מיטב הדיאטנים ממליצים על השיטה וכך גם אינספור אנשים שבעזרתה הצליחו לרדת במשקל, לשמור עליו ועל הדרך לעבור לתזונה בריאה בלי להתפתות לחזור לתזונה לקויה. הכנת ארוחות מראש מאפשרת לכם לא רק לתכנן היטב את הרכב הארוחה שלכם וכך להבטיח שהיא מורכבת מכל אבות המזון - היא גם מפחיתה את הסיכון לפיתויים; כשאתם מגיעים לעבודה עם ארוחת צהריים מהבית, אתם פחות תתפתו לפנות למזון מהיר ולארוחות קנויות שלרוב יהיו פחות מזינות ומלאות בקלוריות. 

הבעיה היא שרבים חושבים שמדובר במשימה קשה מדי לביצוע, במיוחד למי שקצר בזמן. אבל האמת היא שאנשים רבים מצליחים להתמיד בה, גם כאלה שהלו"ז השבועי שלהם צפוף במיוחד. אז אם רבים ואחרים הצליחו בעבר, גם אתם יכולים. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להיכנס לעולם הארוחות המוכנות מראש בלי יותר מדי סיבוכים. תודו לנו אחר כך.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

  1. לפנות זמן
    אחת השאלות הראשונות שעולות כשחושבים על הכנת ארוחות מראש - היא "מתי?". הנטייה היא לחשוב שזה בלתי אפשרי למצוא זמן להכנת ארוחות להמשך השבוע, אבל האמת היא שיש לכך פתרון פשוט. כל עוד תקבעו מראש משבצת זמן שמיועדת להכנת ארוחות, כך יהיה לכם קל יותר להתמיד בזה. אתם לרוב תצטרכו להקדיש לכך שעה-שעתיים שבועיות, עדיף בשישי או בשבת, כך תוכלו להכין ארוחות לשבוע שמתחיל. כל עוד תקבעו את הזמן הזה מראש, אין סיבה שלא תעמדו בזה. 
  2. להתחיל בקטן
    כל דבר שחדש לנו תמיד ייראה בהתחלה מפחיד יותר ממה שזה. לכן חשוב לא להיבהל מסדר גודל המשימה ולא לנסות לקפוץ מעל הפופיק על ההתחלה. התחילו בתכנון ארוחות/נשנושים לחלק מימי השבוע. כך בתור התחלה תצטרכו לתכנן רק לכשלושה ימים מראש ולא שבוע מראש, שבהחלט יכול להישמע קשה יותר למתחילים. והשתדלו ללכת על מתכונים פשוטים יותר ולא להסתבך עם ארוחות שדורשות המון שלבי הכנה. עם הזמן תגלו שבעצם זה לא כל כך קשה לתכנן ארוחות שבוע מראש. נוסף על כך, תלמדו אילו ארוחות קל לכם יותר להכין ואילו תפריטים אתם מעדיפים ומשימת הכנת ארוחות ראש תהפוך להיות אף קלה יותר לביצוע. 

  3. לעשות ספירת מלאי במזווה
    לפני שאתם מתחילים במלאכת הכנת הארוחות, כדאי שתוודאו שהמזווה מאובזר היטב ושלא חסרים לכם מצרכים הנדרשים לארוחות המתוכננות. יש לפחות שישה מזונות שנחשבים מאסט במזווה שבלעדיהם הארוחות שלכם פשוט לא יהיו שלמות והן עשויות להיות גם פחות מזינות. 
  4. לשלב יותר תבלינים
    תבלינים ועשבי תיבול הם המפתח לארוחות שהן גם מזינות וגם טעימות. במקום להוסיף רטבים עתירי נתרן, סוכר וקלוריות כדי לשפר את הטעם של הארוחה - התחילו להשתמש יותר בתבלינים ובעשבי תיבול שיוסיפו אקסטרה טעם בלי כל הקלוריות העודפות. רבים חוששים שמעבר לתפריט דל קלוריות או ששמירה על תזונה בריאה משמעותן שצריך להתפשר על הטעם. אז כל עוד אתם מצוידים במספיק תבלינים, זה ממש לא חייב להיות ככה. 
  5. לא לשכוח אף אב מזון
    תזונה בריאה כוללת את כל אבות המזון, אז כדאי לשים לב שכולם נוכחים במנות שאתם מתכננים. תפריט בריא צריך לכלול כמה שיותר מזון לא מעובד. חשוב שיהיו הרבה פירות וירקות, כמו גם חלבונים בריאים (קטניות, דגנים, ביצים, חזה עוף, יוגורט ועוד) פחמימות בריאות (כל מה שמקורו בדגנים מלאים כמו חיטה מלאה) ושומנים בריאים (שמן זית, אבוקדו). מומלץ לצרוך כמה שפחות מזון מעובד כמו קמח לבן, סוכר לבן ולא להגזים עם המלח. 

