ברקע המוטציות שהתגלו בחודשים האחרונים לנגיף הקורונה – המדען הראשי של פייזר מיקאל דולסטן הודיע היום (חמישי) כי החברה תערוך ניסוי במתן מנה שלישית של החיסון, בניסיון להתמודד ביעילות נגד הזנים החדשים. בהמשך, כשיגיעו האישורים המתאימים, צפוי להתבצע גם מחקר על גרסה משופרת של החיסון, שהותאם במיוחד להתמודדות עם המוטציה הבריטית, הדרום אפריקנית ומוטציות נוספות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתבות נוספות על החיסון של פייזר: 

בפייזר כבר טענו כי החיסון הנוכחי שלהם, שניתן כיום בישראל, נמצא יעיל נגד הזנים הקיימים של הנגיף – וכי שתי מנות ממנו מעניקות הגנה מפניהם. אחת ממטרות המחקר הנרחב של החברה היא להכין את יצרני החיסונים, אם וכאשר יוכח כי נדרשת המנה הנוספת.

"היקף המוטציות בנגיף הקורונה גבוה מהצפוי", אמר המדען הראשי של פייזר. "קיימת סבירות גבוהה שנצטרך להעניק את החיסון באופן קבוע". דולסטן הוסיף שבחברה צופים כי מנה שלישית של החיסון עשויה לייצר תגובה טובה יותר, או לכל הפחות דומה לזו של החיסון השני.

פייזר (צילום: shutterstock)
בפייזר נערכים להרחבת מבצע החיסונים | צילום: shutterstock

"אנחנו חושבים שהחיסון שלנו פועל בצורה טובה נגד כל הזנים", טען דולסטן. "אך אנחנו, כמו שאר החברות, רוצים להיות מוכנים לכל האפשרויות". באשר לשינויים הצפויים בהרכב החיסונים בהמשך הדרך כדי להפוך אותם ליעילים יותר, הסביר: "יכול להיות שנצטרך לשנות אחת לכמה שנים, אך לא בהכרח בכל שנה".

המחקר על מתן המנה השלישית יתבצע על 144 אנשים שקיבלו את החיסון של פייזר בטווח שבין חצי שנה לשנה, במהלך ניסוי הבטיחות שנערך במסגרת השלב הראשון. דולסטן הודיע שכשיתקבלו האישורים הדרושים, ייבחן גם חיסון בהרכב משופר – על אנשים שכבר חוסנו וגם על כאלו שלא.

חיסון, החיסונים, קורונה (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
בדרך למנה שלישית? אילוסטרציה | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

מנכ"ל חברת פייזר, אלברט בורלא, ציין כי לדעתו התרחיש שיקרה הוא שלבסוף לא נקבל שלוש מנות - אלא נקבל בכל שנה מנת חיסון אחת.

הניסוי הזה אינו עומד למדוד את יעילות החיסון המחודש כפי שנעשה בחיסון המקורי, אלא תיבחן תגובת הנוגדנים שהוא מייצר – ואם הם מצליחים לנטרל את השפעת המוטציות.