שווארמה כרובית זה אחד הדברים הכי טעימים שיצא לנו לאכול לאחרונה, ואם שמים אותה בתוך פיתה זה בכלל חלום.
המתכון ממש קל להכנה, אפשר לאכול עם סלטים אפשר על לאפה מכוסמין ואפשר אפילו כסלט בכל גרסה זה טעים. בדגש על טעים. 

לפיתות/לאפות

  • 1 ק״ג קמח כוסמין מלא
  • 750 מ״ל מים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 60 מ״ל שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש שופרסל green
  • כף מלח

לשווארמה כרובית

  • כרובית גדולה
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כפות תבלין שווארמה
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כוס שמן זית שופרסל green 

להגשה

  • טחינה שופרסל green
  • סלט כרוב
  • סלט קצוץ

פיתה ביתית במילוי שווארמה כרובית (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

  1. מחממים תנור ל-230 מעלו טורבו
  2. בקערת במיקסר לשים את כל החומרים כחמש דקות, לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות
  3. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת כשעה ורבע עד להכפלת הנפח
  4. ללאפות: מרדדים לעיגולים גדולים ואופים עד להשחמה. לפיתות: מחלקים לכדורים, משטחים לפיתה ומתפיחים על מגש עם נייר אפייה כחצי שעה
  5. אופים בחום של 230 מעלות עד להזהבה. חשוב – את הפיתות והלאפות אחרי האפייה להניח בין שתי מגבות כדי שהן לא יהיו יבשות
    לאפה עם שווארמה כרובית (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
    אפשר גם בלאפה | צילום: יונית סולטן צוקרמן
  6. לשווארמה: חולטים את הכרובית במים רותחים עם מלח כעשר דקות
  7. במחבת מטגנים היטב בצל לבן פרוס בשמן עד להזהבה
  8. חותכים את הכרובית לחתיכות ומוסיפים לבצל, מטגנים עד הזהבה
  9. מוסיפים את כל התבלינים ונמשיך לטגן עד לריכוך והזהבה
  10. מגישים עם טחינה, סלט קצוץ וסלט כרוב

רעיונות למנות וקינוחים ליום העצמאות>