לאורך הקיץ האחרון, כמו בכל שנה, אילת סבלה מלא מעט אירועי בטיחות ו-ונדליזם בעיר. בתוך כך, דיווחנו לכם על מכת גניבות מכוערת בה הורים שלחו את ילדיהם לגנוב, על אירועים שונים בהם בני נוער השחיתו מלונות ועל מכות המוניות בבריכת המלון.  

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

את שוטרי מרחב אילת, שנאלצים להתמודד עם התופעות הללו בכל קיץ מחדש, זה לא ממש הפתיע. הם כבר התרגלו שהאורחים הישראליים מאבדים רסן, נוקטים באלימות חמורה ביניהם או מכים עובדי מלון על רקע ויכוחים מטופשים וקטנוניים. אירועים שמחזקים כל פעם מחדש את המושג "הישראלי המכוער".

לצד כל אלה, הבשורות הטובות הן שבקיץ 2018, שנגמר רשמית השבוע, חלה ירידה דרמטית במקרי האלימות בתוך בתי המלון ובאתרי התיירות בעיר, בשיעור של 50 אחוזים.

את הירידה בכמות מקרי האלימות החמורים בבתי המלון ובאתרי התיירות מייחסים במשטרה לכמה סיבות: הראשנה היא החום הכבד ששרר בעיר בחודשי הקיץ והשאיר בחדרים ובלובי אורחים רבים, מה שמנע מחלקם הגדול לבלות בחוץ ולצרוך אלכוהול בכמויות גדולות במקומות הציבוריים בבתי המלון.

סיבה נוספת היא מצלמות האבטחה הרבות שמרשתות כמעט את כל המרחבים בבתי המלון (מצלמות שהתקינה העירייה באתרי התיירות ובמרכזי הקניות) והצליחו לייצר הרתעה מפני התנהגות אלימה, שיימינג ברשתות החברתיות ופחד מפני פתיחת תיקים פליליים.

ואולי האירוויזיון ייערך באילת? (צילום: Moshe Shai/FLASH90, חדשות)
העיר נהנתה מקיץ שקט יחסית. קו החוף של אילת | צילום: Moshe Shai/FLASH90, חדשות

"יש יותר קציני ביטחון בבתי מלונות הגדולים והקטנים בעיר שלא מהססים להתקשר למשטרה ולעדכן על אירועי אלימות חריגים יותר מאשר בעבר", מסביר קצין משטרה במרחב. "פעם היה קשר של שתיקה כי המלונות חששו מפגיעה בתדמית שלהם והיום זה השתנה. תוסיף לזה את המצלמות הרבות שמוצבות ברחבי בתי המלונות ומחוצה להן. האורחים מבינים שהיום אפשר לתעד אותם והם סופרים עד עשר לפני שהם עושים שטויות. הם גם מודעים לכוח העצום שיש ברשתות החברתיות וחוששים מאוד שההתנהגות שלהם תתועד על ידי אורחים".

""במהלך הקיץ היו מקרי אלימות בודדים מאוד והם טופלו במלוא חומרת הדין. כאשר אורחי המלון שהיו מעורבים במעשי אלימות נעצרים לעיני כולם זה משפיע על האחרים להתנהג בהתאם ולשמור את הידיים עמוק עמוק בכיסים".