mako
פרסומת

הפוך ירוק רותח: אבקת ברוקולי היא הטרנד הבריאותי הבא

סוכנות המדע של הממשלה האוסטרלית מחדשת עם אבקת ברוקולי שאמורה להשתלב בשייקים, מרקים ואפילו מוצרי אפייה. בית קפה במלבורן אפילו עשה ממנה קפה

אופיר ארצי
mako בריאות
פורסם:
קפה ברוקולי
קפה ברוקולי | צילום: CSIRO/AAP
הקישור הועתק

לא ברור למה, אבל לברוקולי יצא שם של אחד הירקות שהכי לא כיף לאכול, למרות שהוא מסתובב בחברתם של הסלרי, הצנון והקולורבי. באופן אובייקטיבי מדובר באחד המאכלים בעלי הערך התזונתי הגבוה ביותר – הוא מכיל סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, ויטמין B6 וכמות גדולה במיוחד של ויטמין C. צריכתו מסייעת במניעת סרטן, והוא גם מועיל לחיזוק הלב, מערכות ההגנה בגוף, תאי עור שנשרפו על ידי השמש, מונע דלקות פרקים ומחזק את מערכת העצמות. ובכל זאת, רבים ובמיוחד ילדים שונאים לאכול אותו. מה עושים? טוחנים.

סוכנות המדע של הממשלה האוסטרלית, הידועה גם בשם CSIRO, פיתחה לאחרונה אבקת ברוקולי מראשי פרחים שאינם אסתטיים מספיק כדי להימכר בחנויות. שתי כפיות של האבקה משולות למנת ברוקולי אחת, והמטרה היא לשלב אותה במשקאות כמו שייקים, מרקים ואפילו מוצרי אפייה.

"המחקר שלנו מראה שהאוסטרלי הממוצע עדיין לא אוכל מספיק ירקות ביום", אמרו מייצרי האבקה, "והאופציה של אבקת ברוקולי יכולה לסייע בכך. ואכן, סקר שנערך לאחרונה באוסטרליה גילה כי 4 מתוך 5 מבוגרים לא מגיעים לכמות היומית המומלצת של פירות וירקות.

פרסומת

ובכן, בתור דוגמה, בית קפה במלבורן החליט לאמץ את האבקה ולהגיש ללקוחותיו קפה שבו מהולה אבקת ברוקולי, המופקת בתהליכי ייבוש ששומרים על צבעו המקורי של הברוקולי, על טעמו ועל ערכו התזונתי. הביקורות, איך לומר, מעורבות.

הצעד הבא, לפי המייסדים: ייצור מגוון של חטיפים שמבוססים על רכיבי ירקות מיובשים, ומכילים בין 20 ל-100 אחוזי ירק. "אנחנו רואים את הפרויקט הזה כטרנד מזון חדש ומבטיח", אמרו.