ההיצע של בתי העסק הטבעוניים בישראל כולל מסעדות שף, מזללות, ברי אוכל עם תפריט קוקטיילים, המבורגריות, דאבות הודיות, מסעדות אסייתיות ובתי קפה שכונתיים. הפעם אנחנו לא עוסקים בבתי אוכל ידידותיים לטבעונים אלא רק בעסקים 100% טבעוניים, שהולכים עד הסוף עם האג'נדה ומציעים אוכל טעים ויצירתי נטול מוצרים מן החי. לפניכם רשימה של המומלצים ביותר שבהם, כי בשורה התחתונה, הרי הכי חשוב שהאוכל יהיה טעים.

תל אביב ומרכז הארץ

 Opa
את מסעדת Opa אין לכנות טבעונית, כך לפחות מבקשת השפית שיראל ברגר. בעיני ברגר, בוגרת CIA - Culinary Institute Of America, Opa היא מסעדה שהתפריט שלה פשוט מבוסס על פירות וירקות. אחרי שהתמחתה ב-ABC KITCHEN בניו יורק והייתה השפית של מסעדת הפופ אפ "מיס קפלן", ברגר מציעה ב-Opa שפה קולינרית חדשה בארץ שעיקרה אוכל עילי החוגג את תוצרי האדמה. טכניקות הבישול שלה מורכבות ומעניקות פרשנויות חדשות ונטולות מגבלות לירקות ופירות עונתיים, מה שהופך את המסעדה ליחידה במינה ואת התפריט המוגש בה לייחודי ומסקרן.

החלוצים 8 תל אביב, 052-5838245. לא כשר

 

בייבי תירס עם גלידת חמאת תירס ושברי פופקורן (צילום: אביב שוקרי,  יח"צ)
בייבי תירס עם גלידת חמאת תירס ושברי פופקורן | צילום: אביב שוקרי, יח"צ

אנסטסיה
אנסטסיה הוא בית הקפה הטבעוני שבעיני רבים נחשב לטוב ביותר בארץ. הוא הוקם ב-2014 על יד רועי עזר ותמר איילון, חלוצים בגל הטבעונות הראשון של העשור הקודם. התפריט באנסטסיה שם דגש על סופר פודס (מזונות על) והמנות הפופולריות ביותר במקום הן סלט אטריות סובה, כריך מקושקשת טופו, שקשוקה טבעונית מחלמון פולנטה וקינוחי הרואו שאינם מכילים סוכר לבן או גלוטן. יש במקום גם מעדנייה שבה אפשר לקנות הביתה מוצרים ממפעל הייצור של אנסטסיה, ומחוץ למקום משתרך תור ארוך של מעריצים בכל שעות היום.

פרישמן 54, תל אביב, 03-5290095. לא כשר

אנסטסיה (צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור)
אנסטסיה | צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור

באנה
את באנה, המוגדרת כמסעדת צמחים, הקימו שלומי בונפיל (נטורופת ומורה ליוגה בעל רקע ארוך במסעדנות ובעולמות האלכוהול) ושף עידו קליינר. קליינר שם דגש על מניפולציות בצמחים ולא על תחליפים, ובבאנה קיים איזון מושלם בין אוכל בריא לבין חוויה נהנתנית. רוב התפריט עונתי, נטול גלוטן, טיגון או סוכר והמנות המומלצות הן ירוקים קראנצ'יים עם מקלות פולנטה אפויים ופטריות פורטובלו צלויות עם קרם ערמונים; חיטה מעושנת, זוקיני כרוב סגול ואורגנו על ציזיקי קשיו ונענע; ומסבחה לימה עם אבוקדו ואריסה על שתי פרוסות מחמצת כוסמין. בסופ"ש מוגש במקום בראנץ'.

נחמני 36, תל אביב, 03-6192192. לא כשר

באנה (צילום: אנה ברדיבקוב, יחסי ציבור)
באנה | צילום: אנה ברדיבקוב, יחסי ציבור

 

416
416 היא מסעדתם של בן ואל רחמני - שפים ומוזיקאים שהחליטו להמשיך את השושלת המשפחתית (גם לאבא וגם לאחיהם הגדול יש מסעדות בניו יורק) ולפתוח מסעדה. התפריט של 416 מציע מנות שף שמבוססות על תחליפי בשר מהצומח ואת הסייטן מכינים במקום, כולל תהליכי עישון ויישון. מומלץ לטעום כאן קלמרי, לאבנה, סיגרים מרוקאיים, שיפוד סייטן, כריך רוסטביף, שווארמה סייטן ואת הקינוח האלמותי - אלף ההורס. בנוסף, במסעדה פועל בר קוקטיילים שמכינים בו את כל חומרי הגלם מאפס.

