קשה לאפיין בייקרי. בייקרי אינה מאפייה, כי יש בה מקומות ישיבה וקפה, גם לא בית קפה כי אין בה תפריט ואין מלצרים שמגישים ארוחות בוקר. בייקרי היא גם לא פטיסרי - כי בבייקרי הטיפוסית תמצאו גם כריכים שהם ארוחה מלאה, מאפים מלוחים ופוקצ'ות, ואפילו סלטים בקופסאות קראפט חומות. לפעמים מתווספים לזה גם מדפים עמוסים במוצרי מעדנייה שווים שאפשר לקנות הביתה. אז כן, ההגדרה ספציפית למדי, אבל אם רק תפקחו את העיניים ותסתכלו סביבכם תבינו שקונספט הבייקרי מתפשט בארץ כמו אש בשדה קוצים, וזה הכי משמח שיש.

הכל התחיל בתקופת הקורונה, אז חיפשנו (ומצאנו) כולנו את הנחמה שבפחמימות טובות. היזמים מצידם הבינו עם הזמן שהרבה יותר פשוט לתחזק בייקרי מאשר בית קפה, וגם לנו הלקוחות זה סיפק בדיוק את מה שהיינו זקוקים לו. התוצאה היא שהיום אפשר למצוא בייקרי בכל פינה, ובתי קפה רבים הולכים ומפנים את מקומם לקונספט הגראב אנד גו בשירות עצמי.

ברשימת הבייקריז המצטיינות שתגיע מיד לא תמצאו מאפיות מעולות כמו אלכסנדר בולונז'רי, חגי והלחם, קדוש הירושלמית או ניחוחות חיים מנתיבות. כל המקומות האלה טובים, אפילו מצוינים, אבל לא עונים על ההגדרה של בייקרי ולכן נשארו בחוץ.

מרכז

בבקה בייקרי

זה התחיל בבית קפה קטן עם מאפייה שפתחו האחיות קורל ושיר גורן בשכונת צהלה בצפון תל אביב. המקום התפרסם בעיקר בזכות הפרעצלים הנהדרים שהן אפו במקום, מעין לחמניות עגלגלות, רכות וחמאתיות. בהמשך הגיעה גם בבקה פיצה וקייטרינג מגשי אירוח בשם רום סרביס. היום בבקה בייקרי מונה 9 סניפים (בתל אביב, הרצליה, רעננה, הוד השרון וצומת דרורים), ועשירי בדרך. הפרעצלים הם עדיין גולת הכותרת והם גם מהווים בסיס לכריכים נהדרים שאפשר לאכול במקום, עם קפה או מיץ וסלט בוראטה בקופסה לקחת.

משה סנה 21, דיזנגוף 145, אהרון בקר 8, ברזאני 4, כיכר הבימה, תל אביב; קניון דרורים, בני דרור; מתחם הפארק, אחוזה 267, רעננה; נתן אלתרמן 27, הרצליה; ז'בוטינסקי 3, הוד השרון

מיני פרעצלס, בבקה בייקרי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
מיני פרעצלס, בבקה בייקרי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

עמיתה כיכר ביאליק, תל אביב

שלוש שנים אחרי שכבשו את רחוב סלמה עם הסניף הראשון של ממלכת הפחמימות שלהן עמיתה, אנה שפירו ומיכל בוטון פתחו את הדלתות של הבייקרי החדש במוזיאון העיר שבכיכר ביאליק. לעומת הסניף הראשון, ששימש כמאפייה נטו, בבייקרי החדש כבר יש מעט מקומות ישיבה, ומלבד בורקס אנשובי פריך עם עלה מרווה, בורקס תפוח אדמה מלבני ובורקס תרד עם פקיילה בבישול איטי - יש גם ויטרינת קינוחי רטרו. בימי שבת מוגשות במקום מנות ניגוב מעניינות עם חצאי חלה.

ביאליק 27 מוזיאון תל אביב

לא רק בורקס (צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור)
עמיתה בייקרי | צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור

ברד קלאב, תל אביב

המותג ברד קלאב, שהתחיל את דרכו בראשון לציון (ואת הסניף הזה תפגשו בהמשך הכתבה), פתח לאחרונה את הסניף הראשון בתל אביב, והוא סניף הדגל שבו גם מגישים תפריט מבוסס על לחם של השף תומר עמדי. המקום החדש הוא למעשה תחילתה של רשת בייקריות מבית לנדוור, שצפויה לפתוח סניפים בפריסה ארצית. עד שזה יקרה, אתם מוזמנים לגשת לרחוב אבן גבירול ולהזמין קלאב סנדוויץ' ללא בשר, סלט עלים מושלם עם קרוטונים מיוחדים או ברוסקטה מיוחדת שהיא טייק אוף לסלט קיסר.

