודעה משותפת לתחקיר והצהירו כי הם "מצטערים לשמוע שאפילו לאחד מהעובדים שלנו הייתה חוויה שלילית" ו"מבינים שעליהם להיות טובים יותר".

בעוד עיקר התחקיר של באזפיד נשען על עובדים לשעבר בתכנית, המגזין Us Weekly הציג את התגובות בקרב עובדיה של דג'נרס בהווה, שנשמעו מרוצים למדי מהחשיפה. "הם מתקשרים ומתכתבים אחד עם השני על הסיפור הזה", סיפר מקורב לכמה מעובדי ההפקה, "הם שמחים מזה שהאמת - שהייתה סוד גלוי בתעשייה במשך שנים - סוף סוף זוכה ליחס". 

לא ברור מי הוא בדיוק אותו "מקורב" מדובר, אך במגזין מבהירים כי מקור בהפקת התכנית סיפר להם כי כל עובדי התכנית מחויבים לחתום על הסכמי סודיות בעת העסקתם, ועל כן אסור להם להתראיין בשמם או לחשוף פרטים כלשהם מסט הצילומים. "אסור להגיד כלום", הסביר אותו מקורב, "אפילו לא דברים נחמדים. גם אם מפטרים אותך, גם אם חלפו מאז שנים".

הטענות על יחס מבזה בתכנית, כזכור, מגיעות לאחר שורת מקרים בחודשים האחרונים בהם דג'נרס זכתה לביקורות קשות. מה שהתחיל כטרנד של סיפורי זוועות של גולשים ממפגשיהם האישיים איתה, עבר דרך זעם על בדיחה שנויה במחלוקת והמשיך עד לטענות על "התעללות בקשישים", הגיע לאחרונה לכדי שמועות שקריות על מותה של המנחה. תדמיתה הציבורית של דג'נרס, כך נראה, שברירית היום יותר מאי פעם.