האם מגורים משותפים תורמים לחיי המין שלנו או שמא הם מחבלים בהם? מחקר שפורסם לאחרונה מנסה לענות על השאלה, וכמו הרבה דברים בחיים, מתברר שהתשובה היא מורכבת.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Journal of Sex Research מצא כי ארבע שנים לאחר החתונה, זוגות שיצאו ביחד יותר זמן וגרו ביחד כבר לפני החתונה קיימו יחסי מין בתדירות נמוכה יותר בתחילת הנישואים שלהם. זוגות שמערכת היחסים שלהם נמשכה פחות זמן והם לא גרו ביחד לפני החתונה קיימו יותר יחסי מין אחריה.

בנוסף לכך, במהלך המחקר, שבו נבדקו כ-100 זוגות, נמצא גם כי אלו שגרו ביחד לפני החתונה היו פחות מרוצים מחיי המין שלהם, בהשוואה לזוגות שלא גרו ביחד לפני החתונה. אבל לפני שאתם מתבאסים על הממצאים הללו, חשוב לציין שיש גם מומחים שמאמינים שמדובר במסקנות קצת מטעות. לפי לוגן לווקוף, סקסולוגית המבוססת בניו יורק, כשאדם גר עם בן או בת זוג לפני שהם נישאים, יש להם גישה למין, אז זו למעשה הסיבה שבשלב מוקדם של הנישואים אין עלייה בתדירות הסקס.

בנוסף לכך, היא טוענת כי בכל הנוגע לסטטיסטיקות על סקס, קשה להכיל אותן על האוכלוסייה הכללית. "מגורים משותפים מגיעים עם אחריות ועם סטרס כללי בנוגע לחיים" – וזה למעשה משנה את סדר העדיפויות שלכם. "אם אתם לא גרים ביחד לפני הנישואים, הנישואים הם הפעם הראשונה שיש לכם גישה לסקס 24/7 וזה חדש לכם".

מעבר דירה (צילום: gpointstudio, Shutterstock)
תורם ליחסים או הורס? | צילום: gpointstudio, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שאדל עשתה כדי לרדת במשקל
>> זהירות: המאכלים האלה יכולים לפגוע בעצמות
>> זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תפסיקו לשתות קפה

ממצא נוסף הראה כי זוגות שהיו ביחד יותר זמן לפני החתונה היו בעלי רמות עקביות יותר של שביעות רצון מחיי המין בטווח הרחוק – בהשוואה לזוגות שהיו ביחד מעט זמן לפני החתונה, שחוו ירידה הדרגתית בשביעות הרצון כ-4 שנים לאחר מכן. "ככל שאתם יותר זמן עם מישהו – וזה לא דבר רע – אין שום דרך שתוכלו לחקות את התחושה של מערכת יחסים חדשה. האם יכול להיות שינוי עם הזמן? לחלוטין. אבל זה לא אומר שאתם לא יכולים להתחבר ולחזור לזה", מוסיפה לווקוף.

ממחקר אחר שנעשה בשנת 2018, נמצא כי זוגות שגרו ביחד לפני החתונה היו בעלי סבירות גבוהה יותר לגירושים במהלך החמש השנים הראשונות של הנישואים. אין ספק שלמגורים משותפים יש השפעה משמעותית על הדינמיקה בקשר, הם יכולים להחליש את הקשר או לחזק אותו, תלוי במחקר שאתם מסתכלים עליו.