אבן גבירול 70, תל אביב

יש מתוקים ויש מלוחים (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
ברד קלאב | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

רביבה וסיליה, רמת השרון ותל אביב

מהעוגייה ליד הקפה, דרך המאפים הצרפתיים הקלאסיים ועד הקולינריה המוקפדת, כבר 35 שנה שהמותג רביבה וסיליה איתנו - כן, הרבה לפני שהמושג בייקרי עשה עלייה והחליף את הפטיסרי, שהחליף את הקונדיטוריה. כשרביבה אפל פתחה את המקום הראשון שלה ברמת השרון ב-1988 זו הייתה בשורה של ממש, והיום דור ההמשך ממשיך את מפעל החיים שלה שאליו הצטרפו ביסטרו, מעדניות ופיצרייה. בשני הסניפים של מאפיות רביבה וסיליה יש מקומות ישיבה, בשניהם אפשר לקנות לחמים, עוגות ועוגיות ובשניהם מקררים עם מגוון סלטים, מנות קרות, ממרחים וגבינות.

ניסים אלוני 10, תל אביב; המייסדים 1, רמת השרון

קרואסונים. רביבה וסיליה (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
קרואסונים. רביבה וסיליה | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

מאפיית לחמים, תל אביב ורמת השרון

מאפיית לחמים של אורי שפט היא לא סתם בייקרי, היא מוסד שהקדים את זמנו ולימד אותנו איך עושים את זה המקצוענים. מאז ועד היום אין מתחרים למקלות הגבינה עם הגאודה, שנחשבים למקלות השטן כי אי אפשר להפסיק לאכול אותם, לקרואסון השקדים עם פרוסות השקדים הקלויות, לחלה החגיגית וכמובן לבבקת השוקולד. גם כריכים שווים יש פה, כמו כריך מוצרלה מעושנת, כריך מקושקשת וכריך טונה מעושנת שאין שני לו בכל הארץ.

חשמונאים 103, קניון עזריאלי, אבן גבירול 125, ברודצקי 15, תל אביב; אוסישקין 23, רמת השרון

מאפיית לחמים. כריך מקושקשת (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
מאפיית לחמים. כריך מקושקשת | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

בייקרי, תל אביב

הסיפור של הבייקרי מתחיל ב-2005 ברחוב יד חרוצים בתל אביב, עם עוגת הגבינה ניו יורק סטייל של רותי ברודו שמאז התנחלה להמונים בלבבות. אחרי זה הגיעו היילייטים נוספים וקבוצת r2m הפכה לאימפריה של מצוינות. היום יש בעיר חמישה סניפי בייקרי, בכולם תמצאו את המאפים המפורסמים, מוצרי אפייה, מקררים מטורפים של מוצרי מעדנייה הכי טובים שיש וגם מקומות ישיבה לכל החפץ בארוחה קלה.

יד חרוצים 15, ויצמן 67, כיכר צינה 6, דיזינגוף 260, מנחם בגין 121, תל אביב

בייקרי - שבועות (צילום: עידית בן עוליאל)
בייקרי. עוגת גבינה | צילום: עידית בן עוליאל

דלאל בייקרי, תל אביב

גם הבייקרי של מסעדת דלאל הייתה פורצת דרך כשנפתחה בצמוד למסעדה. היא בישרה זן חדש של בתי אוכל בתל אביב ועד היום נחשבת לאחד המקומות המבוקשים באזור נווה צדק, במיוחד בשעות הבוקר ובמיוחד בימי שישי. שף קונדיטורית תימור לביא מכינה כאן בלקן ביט בייגל שעשוי מבצק קרואסון עתיר חמאה וממולא בתבשיל תרד וביצה, וגם את הבורקסביח המפורסם מבצק עלים מדופדף שממולא בארבע גבינות, ביצה, חציל קלוי וטחינה. בגזרת המתוקים גולת הכותרת של דלאל היא בייקרי צ'יז פריז – עוגת גבינה אפויה עם תותי שדה מרמת הגולן.

כל ישראל חברים 7, תל אביב

דלאל בורקסביח ענק (צילום: אסף קרלה)
בורקסביח ענק. דלאל | צילום: אסף קרלה

פאט אנד פאף, תל אביב

בפאט אנד פאף, הממוקמת בכיכר מסריק, יש גם מקררי מעדנייה, פרחים, כלי בית ומבחר יינות, מה שהופך אותה לבייקרי מצטיינת. האטרקציה המיוחדת של המקום היא "האקווריום" - חדר ייצור שקוף שבו קורה קסם האפייה. המקום שייך לבראל רז, בר כהן וגל מיכאלוביץ', והלהיט המלוח שלו הוא בגט מחמצת עם קרם פרש, כמהין ופרמזן. עוד תמצאו שם מגוון בורקס במילויים קלאסיים, כריכים בלחמים שונים וכמובן ויטרינת מתוקים עם קרואסונים, פחזניות, קראפין, קווין אמאן ועוד.

שדרות מסריק 15, תל אביב

פאט אנד פאף. יש גם מאפים מלוחים מושחתים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פאט אנד פאף. יש גם מאפים מלוחים מושחתים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ברד קלאב, ראשון לציון

בסניף ברד קלאב המקורי יש אזור ישיבה מקורה והלהיט הכי חם בדלפק הוא קרואסון פיסטוק שוקולד עם נגיעת חלווה מלמעלה, שמעמיד תורים ארוכים של אוהבי פחמימות. יש כמובן גם מאפים מלוחים כמו פוקצ'ת בצל ושמנת וכריכים מעולים בפרעצל, וביום שישי מצטרפות לחגיגה חלות, ביניהן חלת סלק, כריכי חביתה ועוגות קראנץ בטעמים שונים.

לח"י 2, ראשון לציון

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎BreadClub‎‏ (@‏‎breadclub_il‎‏)‎‏

פיקאסו ביי ערן שוורצברד, ראשון לציון

הקונדיטור האהוב הפתיע את כולנו השנה כאשר הודיע על פתיחת הבייקרי יחד עם קבוצת פיקאסו. המקום החדש שלו ממוקם בראשון לציון ומציע עיצוב טרנדי לבן וויטרינה עם מבחר גדול של עוגות ומאפים מיוחדים כמו שרק שוורצברד יודע. יש בבייקרי החדש מאפי בריוש משולשים ממולאים בקרמים, מאפים מיוחדים על בסיס בצק קרואסון וגם עוגות וקולקציית עוגיות, ומקררים עמוסים במגשי אירוח חלביים או פרווה שמתאימים גם לחברות וגם לאירוח משפחתי.

משה בקר 32, ראשון לציון

View this post on Instagram

A post shared by Picasso by Eran Shvartzbard (@picasso_by_eranshvartzbard)

דלימארק, ראשון לציון

דלימארק היא בייקרי ומעדניית שף, סוג של וואן סטופ שופ לכל הדברים הטעימים שאתם רוצים שיהיו לכם בבית. האחים עדי ואורן בלכר מציעים כאן חומרי גלם של יצרני בוטיק הכי טובים בארץ, אוכל מוכן הביתה ואפילו כלים יפים ועופות רוטיסרי. בבייקרי תמצאו מגוון רחב של עוגות ומאפים כמו קראק פאי, פאי לימון, נמסיס ומאפינס נוטלה; מבחר כריכים כמו כריך קממבר, כריך סלמון מעושן וכריך סלט ביצים ועוד. המלצה שלנו: תתחילו בקפה ומאפה של בוקר במרפסת המקורה הפונה לכרי הדשא ולבריכה, ואז תעשו סיבוב בחלל היפהפה כדי ללקט את הדברים הטעימים שיעשו את החיים שלכם יפים וטעימים יותר.

