גמאל מובארק (צילום: רויטרס)
גמאל מובארק | צילום: רויטרס

גמאל מובארק, מי שעתיד היה לרשת את אביו ולשאת בתואר נשיא מצרים, אמור היה גם להביא עמו רוח חדשה לארמון. בניגוד לאביו ולמנהיגים הקודמים מאז מהפכת הקצינים החופשיים שהתגאו בעברם הצבאי - גמאל דווקא בא מרקע אזרחי.

בנם הצעיר של חוסני וסוזן מובארק נולד ב-1963 והתמקד מגיל צעיר בלימודיו. הוא התחנך בבית ספר פרטי, שם רכש את השליטה בשפה האנגלית. בהמשך סיים תואר שני במינהל עסקים באוניברסיטה האמריקנית בקהיר ולאחר מכן החל לעסוק בבנקאות. תחילה עבד בסניף "בנק אוף אמריקה" במצרים ובמהרה טיפס בסולם הדרגות והפך למנהל בסניף מרכזי בלונדון.

בתחילת העשור הקודם פנה לפוליטיקה, בעקבות בקשת אביו, והצטרף למפלגת השלטון. גם כאן הוכיח את כישוריו והתברג בהנהגת המפלגה הלאומית דמוקרטית, כאשר רבים רואים אותו כאחד האנשים החזקים במפלגה, במיוחד אחרי כינון הממשלה החדשה ב-2004.

גמאל, בהתאם להשכלה ולניסיון שרכש, ביקש להפוך את הכלכלה במדינה לפתוחה וחופשית יותר, וספג ביקורות מצד מתנגדיו שטענו כי מדובר ברפורמות שיועילו למקורבים לשלטון במקום לתושבים שסובלים מעוני ומאבטלה.

בישראל, כמו גם בארה"ב, עקבו אחר התבטאויותיו של מי שנחשב ליורש הטבעי של מובארק האב. לפני כשנתיים וחצי התייחס גמאל בריאיון להסכם השלום של מצרים עם ישראל ואמר כי סאדאת עשה את הצעד הנכון. עוד הביע נכונות שלא לשנות את המצב. "מצרים בחרה לפני 30 שנה בצד של השלום ואין לנו שום כוונה לשנות זאת", ציין.

אך כעת, בעקבות האירועים האחרונים והמהומות האלימות, נראה כי סיכויו של גמאל להמשיך את השושלת קלושים - וגם הוא יודע זאת. על פי הדיווחים, התפטר בסוף השבוע גמאל מתפקידו כיושב הראש של הלשכה המדנית ויחסי החוץ של מפלגת השלטון.

רוצים לקבל עדכונים שוטפים על ההפיכה במצרים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהומות במצרים - סיקור מיוחד:

יותר מ-100 הרוגים במהומות במצרים

משפחות הדיפלומטים הישראלים חולצו בטיסה מקהיר

עומר סלימאן מונה לסגן הנשיא

מוחמד אל בראדעי נחקר ושוחרר: "השינוי יבוא מהעם"

מיוחד: ניתוח שפת גופו של מובארק

מיוחד מקהיר: מתכוננים לקראת המשך המחאה

כיצד הפילו את האינטרנט במצרים?

המדריך המלא להפיכה במצרים