mako
פרסומת

תמונות העירום הפרטיות דלפו - האפליקציה תשלם

אפליקציית ההיכרויות הגאה Jack’d תאלץ לפצות 1,900 משתמשים רשומים, לאחר שנכשלה להגן עליהם מדליפת תמונות עירום. החברה תשלם 240 אלף דולר פיצויים למשתמשים שפרטיותם עמדה בסכנה: "בעלי החברה לא עשו עם זה דבר במשך שנה שלמה, בעודם ממשיכים להפיק רווחים"

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
תמונות העירום דלפו
" זוהי חדירה לפרטיותם של אלפי ניו-יורקרים" | אילוסטרציה | צילום: StevenK, shutterstock
הקישור הועתק

לעולם לא תקבלו כסף על תמונות עירום בקלות כזו, אפליקציית Jack’d תאלץ לשלם ל-1,900 משתמשים רשומים בניו יורק סכום כסף, לאחר שנכשלה לעמוד בדרישות הביטחון הראויות. התובעת המחוזית של ניו יורק, לטישה ג’יימס, הגיעה לעסקת טיעון עם חברת "אונליין באדיז", שהאפליקציה בבעלותה, ובו ייאלצו בעלי החברה לשלם 240,000$ פיצויים למשתמשים שפרטיותם עמדה בסכנה.

"האפליקציה הזו מעמידה בסכנת חשיפה מידע ותמונות רגישות של המשתמשים", מסבירה התובעת המחוזית ג’יימס בהודעה לעיתונות, "ובעלי החברה לא עשו עם זה דבר במשך שנה שלמה, בעודם ממשיכים להפיק רווחים... זוהי חדירה לפרטיותם של אלפי ניו-יורקרים".

"כיום, מיליוני אנשים מרחבי הארץ – מכל מגדר, גזע, דת, ומיניות – מכירים ומפתחים קדרים ברשתות מדי יום", ממשיכה התובעת המחוזית, "המשרד שלי ואני נשתמש בכל כלי העומד לרשותנו כדי להגן על פרטיותם". אפליקציית ההיכרויות הגאה מחויבת כעת לעבור שיפורי אבטחה מקיפים, ובעתיד תיאלץ לענות על כל חשש לפגיעה בפרטיות בהקדם האפשרי.

אבל מדוע היו התמונות פגיעות לחשיפה מלכתחילה? האפליקציה Jack’d פועלת כך שלכל פרופיל יש תמונות חשופות לציבור ותמונות פרטיות שהן "נעולות". בתמונות הציבוריות אסור להציג עירום, ואילו בפרטיות מותר. קצת בדומה ל"אטרף", המשתמשים יכולים לאפשר למשתמשים ספציפיים אחרים לצפות בתמונות, ויכולים לחסום אותו שוב בכל זמן שיבחרו.

פרסומת
פרסומת

בדומה לבעיית האבטחה שנחשפה בגריינדר, פרטיות המשתמשים נפגעת כשהחברה מעבירה את פרטי המשתמשים לצד שלישי, כלומר לגופי פרסום, ללא הצפנה ראויה. הפעיל הלהט"בי ג’ייסון צ’או מאשים את אפליקציית גריינדר באישומים דומים, ואומר שיש ביכולתו לפרוץ למערכת האפליקציה ולהשיג מידע על משתמשים. "זה מפתיע אותי", הוא מסר לאתר הגאה GSN שסיקרו את המקרה, "על המפתחים להעריך סיכוני אבטחה מכל הכיוונים האפשריים".