mako
פרסומת

המאכלים שהכי מומלץ לאכול כשחולים

קלקול קיבה? הצטננות? שפעת? אל תשכחו שחלק מהטיפול הוא תזונה נכונה. הנה כמה מאכלים שיעזרו לכם להתגבר על כאבי בטן, גודש באף, כאבי גרון ושלשולים

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
אישה שותה מרק
צילום: mis.uma, shutterstock
הקישור הועתק

אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנחנו עושים כשאנחנו חולים היא לא להקפיד על מה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו. הכוונה כמובן למזון שאתם אוכלים. מלבד ההוראות שקיבלתם מרופא המשפחה, חשוב בזמן מחלות כמו הצטננות, שפעת וקלקול קיבה גם להקפיד על החזרת הנוזלים לגוף וכן על הזנת הגוף במרכיבים תזונתיים שיעזרו להשיב לו אנרגיה ויחזקו אותו. הנה כמה המלצות תזונתיות לפעם הבאה שאתם מוצאים את עצמכם מול האסלה, או במיטה עם כאב גרון:

המזונות הטובים ביותר נגד הצטננות או שפעת

השילוב המנצח שיעזור לכם להילחם בהצטננות: הרבה נוזלים והרבה מזון נוגד-ליחה כמו:

מרק עוף. זו לא סתם עוד תרופת סבתא, ישנם מחקרים שמצאו כי מרק המבוסס ציר עוף יכול באמת לעזור לכם בהצטננות ושפעת. הוא מכיל ויטמינים, מינרלים, אלקטרוליטים ואף נמצא כי מרק עוף עוזר לשמור על לחות במעברי האוויר באף, מונע יובש ונלחם בדלקות בגרון.

מרק עוף
זה בדוק: מרק עוף עוזר להצטננות | צילום: Oksana Mizina, Shutterstock

תה חם. יש סיבה למה מדובר במשקה החם הקלאסי למחלות חורף. בתה, ובמיוחד בתה ירוק, ישנן תרכובות המסייעות להילחם בזיהומים בגוף. זה לא במקום תרופה, אבל זה בהחלט לא מזיק. גם חליטה של ג'ינג'ר ו/או לימון תהיה מעולה לשיכוך כאב גרון וגודש בגרון.

פירות הדר. למרות שהוויטמין C שמצוי בפירות הדר לא יכול לרפא אתכם, מחקרים מראים שהוא יכול לעזור להפחית את משך ההצטננות ואת חומרתה, במבוגרים ובילדים. בנוסף לכך, פירות הדר מכילים פלבונואידים, תרכובות בעלות מאפיינים אנטי-אוקסידנטיים, אנטי-ויראליים ואנטי-בקטריאליים.

פרסומת

מזונות חריפים. פלפל חריף, ווסאבי, חזרת – כולם יכולים להקל על תסמינים של גודש באף ובגרון.

וואסבי
מתברר שגם וואסבי יעזור לכם בהתקררות | צילום: Indian Food Images, shutterstock

המזונות הטובים ביותר נגד קלקול קיבה

המזונות המומלצים ביותר לבעיות כמו קלקול קיבה הם כאלה שקלים לעיכול. וכמו במצב של הצטננות, גם בזמן קלקול קיבה מומלץ לשתות המון נוזלים. הנה כמה המלצות:

קרקרים וצנימים. אין מה לעשות, ככל שזה יותר חסר טעם, זה טוב יותר לבטן שלכם. קרקרים בטעם טבעי, ללא מלח, הם האופציה הטובה ביותר עבורכם, אם אתם רוצים לצאת מההקאות בשלום.

בננה. בזמן הזעה, הקאה ושלשולים אתם עלולים לאבד אשלגן, מינרל חיוני בגוף שבין היתר חשוב לשמירה על נוזלים. בננות מכילות לא מעט אשלגן ולכן כדאי לאכול אותן בזמן קלקול קיבה.

אישה אוכלת קרקר
יבש, חסר טעם אבל הכי טוב כשסובלים מקלקול קיבה | צילום: ideasbyme, shutterstock
פרסומת

ג'ינג'ר. לא במקרה השורש שמיוחסות לו המון סגולות רפואיות מסייע גם להתקררות וגם לקלקול קיבה. מחקרים הראו כי ג'ינג'ר יעיל במניעה ובטיפול בבחילות ובעיות אחרות הקשורות למערכת העיכול, כמו עצירות, נפיחות והקאות.