mako
פרסומת

רופא פונקציונלי ממליץ: 6 מזונות שחובה שיהיו תמיד במזווה

המזווה שלכם מלא במזונות שאין לכם מושג למה בכלל קניתם אותם? הגיע הזמן לעשות סדר. הנה שישה פריטים שכדאי לשמור תמיד במזווה, לפי רופא פונקציונלי

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
מזונות של מזווה
צילום: Asya Nurullina, shutterstock
הקישור הועתק

פעם בכמה זמן אנחנו עושים סדר במזווה ומגלים לא מעט מוצרים פגי תוקף וכאלה שלא לגמרי ברור לנו למה קנינו אותם מלכתחילה. התקופה האחרונה היא זמן מצוין לעשות קצת סדר במזווה. אבל אילו מזונות כדאי לשמור? ד"ר מארק היימן, רופא פונקציונלי משתף כמה מצרכים בריאים ומזינים שלדבריו חובה שיהיו בכל מזווה, שגם יעזרו לכם להכין מנות מהירות וטעימות, גם כשאין זמן. לגזור ולשמור.

דגים בשימורים

ד"ר היימן ממליץ על סלמון, סרדינים, אנשובי ומקרל בשימורים, כיוון שהם מקור מעולה לשומן בריא. "אתם לא צריכים לחיות בפחד מפני שומנים", אמר בראיון לאתר Well+Good. דגים אלה עשירים באומגה 3, שומן בריא שעוזר לשמירה על בריאות המוח. לפי ד"ר היימן, תוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של דגים בשימורים באותה מידה כמו דגים קפואים או דגים טריים.

אגוזים וזרעים

אגוזים וזרעים הם אופציה מעולה לנשנוש בריא, כיוון שהם מכילים שומנים בריאים וגם מהווים מקור מעולה לאנרגיה, בלי לגרום לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם (בשל החלבונים שהם מכילים).

חומץ לסוגיו

חומץ בלסמי, חומץ יין, חומץ תפוחים, חומץ אורז. יש כל כך הרבה סוגים שאפשר לעבוד איתם והדוקטור ממליץ על כולם. הם מלאים בנוגדי חמצון ובגלל טעמם העשיר, אין צורך להשתמש בהרבה בכל פעם. לכן חומץ הוא מוצר מאסט במזווה שייתן בוסט של טעם, חמיצות וגם בריאות לכל מנה.

חמאת בוטנים
להשתמש רק בחמאת בוטנים טבעית, ללא תוספת סוכר או מלח | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

דגנים מלאים

"הם מקור מעולה לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים", אומר ד"ר היימן. בין הדגנים המלאים האהובים עליו: כוסמת, דוחן, קינואה, אורז וטף (ממנו מכינים אנג'רה).

חמאת בוטנים וחמאת שקדים

ד"ר היימן ממליץ לבחור בחמאת בוטנים/שקדים ללא תוספת סוכר, מלח או שמן. לדבריו, ממרחים אלה מאפשרים לכם ליהנות מכל היתרונות של אגוזים ושקדים, רק במרקם אחר. דיאטנים רבים אוהבים להשתמש בחמאת בוטנים/שקדים טבעיות כתוספת לנשנושים בריאים ולשלבם עם פירות שונים, כמו תפוח ובננה.

פרסומת
חומץ
יש שלל סוגים וטעמים של חומץ | צילום: Shutterstock

שעועית וקטניות

בסוגים רבים של שעועית ובקטניות יש לא מעט סיבים וחלבון מן הצומח. גרגירי חומוס, למשל, מכילים המון חלבון ומעט קלוריות. מחקרים אף הראו קשר בין צריכת שעועית לסיכון מופחת לסרטן ולכולסטרול. נוסף לכך, הם זולים ויכולים להחזיק הרבה זמן במזווה.