חלת שומבייגלאין לנו שום דבר נגד חלה קלאסית, נהפוך הוא, אבל לפעמים מתחשק לנו לנסות משהו קצת פחות רגיל ולפגוש עולמות חדשים. למשל חלה בסגנון בייגלה, עם שום ועשבי תיבול שארוגים בתוכהרונית צין-קרסנטי|בייגלה, הוצאה עצמית| פורסם19/10/2313:36 ![]() צילום: שרית גופן, בייגלה, הוצאה עצמית |
המצרכים :ל-2 חלות:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר, שמן הזית, הביצה, השמרים והמים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה 1-2 דקות, עד שהמרכיבים מתאחדים לבצק. 2מוסיפים את המלח, מעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ולשים למשך 10 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מדופנות הקערה. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. 4מתכוננים לקליעה: מוסיפים את הדבש למים החמימים ומערבבים עד שהדבש נמס. שומרים בצד לצינון. 5חותכים כל ראש שום לחצי. 6מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (בערך 900 גרם כל אחד), וכל חלק ל-4 חלקים שווים עד כמה שניתן (225 גרם בערך). 7מגלגלים כל חלק לרצועה באורך 70 ס"מ וטובלים בקערת מי הדבש. 8משמנים את עשבי התיבול בעזרת מברשת. 9מתחילים לקלוע חלה מ-4 רצועות. לרצועה אחת או ל-2 מצמידים עשבי תיבול וקולעים את החלה איתם. 10עושים שתי הפסקות במהלך הקליעה ומשלבים את חצאי השום בין הרצועות. ממשיכים לקלוע כשהן עוטפות מסביב את השום. 11מניחים את החלה הקלועה על תבנית תנור עם נייר אפייה. 12מכינים באותו אופן חלה נוספת ומניחים ליד החלה שכבר קלעתם עם רווח גדול בין השתיים. 13מתפיחים ואופים: מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה, עד שהחלה תופחת מעט. 14מחממים תנור ל-220 מעלות (מצב טורבו). 15רגע לפני האפייה, מברישים מעט את השום בשמן זית ואת החלה במי הדבש. 16אופים 23-27 דקות עד שהחלות זהובות ואפויות לחלוטין מבפנים. נותנים להן להתקרר מעט לפני שמגישים. ** החלות נשמרות בקירור 5 ימים בכלי סגור. בייגלה - כריכת הספר|צילום: שרית גופן, יחסי ציבורהמתכון מתוךהספר "בייגלה" https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-b5605a9747f5a81026.htm?Partner=interlinkשל רונית צין-קרסנטי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |