כבר שלושה ימים שבממשל אובמה מתייצבים לצד המפגינים בעימותים האלימים במצרים. בארה"ב, כמו גם בגרמניה ובבריטניה, מבינים שאנו נמצאים בדמדומים של משטר מובארק כפי שהכרנו אותו. כעת נקרע המערב בין שני אינטרסים סותרים: יציבות מול דמוקרטיזיציה.

הערב התייחסה מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון למצב הסוער בקהיר וברחבי מצרים. הבעת תמיכה במובארק, לא הייתה שם. "אנו מפצירים בשלטונות המצרים לאפשר הבעת מחאה בדרכי שלום ולבטל את הצעדים חסרי התקדים שהם נקטו לנתק את דרכי התקשורת", אמרה קלינטון וביקשה ממובארק להתייחס למפגינים לא כאל אויבים - אלא כאל שותפים.

"אירועי המחאה האלה מדגישים שיש רגשות התמרמרות עמוקים בתוך החברה המצרית. הממשלה במצרים צריכה להבין שאלימות לא תגרום להם להיעלם", הוסיפה מזכירת המדינה וסיכמה: "רפורמה נחוצה באופן מכריע לשלומה של החברה המצרית".

גם הנשיא בעצמו, כך נראה, מתנער מעמיתו שעומד כעת תחת מתקפה. "מובארק תמיד היה בן ברית חשוב של ארה"ב", הדגיש אמש אובמה במשדר מיוחד עם גולשים ביוטיוב, אבל מיד הבהיר את עמדתו לגבי העימותים: "אבל תמיד אמרתי לו שרפורמה כלכלית ופוליטית היא קריטית לרווחת מצרים לעתיד הרחוק".

עוד קרא אובמה שלא לדכא את חופש הביטוי של האזרחים. "אני חושב שזה מאוד חשוב שלאנשים יהיה את המנגנון שיאפשר להם להביע את הצער הלגיטימי שלהם", הדגיש.

דובר הבית הלבן: יש לנהוג באיפוק

"אנחנו מקבלים עדכונים שוטפים מהשגריר האמריקני בקהיר. אין לנו ספק שהבעיה צריכה להיפתר על ידי המשטר המצרי מבלי לנקוט באלימות", אמר דובר הבית הלבן, רוברט גייס. "לא שוחחנו על כך עם מוברק, אבל אנחנו עוקבים כל הזמן אחרי האירועים", הוסיף גייטס.

דובר הבית הלבן הדגיש כי ארצות הברית ממשיכה לקרוא לממשל המצרי לנהוג באיפוק. "לממשל המצרי יש אחריות. ראינו אותו מבצע תהליכים חשובים כמו השלום ומגשר במהלכים שונים במזרח התיכון", הוסיף גייטס.

רוצים לקבל את כל העדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק