mako
פרסומת

יש לכם חשק לחלה? קבלו מתכונים

מתכונים לחלה, טיפים שיבטיחו את החלה הכי טובה שיש, דרכים לקלוע חלות והמון מתכונים לחלות משודרגות. ככה מקבלים את השבת (ותכלס כל יום)

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
חלות ענן קלאסיות של שישי
חלות ענן קלאסיות של שישי | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

נתחיל בבסיס

איך מכינים את הבצק, איך לשים, והכי חשוב - איך קולעים את החלה? חן שוקרון דאגה לתשובות ולעוד שלל טיפים שחשוב להכיר לפני שיוצאים לדרך. 

חלה עגולה קלועה
זה לא גדול עליכם! חלה מושלמת שגם אתם יכולים להכין | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

וגם לאורי שפט ממאפיית לחמים יש מה להגיד בנושא. השתתפנו בסדנת אפיית חלות שהוא מעביר וחזרנו עם טיפים שיכולים רק לעזור וגם עם מתכון אחד מושלם.

סדנת חלות - מריחת הבצק
גם ללוש צריך לדעת. טיפים מסדנת החלות של אורי שפט | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מדריך קליעה 

אז אחרי שהשתלטנו על הבסיס, בואו נעבור למה שחשוב באמת: המראה החיצוני, הרושם, המעטפת. במקרה של חלה הקליעה היא באמת קריטית, וגם אתם יכולים לעלות לכיתה של הגדולים ולקלוע צמה משש רצועות, כתר, טורבן וחלה עגולה.

חלות עגולות
הכי יפה על השולחן. חלת טורבן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

חלת חסידים

החלה הזו היא הכי בסיסית ופשוטה שיש, עם מינימום מרכיבים ובלי מוצרי חלב, למקרה שאתם מתכננים ארוחה בשרית. איך מכינים אותה? וואללה, בקלות. אין לכם את הקמח הספציפי שבמתכון? שום בעיה - השתמשו בקמח רגיל בתוספת של 2 כפות שמרים יבשים. 

פרסומת

חלות קלאסיות של שישי

מתקתקות, אווריריות ושמנמנות, קרן אגם במתכון ל-3 חלות בטעם של חלות פשוטות מהילדות. למה 3 אתם תוהים? כי אחת מחסלים כבר בצהריים המוקדמים עם שניצלים ומטבוחה, ואת השתיים (או האחת וחצי) האחרות שומרים לערב שישי לארוחה המשפחתית. 

חלות של שישי. רכות כמו ענן
חלות של שישי. רכות כמו ענן | צילום: קרן אגם, mako אוכל

חלה לעצלנים 

טוב, נו, אז היא לא באמת חלה לעצלנים, אבל היא כן חלה ללא לישה. לפני שאתם מתלהבים, במקום הלישה צריך לקפל את הבצק מספר פעמים בכל חצי שעה, כך שלא מדובר בישיבה רגל על רגל. אז למה אנחנו כאן? כי מסתבר שהשינוי הזה גורם לחלה לשמור על טריות כמה ימים טובים. או, הנה סיבה טובה לעבוד קשה. 

חלה משש רצועות
כי טריות היא הרי המפתח לכל הסיפור הזה של חלות. האם נמצא פטנט? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

ועוד כמה חלות מיוחדות לאמץ אל הלב

 

חלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומרובסקי. האמת היא שאין צורך להוסיף, אבל אם אתם מתעקשים - מדובר בחלה עשירה עם שמן זית ושילוב טעמים מופלא של פרמזן ובזיליקום, שבאמת לא תצליחו להפסיק לאכול. מניסיון. 

חלת פרמזן ובזיליקום
קצת מאוהבים בה. חלת פרמזן של ארז קומורובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

אם אתם בעניין של גיוונים, חידושים ושילובים מעניינים יש לנו מדריך שלם של נעמה גאון, שמפגיזה עם חלות פפריקה, ריבה ואפילו סחוג. ארבעה מתכונים מפתיעים ומצוינים. 

חלה עם קונפיטורת תפוז
עם קונפיטורת תפוז ורוזמרין. חלה של נעמה גאון | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוד חלה עם תוספות בילט אין, אבל עם הפתעה נוספת: זאת בעצם חלת בייגלה. 

חלת שומבייגל
חלת שומבייגל | צילום: שרית גופן, בייגלה, הוצאה עצמית

אנחנו יודעים שזה עוד ממש  רחוק ועוד יש חופש גדול באמצע אבל אם בכל זאת איכשהו התחלתם כבר לחשוב על מתכונים לראש השנה וגם אם לא - המתכונים האלה, של מאפיית אלחנן המעולה, יסדרו לכם את הראש (ויגעישו לכם את מיצי הקיבה). יש לנו כאן חלת בריוש, חלה עגולה עם צימוקים וחלה אחת מקמח כוסמין, לאלה שלא מצליחים להשתיק את רגשות האשמה.

פרסומת
בוצעים את חלת הבריוש
אלוהים, הרכות. חלת בריוש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
חלת צימוקים, אלחנן
חלת צימוקים. ראש השנה עוד רגע פה! | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
חלת כוסמין, אלחנן
קלאסיקה, אבל קצת יותר בריאה. חלת כוסמין | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ולסיום מתוק: במקום לחכות לחלה שתצא ותתקרר, ורק אז למרוח עליה שוקולד, עדיקוש מכינה אותה עם השוקולד מראש. אפשר כמובן להשתמש באיזה ממרח שאוהבים, ורצוי לא לוותר גם על שוקולד צ'יפס.

2 חלות שוקולד ענקיות
2 חלות שוקולד ענקיות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

שבת שלום!