יוסף ורסיה ליבין 26, ראשון לציון. 03-956200

דלימארק ראשון לציון (צילום: דמיטרי פומזן, סוכנות קרלה, יחסי ציבור)
דלימארק ראשון לציון | צילום: דמיטרי פומזן, סוכנות קרלה, יחסי ציבור

איבן, נס ציונה

איבן הוא בייקרי קסום בעיצוב מינימליסטי שמפריח את שממת הבייקריז של נס ציונה. תמצאו שם תצוגה מרשימה של מאפים, קצת מקומות ישיבה והרבה אווירה של חו"ל. הכי כיף לתפוס את אחד השולחנות למעלה, אבל לפני זה כדאי לבדוק אם יש פטאייר ממולא בבצל ירוק ולאבנה זעתר-סומאק, דייניש צ'דר ובייקון או ביאלי, שהוא לחם מחמצת שדומה לפיצה קטנה עם פטה ובצל מקורמל. את הכל תקבלו על מגש נירוסטה כפי שנהוג היום, וכל מה שצריך זה את הקפה שאתם אוהבים ליד. לטובת ההורים נציין שבצמוד למקום יש גן שעשועים ענק.

סנונית 18, נס ציונה

בייקרי איבן (צילום: ניר בלסקי, יחסי ציבור)
בייקרי איבן | צילום: ניר בלסקי, יחסי ציבור

שרון

קפה בורשטיין, נתניה

רק לפני שבועיים סיפרנו לכם על פתיחת הבייקרי החדש של ויקי בורשטיין בתוך מתחם קפה בורשטיין לצד בית קלייה לקפה, מעדנייה וחנות יין. מדובר במקום מהמם ובו ויטרינה משוגעת עם ארבע קומות של מאפים מתוקים ומלוחים, בין השאר פחזניות פארי ברסט ענקיות וקוביית בריוש ממולאת קרם פטיסייר, קולי פטל וברד פודינג בקרם אנגלז שנשפך ברגע שפותחים אותה. לצד הוויטרינה הזו תמצאו מקררים עם מיצים מיוחדים, מדפים עמוסים במוצרי מעדנייה וגם מקרר עם סלטים שמכינים במקום.

האומנות 9, פולג, נתניה

בפנים קרם פטיסייר, בחוץ קרם פסיפלורה מנגו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בפנים קרם פטיסייר, בחוץ קרם פסיפלורה מנגו | צילום: לין לוי, mako אוכל

נומי, כפר מונש

עוד לפני שהיא בייקרי, נומי הייתה מסעדה מעולה בכפר מונש שבה בישלו גדי בור ויוני דנון, יוצאי כתית של מאיר אדוני. מתחילת המלחמה המסעדה לא פועלת, אבל משעות הבוקר ועד השעה 15 נומי פועלת כבייקרי מושלם עם אזור ישיבה מהיפים בארץ. על הצד הזה של המקום אחראית הקונדיטורית טולי, בוגרת קורדון בלו בפריז, שבארץ הספיקה לעבוד באורנה ואלה, שילה וטוטו. חובה לטעום כאן עוגת גבינה בסקית, פוקצ'ות רכות עם טופינגז שונים, מאפה בייקון וגבינת גרוייר מבצק עלים, דייניש תאנים מבצק מדופדף משוגע, רוגלך ובראוני עשיר בחמאה ושוקולד מעוטר במלח ים אטלנטי. חוץ מזה כריך סלט הביצים בתוך לחמניית חלב רכה הוא עונג צרוף של רוך, ובמקרר מחכה לכם סלט עלים מדהים עם גבינת בוטיק. פשוט נכנסים, לוקחים מגש, מעמיסים, מזמינים קפה, משלמים והולכים להתמקם באזור הכי פסטורלי של עמק חפר.

בכניסה למושב כפר מונש, צומת רופין

נומי בייקרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נומי בייקרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

אגדת לחם ומשק יעקבס, כפר הרא"ה

המתחם שבו פועלות זו לצד זו מאפיית אגדת לחם והמעדנייה של משק יעקבס הוא אחד המקומות המוכרים והמזוהים עם עמק חפר. לצד מקררים עם גבינות המחלבה מוכרים כאן לחמים ומאפים מעולים, יינות, ממרחים, ריבות, זיתים ושמן זית מקומי. אפשר גם להזמין כריכים שמשלבים את הלחם והגבינות או מגש גבינות וסלט, ואז להתמקם באזור המקורה או החיצוני. הכי כדאי לטעום כאן מאפה אנטיפסטי מבצק עלים חמאתי עם גבינה גלילית, פרסבורגר פרג קלאסי או את הבריוש הירוק מבצק רווי חמאה, מגולגל ומתובל בעלי מנגולד טריים, שקדים וגבינת עיזים.

כפר הרא"ה

אגדת לחם (צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור)
אגדת לחם | צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור

לחם שחר, משמר השרון

הבייקרי הקטן והאינטימי של שחר מציע גם בר ישיבה חיצוני, ויש כמה מקומות ישיבה בחוץ על כורכר. בימי שבת אופים כאן פיצות מעולות ובשאר ימות השבוע כדאי להגיע בשביל כריך שווה עם קפה מעולה. חוץ מזה יש כאן מקלות פרמזן מטורפים וקרואסונים מדהימים, ואפשר גם לקנות בגט, גבינת בוטיק או ממרח מהמקררים ולפתוח ארוחת נשנושים טעימה.

קיבוץ משמר השרון

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎לחם שחר‎‏ (@‏‎lehemshahar‎‏)‎‏

אזור ירושלים

הרים, קריית ענבים

הרים הוא הבייקרי של קבוצת דרך הגפן, שכוללת גם את נאיה, קפה שלווה, משב פוד טראקס ופופ אפ קפה. את המקום מוביל השף קונדיטור אורַן חיו, שבין השאר שימש כמרצה בכיר במגמת הקונדיטוריה של בית הספר לקולינריה דנון. חוץ ממאפים יש כאן גם יצירות מושקעות מעולם הפטיסרי כמו עוגות 100 אחוז לוז או פקאן, המורכבות משבע שכבות של בצקים וקרמים המכילים את אותו האגוז, שוסון לימון וטארטלט פלאן. יש גם מבחר מאפים לרגישים ללקטוז.

קריית ענבים

בייקרי הרים (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
בייקרי הרים | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

נעה אפייה מקומית, קריית ענבים

נעה היא המאפייה המדוברת של האופה והטבח אלדד שמואלי, שאותו הכרנו בזכות בייקרי אלחנן שפעל בקיבוץ משמרות. המקום מציע מאפים, כריכים, מטבלים, ממרחים וסלטים, וגם אופציה לגראב אנד גו של אוכל מוקפד, איכותי ולא זול אבל שווה כל שקל. יש גם לחמי כוסמין, ואנחנו ממליצים במיוחד לטעום קנלה דה בורדו וקווין אמאן. ללא ספק מקום ששווה עצירה בדרך לירושלים, אם זה בשביל לשבת ואם רק להצטייד ולהמשיך.

קריית ענבים

קווין-אמאן (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קווין אמאן. נעה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

צפון

תושה בייקרי, אכזיב

השם "בייקרי" עושה עוול לתושה - מתחם מלהיב שצופה לים עם המון מקומות ישיבה תחת פרגולה ענקית. מתחילים בחלל הפנימי עם הוויטרינה היפהפייה (והתור הלא קטן), בוחרים מאפה או כריך מהתצוגה ואם רוצים מנת ירק מעניינת מהתפריט הקטן שמשתנה כל כמה זמן, והולכים עם המגש לתפוס מקום. סמכו על שחף אברהם ותומר סויסה, שהקימו את תושה, שהם יפתיעו אתכם עם מנות מיוחדות. חוץ מזה, שלא תעזו לעזוב בלי לנסות את מקלות הגריסיני הממכרים. בימים אלה, בגלל המצב, תושה מתארחת במקום חלופי בנהריה. שווה לעקוב ברשתות החברתיות.

אכזיב (כרגע מתארחים בנהריה)

תושה בייקרי (צילום: תמר דניאלי להב)
תושה בייקרי | צילום: תמר דניאלי להב

משק 50, פרדס חנה

משק 50 הוא בעצם בייקרי בתוך משתלה, והאווירה בהתאם. כל קרואסון דוגמן, כל לחמניית מריטוצו מפילה את הלסת ובימי שישי יש גם יריד עם מלא דוכנים מעניינים של חומרי גלם, תכשיטים, אוכל דרוזי, חלות ולחמים ומה לא. אז גשו לוויטרינה המפוארת, בחרו את החתיכים הבצקיים שהכי בא לכם עליהם (יש גם טוסט ובורקס וסלט שאפשר לצרף לחגיגה), הזמינו קפה ותקבלו את הכל על מגש חמוד שאיתו תלכו לחפש פינת חמד להתיישב בה. כשתסיימו תקנו פרחים הביתה.

דרך פיק"א, פרדס חנה

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎משק 50 - יותר ממשתלה‎‏ (@‏‎meshek_50‎‏)‎‏

לופין, קריית ים

תום ביטי ואבי סבח פתחו את לופין כדי להביא את בשורת הפטיסרי לקריות, והייחודיות במקום היא בבצק שממנו עשויים הקרואסונים: בצק מחמצת מתערובת קמחים הכוללת קמח שיפון וקמח מלא. מנות הדגל של ביטי הן שבלול זעתר ולאבנה ועוגת פס עם קצפת מסקרפונה ונענע. יש גם פרעצל עם חמאת כמהין וסלט ביצים ושבלול מבצק קרואסון עם גרעיני דלעת ואגוזי מלך, ואם בא לכם מתוק נסו עוגת גבינה באסקית ואל תפספסו את הפס-בצק-קרואסון עם קצפת מסקרפונה, נענע, ריבת תות ותות טרי. 

האירוס 1, קריית ים 

בייקרי לופין, קריית ים (צילום: אוריאן סיטרוק , יחסי ציבור)
בייקרי לופין, קריית ים | צילום: אוריאן סיטרוק , יחסי ציבור

לחם טנא, גשר הזיו

מאפייה כפרית קטנה עם חצר יפה בלב קיבוץ גשר הזיו, בין נהריה לכפר ראש הנקרה. מומלץ מאוד לעצור כאן כדי להצטייד בלחמי מחמצת וגם לשבת רגע ולאכול משהו טעים - כמו סקונס או סטיקי באנס שכיף לשלב עם קפה טוב בלב החורשה הפסטורלית. לפני שתצאו חזרה לאוטו עשו לעצמכם טובה ובדקו אם יש לחם פולנטה או לחם גרידת לימון, שמן זית ומלח אטלנטי. לא תצטערו.  

קיבוץ גשר הזיו

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎לחם טנא‎‏ (@‏‎lechemtenne‎‏)‎‏

קורון פטיסרי, לוחמי הגטאות

הבייקרי המושלם של עטר כהן טורנוא התחיל את דרכו בלב קיבוץ עברון ועבר למיקום חדש בקיבוץ לוחמי הגטאות, אבל הוויטרינה המדהימה נשארה כפי שהייתה והמקום נותר מוקד עלייה לרגל עבור אוהבי הקרואסון והבריוש. נסו כאן את מאפה קפה החדש, את מאפה הכרישה והבשמל או את שוסון התפוחים הבלתי נשכח.

קיבוץ לוחמי הגטאות

קורון פטיסרי  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קורון פטיסרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

אווה ובתיה, קריית טבעון

אווה ובתיה הייתה המקום המזוהה ביותר עם רמת ישי, שם התחילה את דרכה, ואז עברה למקום גדול יותר בטבעון הסמוכה והפכה מבית קפה לבייקרי בקונספט הטרנדי של גראב אנד גו בשירות עצמי. המקום מציע אווירה מושלמת בכל שעה ביום, פחמימות מדהימות וגם כריכים בלחמי מחמצת או בלחמניות בריוש וסלטים מפנקים שמחכים בתצוגה פוטוגנית. עוד תמצאו כאן פחזניות ממולאות בקרם, מאפי קינמון ענקיים עם קרמל מלוח, קרואסונים מבצק מדופדף שהופכים לכריכים מושקעים, חלות ובורקס. שימו לב, המקום לא פתוח לאורך כל השבוע, אז כדאי להתעדכן ברשתות חברתיות לפני שנוסעים במיוחד.

חנה סנש 28, קריית טבעון

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אווה ובתיה - קפה וקונדיטוריה‎‏ (@‏‎evabatya‎‏)‎‏

ברדא, חיפה

ברדא התחילה כמאפייה חיפאית צנועה של דניאל אדלר והיום היא כוללת שלושה סניפים במקומות שונים בעיר ומספקת לחמים למסעדות הכי נחשבות בחיפה. אל תוותרו על הפרעצל המפורסם, שיכול להגיע עם כרובית בטחינה או עם סלט ביצים, ושווה לטעום גם את הקרואסון במילוי מוצרלה, פסטו וזעתר או את זה במילוי קרם גבינה ופירות.

סמטת חטיב 10, הנמל 6, סירקין 21, חיפה

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Breada Bakery‎‏ (@‏‎breadabakery‎‏)‎‏

עמליה בייקרי, רמת ישי

הבייקרי של נתנאל לוי קרוי על שם בתו וממוקם ברמת ישי, במקום שבו פעלה בעבר אווה ובתיה. גולת הכותרת במקום היא מאפי הבבקה האישיים של לוי, שמפוצצים במלית של שוקולד, קינמון או פיסטוק. יש גם מבחר גדול של מאפים מלוחים ומתוקים, סלטים ופוקצ'ה אחת מיוחדת בשם "מסיבת יער" שמגיעה עם תרד, פטריות, זיתי קלמטה, מוצרלה, פרמזן וחלמון ביצה רך. בגזרת הכריכים כדאי לטעום את "מעטפת" – בורקס חמאה פריך שנחצה לשניים ומקבל מילוי לבחירה, למשל גבינת שמנת, גאודה, עגבנייה, רוקט, פרוסות אגס, פרמזן וחומץ בלסמי. לזה אנחנו קוראים בורקס פינוקים.

מעלה הרדוף 32, רמת ישי

עמליה בייקרי (צילום: נתנאל לוי, יחסי ציבור)
עמליה בייקרי | צילום: נתנאל לוי, יחסי ציבור

ליבי פטיסרי, יקנעם

לבנת פרץ מייצרת בבייקרי שלה מאפים נהדרים, בגטים, עוגות, עוגיות, קישים, לחמים ומאפים מתוקים ומלוחים. תמצאו אצלה קרואסונים במילויים כמו קממבר וריבת בצל, פולנטה ופטריות וכרישה עם מוצרלה ומאפים מתוקים כמו מאפה שקדים ושזיפים (בעונה). אפשר לשבת במקום ולשלב סלט עם המאפים, ולפני שחוזרים לאוטו לא לשכוח לקנות לחם ועוגיות הביתה. אבל השוס האמיתי בפטיסרי של ליבי הוא מאפי קובייה שהם בעצם קרואסונים במגוון מילויים, בינהם במבה נוגט ויוגורט עם גרנולה.

אגרא, יקנעם המושבה

לאוון פטיסרי, כרכור

Leaven שייכת לשלו פרץ, שהחל את דרכו בכלל במטבח. הבייקרי שהוא פתח ממוקם מול המזווה - מוסד מוכר מאוד באזור - ותוכלו לטעום בו מאפים מעניינים כמו קראפין קורנפלקס, עוגיות אוזני פיל, קרואסון עם קרם קינמון שהוא טייק על סינבון קלאסי או קרואסון ג'אנדויה מפוספס. אל תפספסו את הפוגאס אגוזים ואת בגט הקימל והשומשום הלבן.

המושב 33, כרכור

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Leaven patisserie | לאוון פטיסרי‎‏ (@‏‎leaven_patisserie_‎‏)‎‏

גוד ברד בייקרי, תרשיחא

המקום אומנם נקרא גוד ברד בייקרי, אבל כולם באזור מכירים אותו כמאפיית שאהין. הוא ממוקם באחת הסמטאות של העיר העתיקה של תרשיחא וממול יש אזור ישיבה מלא קסם. המקום עצמו קטן, ממש כמו בצרפת, ואפשר לראות את שאהין פותח בצקים ומעמיס פוקצ'ות לתנור. כל מה שתקנו כאן בלי יוצא מן הכלל יהיה מיוחד וטעים בצורה בלתי רגילה. הוסיפו את האווירה המיוחדת במקום ותקבלו חתיכת חוויה.

האומנים 1, מעלות תרשיחא

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט ששותף על ידי @‏‎good_bread_bakery‎‏‎‏

Sunflower Bakery, חיפה

הסאנפלאוור הוא הלהיט המדובר ביותר באזור המדובר ביותר בחיפה – שכונת בת גלים. ינון אישרי ומאי מאור, שפתחו את המקום, מילאו את הוויטרינה במאפים מיוחדים מאוד ביניהם דייניש גראטן, מאפה גרוייר ופסטו, בוראסון, קרואסון עם זעתר ולאבנה ומשה בתיבה שלא תוכלו לעמוד בפניו. את כל הטוב הזה משלים היצע של ממתקי שוקולד וקונפיסרי, ואפשר לקנות גם כריכים וכמובן קפה.

שדרות בת גלים 16, חיפה

Sunflower Bakery, חיפה (צילום: סיוון ראשיהנו, יחסי ציבור)
Sunflower Bakery, חיפה | צילום: סיוון ראשיהנו, יחסי ציבור

שלום עלחם, חולתה

בקיבוץ חולתה פועלת מתחת לרדאר מאפיית לחמים פשוטה וצנועה שלא עושה הרבה רעש, אבל היא תספק לכם עצירה נפלאה לארוחת פחמימות קלה. היא ממוקמת בלב הקיבוץ, באזור פסטורלי ששומעים בו רק ציוץ ציפורים, ואחרי שסופגים קצת ריחות אפייה בפנים כיף לשבת בחוץ עם התוצרת. המדפים עמוסים בלחמים ובגטים מעולים ויש גם מאפי בוקר וכריכים נהדרים. קחו פוקצ'ה או כריך בתוך פרעצל וקפה ולכו לשבת על הדשא שבחוץ לקצת שלווה. 

קיבוץ חולתה

שלום עלחם, חולתה (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
שלום עלחם, חולתה | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

מטרלו, עין זיוון

את מטרלו אין צורך להציג, מדובר במקום הכי מפורסם בצפון רמת הגולן, שמעמיד תורים ארוכים כמו המקומות הכי לוהטים בתל אביב. בשנה אחרונה הפך עדי פרץ, הבעלים, את מטרלו לבייקרי שגם מגיש אוכל, אבל הכל בשירות עצמי. המנות כאן משתנות מדי יום ומבוססות על המאפים הנהדרים ועל התוצרת החקלאית של האזור, כל מנה ייחודית ומיוחדת למקום. החדשות הטובות הן שחוץ ממקומות ישיבה, שהם חידוש מסעיר בפני עצמו, יש עכשיו במטרלו גם מערכת הזמנות שמאפשרת להסתובב בזמן שמכינים לכם את ההזמנה. כשהאוכל יהיה מוכן, תוזמנו לחזור לדלפק כדי לאסוף אותה לשולחן. ועוד חדשות טובות: בחודש הקרוב תוכלו ליהנות מהמאפים של מטרלו בתל אביב. 21.2-22.3 - עין זיוון סגור, שרונה מרקט פתוח.

קיבוץ עין זיון

מטרלו בתל אביב (צילום: סופגי, יחסי ציבור)
מטרלו | צילום: סופגי, יחסי ציבור

דרום

ג'ויס, ביצרון

ג'ויס התחילה בתור מסעדה כפרית משפחתית והיום, אחרי שיפוץ נרחב, זהו בייקרי רחב ידיים שצופה לשדות חקלאיים. חובה לטעום כאן מאפה שקשוקה, קרואסון פולנטה פטריות וקרואסון כרובית, ויש גם מאפה חצילים, זיתים ופרמזן מיוחד ומקרר עם סלטים שתוכלו לאסוף ממנו אחד בדרך לשולחן.  

הוותיקים 54, ביצרון

ג'ויס (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
ג'ויס | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

פנינה פאי, אשדוד

פנינה פאי הוא מוסד אשדודי שזכה לאהדה גדולה במיוחד הודות לקרואסונים הממולאים שלו, שהציפו לתקופה את הרשת. אחרי שתצלחו את התור ותגיעו לוויטרינה תגלו שהבחירה לא קלה, אבל משתלמת; יש פה פאי לימון מושלם, קינוח עקיצת הדבורה מצוין וכמובן את הקרואסונים הממולאים המפורסמים.

הציונות 15, אשדוד

פנינה פאי. (צילום:  שירן כהן שי)
צילום: שירן כהן שי

BEZZO, באר שבע

בזו שוכנת בתוך מעדנייה ענקית שכולה חללים קטנים מלאים במדפים ומקררים עם המון דברים שווים. המעדנייה עצמה ממוקמת בתוך מתחם הכתר של הרכבת הטורקית הישנה, כך שיש גם אזור ישיבה נחמד בחוץ. שף קונדיטור הגר מסרתי משנה מדי יום את מבחר המאפים המוצעים, אבל תמיד יש כמה סינבונים משוגעים ממולאים ומצופים בקרמים מעניינים וגם כריכים שווים. בימי שישי התור ארוך אז תבואו סבלניים. 

מתחם הקטר, באר שבע 

BEZZO (צילום: לין לוי, mako אוכל)
BEZZO | צילום: לין לוי, mako אוכל