    עוד ב-mako בריאות:
    >> בבריטניה התגלו מקרים חדשים של מחלה נדירה
    >> יש דבר אחד שמומלץ לא לאכול לפני השינה
    >> 5 דרכים שבהן אתם הורסים לעצמכם את הכבד
  6. לשמור מתכונים
    כל אחד זקוק לקצת השראה וזה במיוחד נכון כשזה נוגע למתכונים. אם אתם לא מצליחים לחשוב על מתכון שבא לכם להכין, אל תשברו את הראש - זה רק יגרום לכם לרצות לוותר עוד לפני שהתחלתם. הפתרון? פשוט שמרו לעצמכם כמה מתכונים בצד שתוכלו לשלוף במידת הצורך. אם אתם מעדיפים שזה יהיה בצורה פיזית, ודאו שהמתכונים יהיו בקרבת המטבח. אופציה נוספת היא לשמור מתכונים בתיקייה בטלפון הנייד.  
  7. לבשל כמות גדולה
    אם יש לכם זמן, אתם כמובן יכולים להכין כל יום ארוחה מוכנה מראש ליום שלמחרת. אבל לרובנו אין יותר מדי זמן באמצע השבוע ולכן ההמלצה הרווחת היא לעשות את זה בסוף השבוע. זה אומר שתצטרכו לבשל כמויות גדולות מראש ולחלק אותן למנות בהמשך. אתם יכולים למשל להכין סיר של קינואה ואז להשתמש בה למגוון של סלטים בהמשך, או כתוספת לצד מנה עיקרית, כמו חזה עוף. אתם יכולים להכין מגש של ירקות בתנור ואז לשלב אותם במוקפץ, בסלט או כתוספת. אתם אפילו יכולים להכין עוף שלם כדי לאכול אותו כפי שהוא, או לשלב אותו בסלטים.
  8. להשתמש במקפיא
    אם הכנתם כמות גדולה מראש, אתם יכולים להקפיא אותה, כך שהאוכל שהכנתם יישאר טרי לאורך זמן ויחזיק מעמד זמן רב יותר מאשר אם היה במקרר. רק זכרו להוציא את האוכל מהמקפיא מראש לפני שאתם מתכננים לאכול. 

  9. לסדר לפי מנות
    דרך נוספת שתעזור לכם לחסוך זמן במהלך השבוע - היא לחלק את המזון למנות כבר בזמן ההכנה, כך תוכלו גם לעקוב אחר הכמות שאתם אוכלים (מה שעוזר במיוחד למי שרוצה לרדת במשקל) ולא תצטרכו להתעסק עם הכנת המנה כשאתם לחוצים בזמן. 
  10. תעשו את זה פאן
    אם אתם לא נהנים מזה, סביר להניח שגם לא תצליחו להתמיד בזה. הכנת ארוחות מראש לא חייבת להיות מטלה מעיקה, היא יכולה להיות גם פעילות כיפית וזה תלוי רק בכם. שימו לכם מוזיקה ברקע, או אולי פודקאסט אהוב או פנקו את עצמכם בכוס יין - ותראו שהמשימה מהר מאוד נעשית קלה יותר לביצוע.