mako
פרסומת

הטיפ שישדרג את הערך הבריאותי של השום

שום לא רק משדרג כל מנה, הוא גם בעל ערך תזונתי גבוה ושלל יתרונות בריאותיים. אבל מצאנו דרך אחת לשדרג את השום ולהפוך אותו לאף בריא יותר ממה שהוא כבר. כל מה שאתם צריכים זה לחכות קצת בין קיצוץ השום לבישולו

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
לחם שום
לחם שום | צילום: Joe Gough, Shutterstock
הקישור הועתק

מלבד היותו אחד המרכיבים השימושיים ביותר במטבח שמסוגל לשדרג כל מנה - אנחנו יודעים שלשום יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים. הוא מחזק את המערכת החיסונית, מונע קרישי דם והוא גם אנטי-פטרייתי, בין היתר. אבל האם ידעתם שיש דרך להפוך את השום לאף בריא יותר ממה שהוא?

רגע לפני שאתם מוסיפים למחבת את השום שקצצתם, יש משהו אחד קטן שאתם צריכים לעשות - לחכות. מתברר שכאשר אתם קוצצים את השום, אתם מפעילים אנזים שנקרא אליינאז (Alliinase). האליינאז ממיר את התרכובת alliin לתרכובת הנקרא אליצין (allicin), שהיא אנטי-בקטריאלית, אנטי-ויראלית ואנטי-פטרייתית. ואם כל זה לא מספיק, אז היא נמצאה קשורה לסיכון מופחת למחלות לב. כאמור, לשום יש יתרונות בריאותיים נוספים וערך תזונתי גבוה, כולל ויטמין C, ויטמיני B, ויטמין E, חומצה פולית, אבץ, ויטמין K, ברזל ועוד.

חותך שום
צילום: BAZA Production, shutterstock

אז למה צריך לחכות? ההמתנה בין קיצוץ השום לבישולו נותנת זמן לתהליך ההמרה ושחרור האליצין לקרות וכך ערכו התזונתי של השום עולה. אליצין הוא פיטוכימיקל שנלחם בחיידקים ואורגניזמים מזיקים אחרים ובכך גם תורם לאיזון החיידקים במערכת העיכול.

פרסומת

נוסף על כך, היכולת של האליצין להילחם בחיידקים ומחוללי מחלות אחרים מפחיתים את הסיכון למחלות ובולמים התפתחות של זיהומים ודלקות בגוף. לא סתם קוראים לשום "האנטיביוטיקה של הטבע". וכמה זמן צריך לחכות? כ-10 דקות בלבד. כמה פשוט - ככה בריא.