בהצהרה שפרסם אתמול (ג') יו"ר ארגון הבריאות העולמי (WHO), ד"ר טדרוס אדהנום גברייזוס, נכתב כי אחוז התמותה מהקורונה עלה ל-3.4 אחוזים. זאת לאחר שכל הדיווחים עד כה הראו על שיעור תמותה של 2 אחוזים בלבד. יש לציין כי שיעור התמותה משתנה בהתאם לגיל - ובקרב בני 80 ומעלה הוא עומד על 14.8 אחוזים, לפי נתונים שפורסמו בסין. ככל שהגיל יורד, כך גם אחוז המתים מהמחלה; אצל בני 70 ומעלה הוא עומד על כ-8 אחוזים, אצל בני 60+ הוא עומד על 3.6 אחוזים, בגילי ה-50 שיעור התמונה הוא 1.3 אחוז - ואצל צעירים מתחת לגיל 40 הוא עומד על 0.2 אחוזים בלבד. בקרב בני 9 ומטה נראה שאין תמותה כלל. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

למרות העליה באחוז התמותה, הוא מוסיף גם חדשות מעודדות: בסין, המדינה שסובלת הכי הרבה מהמגפה, ב-24 שעות האחרונות דווח רק על 129 מקרים של קורונה, המספר הנמוך ביותר של מקרים במדינה מאז 20 בינואר.

מחוץ לסין, כתב יו"ר ה-WHO, נרשמו סך הכל 1,848 מקרים ב-48 מדינות שונות. 80 אחוז מהמקרים הללו בשלוש מדינות בלבד: דרום קוריאה, איראן ואיטליה. 12 מדינות נוספות דיווחו על מקרים ראשונים של קורונה. מנגד, ישנן כ-122 מדינות שטרם דיווחו על נדבקים בקורונה אצלן.

רוצים לדעת עוד על הקורונה?
<< מהי דרישת משרד הבריאות לגבי חבישת מסיכות?
<< בכמה ובאיזה מזון צריך להצטייד?
<< רשימת הציוד המלאה לבידוד

 

"נגיף חדש, שלאף אחד אין חסינות אליו"

הוא מדגיש כי האמצעים שהמדינות הללו ינקטו נגד המחלה יוכלו לעשות את ההבדל בין מספר קטן של מקרים לבין כמות הולכת וגדלה של מקרים. עם זאת, הוא מרגיע ואומר שככל שהם מקבלים יותר מידע, כך הם מבינים יותר את הווירוס ואת המחלה שהוא גורם לה. למרות שנגיפי הקורונה ונגיפי השפעת שניהם גורמים למחלות בדרכי הנשימה שמופצות באותה דרך – המחלה שנגרמת כתוצאה מנגיף הקורונה שונה באופן משמעותי משפעת ומנגיף הסארס שהתפשט בעולם בשנת 2002.

הוא מציין הבדלים שונים בין הקורונה לשפעת, אחד מהם הוא שהקורונה פחות מידבקת מהשפעת. חולי שפעת ללא תסמינים יכולים להדביק אחרים, ואילו אצל נשאי הקורונה, לפחות לפי המידע עד כה, נראה שזה לא קורה. הבדל נוסף ומדאיג יותר הוא שנגיף הקורונה גורם למחלה חמורה יותר מנגיף השפעת.

עוד ב-mako בריאות:
>> מין מסוכן: זו התנוחה המינית הכי מסוכנת שיש
>> 5 מזונות מעובדים שדווקא כדאי להתחיל לאכול
>> קורונה: האם אנחנו צריכים להצטייד במזון?

בעוד שרובנו פיתחנו חסינות במידה מסוימת לשפעת, וירוס הקורונה הוא נגיף חדש, שלאף אחד אין חסינות אליו. לדבריו המשמעות של זה היא שיותר אנשים חשופים לזיהום ושאנשים מסוימים עלולים לחלות באופן חמור. גם שיעור התמותה משפעת הוא נמוך יותר בהשוואה לקורונה – פחות מ-1 אחוז מהנדבקים מתים כתוצאה מהמחלה. לפי יו"ר ארגון הבריאות העולמי, ישנם יותר מ-20 חיסונים שנמצאים בפיתוח וגם ניסויים קליניים נוספים שנעשים לבדיקת תרופות פוטנציאליות למחלה.

עד כה, נראה שהמגפה ממשיכה להתפשט בעולם בקצב מדאיג – וגם בישראל. רק היום דווח על המקרה ה-13 בארץ, שיוביל להכנסתם של אלפי אזרחים נוספים לבידוד.