
סלמון ברוטב חריףאנחנו יודעים, יש לכם את הדגים המרוקאיים שלכם ואתם לא רואים סיבה לשנות בהם משהו. אז יונית צוקרמן ראתה סיבה (הילדה התעקשה), וככה נחשפה לעולם חדש ויפה של סלמון ברוטב אדום. חצי חלה ליד, ויאללה לנגב![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
הבת הגדולה שלי מתה על סלמון. זה הדג היחיד שהיא מוכנה לגעת בו. הייתה תקופה שהייתי מכינה את הסיר הרגיל של הדגים החריפים בשביל כולם, ובשבילה עוד מנה של סלמון בתנור. עד שיום אחד אמא שלי אמרה לי "אבל למה את עובדת קשה? פשוט תכיני את הסלמון ברוטב החריף, זה יוצא טעים טעים". ותאמינו לי, אמא תמיד צודקת. זה לא יוצא טעים, זה יוצא סופר טעים. אז כן, יש כמה כללים שצריך להקפיד עליהם כדי שהדג יצא עסיסי, אבל בשביל זה אני פה. אתם, כל מה שנשאר לכם זה לרוץ לסופר, להצטייד בחומרים וליהנות מהסיר של החיים. ואם בא לכם חלה של בית או חומוס ליד - המתכונים מחכים לכםממש פה. המצרכים :
אופן ההכנה: סלמון מרוקאי חריף|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל1מטגנים את השום דקה-שתיים. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים והעגבניות ומטגנים 2-3 דקות. 2מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים. 3מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר והכוסברה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. 4מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות (אנחנו רוצים שתפוחי האדמה יתרככו קצת לפני שמוסיפים את הדג, שזמן הבישול שלו קצר). 5מוסיפים את הסלמון ו"משקים" אותו ברוטב בעזרת כף, עד שהוא מכוסה לגמרי. 6מכסים את הסיר ומבשלים את הדג 5-6 דקות על השעון. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומכבים את האש. מניחים בצד (הדג ימשיך להתבשל בחום של הסיר). 7מגישים עם חצי כיכר לחם ומתענגים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |