הנה הסיפור שלא תשמעו על מסעדת "נומי" שבעמק חפר, שנכנסה היום (שלישי) לדירוג הנחשב של הפיפטי בסט, שקובע מהן 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון. אלא שבפועל, אי אפשר לאכול את ארוחת הערב אצל השפים שהובילו את המקום לדירוג הנחשב ברשימה היוקרתית.

עם תחילת המלחמה, כמו הרבה מסעדות בישראל, הוחלט להוציא את העובדים של "נומי" לחל"ת ולהשאיר רק את הקונדיטוריה פעילה - כך שהמקום יעבוד בשעות הבוקר בלבד כבייקרי. מאז חלפו כבר ארבעה חודשים, המסעדה לא נפתחה מחדש, והנה היום מודיעים השפים שהם גם לא יחזרו לעבוד במסעדה שהובילו, גבוה-גבוה אל המקום ה-25 בדירוג היוקרתי.

נומי בייקרי - קוגלהוף אישיות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבייקרי של "נומי" | צילום: לין לוי, mako אוכל

"למרות החדשות הטובות", אומרים השפים גדי בור ויוני דנון, "הגיע הזמן לשתף שאנחנו כבר לא חלק ממסעדת 'נומי'. לצערנו זה לא עבד יותר ודרכינו נפרדו. לאן 'נומי' תלך זו שאלה שאין לנו תשובה. אנחנו יכולים רק לספר שאנחנו ממשיכים קדימה", הם מוסיפים.

המשמעות, בפועל, היא שהדירוג מתייחס למה ש"נומי" הייתה, וממש לא למה שהיא היום, זאת על אף שעמוד האינסגטרם של המסעדה בחר לשתף בהתלהבות את דבר הזכייה: "נרגשים וגאים להיכנס לרשימה המכובדת של 50 המסעדות הטובות ביותר בצפון אפריקה והמזרח התיכון!", נכתב שם. אלא שדירוג כאמור יש, אבל את השפים שהובילו את המסעדה אליו, כבר אין - וחבל.