חלת שוקולד של עדיקושמי אמר שחלה לשבת לא יכולה להיות מעדן מתוק? עדיקוש הכינה חלת נוטלה גדולה במיוחד, אבל מרשה לכם להמיר את הנוטלה בכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים והתוצאה תהיה מרהיבה לא פחותעדי קלינגהופרhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-1e1fc2a046ede71027.htm|mako אוכל| פורסם14/12/2310:00 ![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-4 חלות בינוניות/2 חלות גדולות:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבל על מהירות נמוכה. מוסיפים בזרם דק את השמן קנולה והמים. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המלח. לשים את הבצק כ- 10 דקות לפחות על מהירות בינונית- איטית. 2לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, בערך כשעה. 3מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומחלקים ל-4 חלקים (כל חלק יהפוך לחלה. אפשר גם להכין 2 חלות גדולות). מתחילים עם חלק אחד ואת יתר החלקים מניחים בצד ומכסים כדי למנוע התייבשות. חלת השוקולד של עדיקוש מקרוב|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4בוחרים את מספר הרצועות של החלה: אפשר 3 רצועות, 4 רצועות, 6 וכדומה (בתמונה ניתן לראות חלה שנקלעה מ-4 רצועות). מחלקים את הבצק למספר הרצועות הרצוי, ומרדדים כל רצועה למלבן. מורחים שכבת נוטלה (או כל ממרח אחר שארוצים), מעליה מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומגלגלים לרולדה. מניחים בצד על משטח מקומח עד ששאר הרצועות מוכנות. 5קולעים מהרולדות חלה, וממשיכים באותו אופן עם שאר רצועות הבצק כך שיווצרו לנו בסופו של דבר 2/4 חלות. 6מניחים את החלות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה, בחורף זה עשוי לקחת קצת יותר זמן). 7מחממים תנור ל- 175 מעלות על תכנית טורבו. 8לאחר ההתפחה מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה מלאה של החלות. 2 חלות שוקולד ענקיות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל9מוציאים מהתנור, מצננים ואוכלים! לבלוג של עדי -עדיקוש https://adikosh.co.il/ ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה https://www.instagram.com/adikosh_123/ בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |