mako
פרסומת

מדריך ההמבורגר הרשמי

אנחנו הישראלים יודעים דבר או שניים על תזונה נכונה, אבל לאור גל הג'אנק פוד ששוטף אותנו החלטנו שחשוב לחדד את הנהלים. אז איך תעשו את ההמבורגר שלכם בריא?

שני נוי
ועיצוב: סטודיו mako
mako בריאות
פורסם:
המבורגר וצ'יפס
הרי זה אף פעם לא רק המבורגר | צילום: istockphoto
הקישור הועתק

לא צריך להיות גאון בשביל להבין שהלחמנייה השמנונית וספוגת המיונז הזאת לצד ערימת הצ'יפס הפריך שטובע בקטשופ זה לא המתכון לארוחה הכי בריאה בעולם. אבל מסתבר שבאמריקה עוד לא הבינו בדיוק מה לא בריא, ובסקר שנעשה שם לאחרונה נמצא כי 82 אחוז מהאמריקאים בטוחים שהמבורגר הוא ארוחה לגיטימית לגמרי. חבר'ה, זה נראה כאילו הגיע הזמן לחדד את הנהלים בנוגע להמבורגרים.

"המבורגר בפני עצמו זה לא כזה נורא, יש לנו חלבון ופחמימה והרבה מאוד פעמים יש גם ירקות טריים בפנים, הבעיה היא כל המסביב", אומרת ענבל בלוג, דיאטנית קלינית ומנהלת המכון הבריאטרי, מכבי שירותי בריאות במחוז השרון. "זה הרי אף פעם לא בא לבד, אלא בליווי של צ'יפס, רטבים וקולה, מה שהופך את הכל להרבה יותר משמין. ובינינו, אפשר להודות שהמבורגר עם כוס מים וסלט זה דיי מבאס, ויש פחות סיכוי שאנשים יעשו את זה".

אבל גם בהמבורגר עצמו יש מספיק בעיות שכדאי להתעכב עליהן לפני שאנחנו מדברים על הצ'יפס. הנה כל הנקודות הבעייתיות בהמבורגר, והדרך הטובה ביותר לתקן אותן:

לחם לבן הוא לא הדבר הכי בריא בעולם, ותמיד כדאי לשאוף ללחמנייה מקמח מלא. מה גם שהלחמנייה של ההמבורגר טעימה במיוחד משום שמוסיפים לה סוכר

רטבים הם הבעיה הכי גדולה של ההמבורגר- מיונז מכיל המון שומן וקטשופ מכיל המון סוכר. כדאי להסתפק במריחה קלה בשביל הטעם

פרסומת

ירקות טריים זה מעולה ומוסיף ערכים תזונתיים למנה. עם זאת, תוספת של חמוצים היא פחות מומלצת בשל תכולת נתרן גבוהה

בשר הקציצה הממוצעת הוא בשר בקר שעשיר בשומן רווי ומעובד. בנוסף, גם דרך הבישול שלה מורידה את הערכים התזונתיים. תמיד תעדיפו קציצה אפויה, עם פחות אחוזי שומן

אז מותר או אסור לאכול את זה?

אם אתם כבר מפנקים את עצמכם בהמבורגר, כדאי לעשות את זה לא בתדירות גבוהה, וגם אז לא להגזים עם הרטבים והצ'יפס. "כל עוד שומרים על האיזון, אפשר לאכול המבורגר פעם בשבועיים-שלושה, וזה ממש בסדר", אומרת בלוג. "אבל, חשוב לזכור שזה לא בריא ואי אפשר פשוט לאכול את זה בכל יום. בנוסף, אם אתם אכן מתכוונים לאכול המבורגר בתדירות גבוהה, כדאי דווקא לבחור בהמבורגר צמחוני שעשוי מקטניות (לא מעובד). לקטניות יש ערך תזונתי מאוד גבוה הכולל ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים".

פרסומת

ומה עם הקרניבורים?

על פי ההמלצות של ארגוני הבריאות, כדאי לצמצם את הצריכה של בשר בקר, לכן אם אתם חייבים את ההמבורגר שלכם בשרי, תצטרכו להמתין שבועיים בסבלנות למען בריאותכם. "חשוב לציין שלבשר בקר יש יתרונות, הוא מקור טוב לחלבון ולברזל, ויש אנשים שזה מאוד טעים להם", אומרת בלוג. "אבל, ההמלצות של ארגוני הבריאות היא הפחתה של צריכה של בשר בקר כמה שיותר כדי למנוע תחלואה נלווית".