mako
פרסומת

קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה

המתכונאית יונית צוקרמן במתכון לארוחה משפחתית עשירה ומשביעה שמכינים בסיר אחד

יונית סולטן צוקרמן
פורסם:
קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה
קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן
הקישור הועתק

סיר אחד שמתאים לכל המשפחה!

אפשר להוסיף אורז, בורגול או פחמימה בצד שתספוג את כל הטעמים או אפשר לאכול ככה. רק שימו לב - מבטיחה לכם שאת הקציצות יתחילו לחטוף כבר מהסיר בלי שתשימו לב אז כדאי להגיש מיד.

לקציצות:

  • 300 גרם בשר טחון (מספר 2)

  • בצל גדול קצוץ

  • כפית מחוקה מלח

  • חצי כפית פלפל שחור

  • רבע כפית פלפל שחור טחון

  • כפית כמון

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 2-3 כפות מים

לתבשיל:

  • 4 תפוא גדולים חתוכים לקוביות

  • 1 בצל פרוס

  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות

  • כף גדושה סוכר חום אורגני green

  • כף אבקת מרק טבעי או כפית מלח, כף פפריקה ושליש כפית פלפל שחור גרוס

  • אם שמים מרק עוף אז רבע כפית מלח

  1. מתחילים עם הקציצות : שמים את כל המרכיבים ומערבבים
  2. בינתיים בסיר, מטגנים בצל ופלפל עד שקיפות מלאה כלומר 4-6 דקות
  3. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ומערבבים
  4. מוסיפים סוכר ותבלינים ומערבבים
  5. שופכים מעל 2 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב
  6. מכדררים קציצות קטנות (אמור לצאת כ-24) ומכניסים בין התפוחי אדמה
  7. מבשלים הכל על אש קטנה 40 דקות