אוכל של שדות תעופה הוא לא מלהיב בלשון המעטה. המחירים הם כמעט כמו מסעדת שף ואיכות המזון רחוקה שנות אור מזה. אבל מה לעשות שלפעמים יש קונקשנים לעשות ואנחנו נאלצים לבחור בין אוכל של מטוסים לאוכל של שדה תעופה ומבין השניים האחרון נאלץ לנצח. אז איך עושים בחירות נבונות ומאילו מאכלים כדאי לנו להימנע בין טיסות? לקרוא ולשמור לקראת החופשה הבאה.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

להימנע מסלטים

זו אולי נראית כמו המלצה קצת מוזרה, בהתחשב בכך שסלט, בכל סיטואציה אחרת – נחשב לבחירה בריאה ומזינה. אבל ישנו סיכוי גבוה יותר שבירקות לא מבושלים יהיו חיידקים מחוללי מחלות. מטבחים רבים בשדות תעופה עובדים במהירות שעלולה לגרום לליקויים בתנאי ההיגיינה. בנוסף לכך, איננו יודעים כיצד הירקות הללו הגיעו לשדה התעופה וכמה זמן הם היו מחוץ לקירור. לכן, כדאי ללכת על מזון מבושל. במילא לא רציתם לשלם 50 שקל על סלט תפל וחסר ערכים תזונתיים.

A post shared by Su Ru (@drsuru) on


להזמין אוכל פשוט

דווקא המזון הפשוט והמוכר הוא האופציה הטובה ביותר כשאתם נמצאים בשדה התעופה. צ'יפס מגיעים ישירות מהצ'יפסר וביצים וטוסטים מגיעים ישירות מהמחבת, לכן יש פחות סכנה שמשהו ישתבש בדרך.

A post shared by La Pasiva (@lapasivadepunta) on


להימנע מאוכל שישב בחוץ הרבה זמן

אם אתם נתקלים במסעדת בופה בשדה תעופה או בכל מקום שמציע שירות עצמי (פיצות, פסטות, כריכים וכדומה) – כדאי לכם לעבור הלאה. אמנם לרוב מדובר בדילים ממש משתלמים כלכלית, אבל לא אם משולש הפיצה ישב בחוץ המון זמן והספיק להתייבש. אם המקום נראה מלא בסועדים והעובדים מחליפים במהירות את המנות – זה סימן טוב. אם זה לא המקרה, חפשו מקום אחר לאכול בו.

עוד ב-mako בריאות:
>> ה-OCD שלי ואני: רחלי רוטנר נחשפת
>> 5 גורמים מפתיעים שמשפיעים על המשקל
>> שער שיבה בגיל צעיר? מה זה בדיוק אומר עליכם

להתרחק מהאוכל במטוס

בטיסות קצרות זה קל יותר אבל בטיסות של 11 שעות ויותר – כבר אי אפשר לוותר על הארוחה במטוס. למרות שבטיסות ארוכות הארוחות המוצעות הן לרוב טובות יותר, האוכל במטוס לא מצטיין באיכות שלו (אלא אם אתם במחלקה ראשונה, שם זה סיפור אחר). בייחוד אם אתם בטיסה שבה הארוחה לא כלולה וכל מה שיש בתפריט זה נשנושים קטנים שעולים יותר מדי. ודאו שאתם מצטיידים באוכל שנקנה מראש בתיק שעולה אתכם למטוס וכך תחסכו כסף מבלי להישאר רעבים בטיסה.

A post shared by Simply Aviation (@simply_aviation) on


לסמוך על הרשתות המוכרות

רשתות מזון או מסעדות בעלות מספר סניפים – תמיד דואגות שהלקוחות שלהן יהיו מרוצים ושהמוניטין של החברה יישאר גבוה. רשתות כאלו משתדלות שהמרכיבים וההכנה של המזון יהיו עקביים בסניפים שונים ולכן ניתן לסמוך עליהן שהאיכות בשדה התעופה לא תהיה נמוכה בהרבה מהאיכות בסניף אחר שאתם מכירים ואוהבים.

A post shared by SSP America PHX (@sspamericaphx) on


להתרחק מבתי קפה "אקספרס"

עם כוס קפה אין בעיה, אך מקומות כאלו לרוב מוכרים סנדוויצ'ים שהוכנו הרבה זמן מראש (ושגם עולים הרבה) וזה לא ממש מומלץ. אם יש אופציה להזמין פלטת גבינות אז זו תהיה אופציה טובה יותר ואם לא, כדאי לוותר.