גם היום אף אחד לא שולט ברחובות קהיר בהפגנות הענק. תמונת המצב היא שיש הפגנות מקומיות כמעט בכל מקום, בעיקר מול מוסדות השלטון, כמו למשל משרד החוץ והטלוויזיה. בשעות הצהריים הייתה הפגנת ענק מול המשרדים של הביטחון המסכל.

ברחובות קהיר יש ריח חזק של מהפכה. יש כאוס שקשה נורא להסביר. הטנקים נאלצים לאבטח את בניין הטלוויזיה ואת מוסדות השלטון, אבל החיילים לא מתעמתים עם המפגינים. גם המפגינים עצמם לא תוקפים את הטנקים, אלא אפילו מטפסים עליהם וקוראים קריאות תמיכה.

רק סמוך למקומות אסטרטגיים, כמו למשל תחנת הטלוויזיה של המדינה, מאבטחים החיילים את האזור באמצעות כלי נשק, אך גם שם, נכון לעכשיו לא נעשה שימוש באש חיה כלפי המפגינים.

המפגינים לא נרתעים משום דבר. הם צועקים "לך הביתה, מובארק" ואף אחד לא מפחד לדבר, בשונה מבעבר. אם לפני כמה ימים היית שואל אזרח מצרי על מובארק והוא היה סותם את הפה, היום כולם אומרים שהאיש הזה ששולט במצרים כמעט 30 שנה צריך ללכת.

השאלה הגדולה שעומדת בפתח עכשיו היא מה יהיה עם המהלך של החלפת הממשלה. כרגע מי שאמור לשלוט במצב הוא הצבא והוא פרוס עם טנקים וחיילים בכל רחבי המדינה. בשעה זו הצבא לא מתעמת עם המפגינים, אבל השאלה היא מה יקרה כאשר אלו יפרו את העוצר שיוטל מחדש בשעות הערב.

התחושה היא של כאוס לא ברור. כל המפגינים, שמרביתם צעירים ומשכילים, נמצאים כל הזמן ברחובות ועוברים ממוקד אחד לאחר. הם הופכים להיות אלימים ואלימים מהפגנה להפגנה ושכונות נוספות בקהיר נבזזות לגמרי. כך, למשל, הכספומט בעיר קהיר מנופץ לגמרי וכל הכסף ממנו נשדד. במקומות אחרים אנשים בוזזים את הסופרמרקטים ובשכונות מסוימות אפילו השתלטו על בתים שלמים.

"מתכוננים לקראת המשך המחאה"

כזכור, אתמול בלילה נמשכו ההפגנות והעימותים בין המפגינים לבין כוחות המשטרה. במהלך הלילה שמענו רעשי פיצוצים שלא מבינים מה הם, וכשהסתכלנו החוצה מהחלון רואים ענן עשן שאופף את קהיר. כמובן בשל המהומות, לא היינו יכולים לעזוב את בית המלון, ונאלצנו לחכות עד הבוקר כדי לדבר עם המפגינים.

עשרות צעירים נשארו לאורך כל הלילה בכיכר השחרור, א-תחריר, ודרשו את ראשו של מובארק. "עד שהוא לא יילך הביתה אנחנו נשארים כאן ומפגינים", כך הם אומרים לכל מי שרק רוצה לשמוע. המבוגרים יותר, אומרים שמעתה המהומות ידעכו, זאת מכיוון שהצבא נכנס עתה למרכזי הערים. עם זאת, החיילים והקצינים לא נושאים נשק עליהם.

עד כניסת הצבא למוקדי ההפגנות, הספיקו המפגינים להצית כל מה שהצליחו, בעיקר עצים ומבנים הקשורים למפלגת השלטון. כמו כן, התחדשו מעשי הביזה בעיקר באלכסנדריה ובסואץ. לעומת זאת, בקהיר הסתפקו ההמונים בקריאת סיסמאות והצתות, כשהם מבינים שהם לוקחים חלק ברגעים היסטוריים שישפיעו רבות על עתיד מצרים.

לאחר כניסת הצבא והוצאת המשטרה באזורי העימותים בהוראתו של מובארק, הפסיקו המפגינים להתעמת עם כוחות הביטחון. עם זאת, גם הבוקר המצב מוגדר מתוח וישנו חשש סביר שההפגנות יתחדשו בשעות הצהריים, זאת מכיוון שהמפגינים לא מתרגשים מהחלטת הנשיא מובארק לפטר את הממשלה הקודמת.

רוצים לקבל עדכונים שוטפים על ההפיכה במצרים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהומות במצרים - סיקור מיוחד:

אירן למצרים: "לא לנהוג באלימות כלפי מפגינים"

צפו: נאומו המלא של הנשיא מובארק

מיוחד: ניתוח שפת גופו של מובארק

כיצד הפילו את האינטרנט במצרים?

המדריך המלא להפיכה במצרים

אובמה למובארק: "עמוד מאחורי ההבטחות"

מובארק: "אני נשאר, הממשלה מפוטרת"

"מה שקורה במצרים מסוכן לישראל"

צפו: מפת המהומות ברחבי מצרים

מצרים: דיווח מיוחד מלב המהומות

פרשנות: ארה"ב מפקירה את מובארק

קלינטון: "יש לאפשר את ההפגנות"