הארבעה 16 תל אביב, 03-7755060. לא כשר

416 (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
416 | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

גרין רול
גרין רול היא הסושייה הטבעונית הראשונה בישראל והיא שייכת לשירן שחר ובירן פרץ, שמציעים אוכל מזרח אסייתי 100% טבעוני, צבעוני וטעים במיוחד. מנות שמומלץ לטעום כאן הן אגדאשי טופו, רדראגון לחובבי הפיקנטי וקינוח סושי טופי. כל רול יוצא לסועד כמו יצירת אומנות, ונשים הריוניות מכל הארץ מגיעות לאכול במקום סושי סטרילי מדגים נאים.

מונטיפיורי 30, תל אביב, 03-5245731. לא כשר

גרין רול (צילום: שירן שחר)
גרין רול | צילום: שירן שחר

 

J17
J17 היא מסעדת אוכל ביתי מנחם שהקים אסף אינגבר, מאמן טניס ובעלים של בית ספר לטניס שעבר לתזונה צמחית. תפריט המסעדה מציע מנות כמו תבשיל לימה איטלקי, תבשיל אפונה וארטישוק, ראגו, תבשיל במיה, שווארמה ירקות וטופו ללא גלוטן ותבשיל חריימה. בימי שני מציעים במקום תפריט חובק עולם עליו חתומה השפית והנטורופתית נועה זמיר אוזנה. יש גם תפריט בראנץ'.

ירמיהו 17, תל אביב, 03-9442773. לא כשר

J17 (צילום:  יח"צ)
J17 | צילום: יח"צ

 

סימונצ'ו
סימונצ׳ו היא מאפיית בוטיק טבעונית שפתחה סימונה ויילר, בוגרת לימודי קונדיטוריה ב"בישולים" שבעקבות מהפך אישי החליטה להתמקצע באפייה טבעונית עם דגש על בריאות ושימוש מופחת בסוכר ושמן. סימונצ׳ו הוא גם בית קפה קטן שבו אפשר ליהנות ממאפים נטולי גלוטן וכריכים, כולם מבוססי חומרי גלם טבעיים. בין מוצרי הדגל של המקום קראנצים המבוססים על חמאה טבעונית שפיתחה ויילר, עוגת גבינה אפויה בסגנון שמנת חמוצה, עוגת קרם וניל עם פטיסייר לימון ובזיליקום ובורקס כוסמין מלא.

סלמה 3, יפו, 052-5243334. לא כשר

סימונצ'ו (צילום: ליאל סנד,  יח"צ)
סימונצ'ו | צילום: ליאל סנד, יח"צ

משק ברזילי
מסעדת משק ברזילי היא מהוותיקות בגזרה הטבעונית. היא הוקמה בשנת 2002 במושב פסטורלי במרכז הארץ על ידי מרב ברזילי, אחת המסעדניות הראשונות בישראל שיישמה את גישת הפארם טו טייבל והגישה את הירקות מהחווה החקלאית של משפחתה. ב-2013 המסעדה עברה לנווה צדק והפכה לטבעונית. ב-2018 הוקמה מעדנייה צמוד למסעדה, שבה אפשר לקנות אוכל מוכן ומוצרי מעדנייה.

אחד העם 6-8, תל אביב, 03-5166329. לא כשר

משק ברזילי (צילום: אנה ברדיבקוב, יחסי ציבור)
משק ברזילי | צילום: אנה ברדיבקוב, יחסי ציבור

 

אלגריה
אלגריה היא מהמוסדות הטבעוניים הוותיקים בתל אביב. מדובר על מעדנייה שהוקמה בשנת 2013 על ידי מאיה ומיקי סלע, שבבעלותם גם דוסה בר. באלגריה אפשר לקנות אוכל הביתה וגם לאכול תפריט שכולל בעיקר תבשילים, אבל גם מנות בוקר כמו פריקסה ושקשוקה ופוקצ'ה ממולאת במעורב.

אבן גבירול 165, תל אביב, 03-6136964. בהשגחת צהר

אלגריה (צילום: מולי נעים,  יח"צ)
אלגריה | צילום: מולי נעים, יח"צ

 

דוסה בר
גם דוסה בר שייכת למקבץ העסקים הטבעוניים הוותיקים. היא נפתחה ב-2016 ומאז מציעים בה אוכל רחוב של דרום הודו, או אם לדייק את הפנקייק ההודי המפורסם ונטול הגלוטן בשם דוסה. מיד כשנכנסים למקום מבינים שמתבשל במקום אוכל הודי; קשה להתבלבל בריח הארומטי של התבשילים. התפריט מציע דוסה עם 6 מילויים שונים ביניהם תבשיל מנגולד, מסאלה תפוחי אדמה, מסאלה דלעת ותבשיל סלק. חוץ מדוסה יש בתפריט גם מאכלי דרום הודו כמו אידלי וגם דאל, בירה הודית וכמה סוגים של טאלי.

בן יהודה 188, תל אביב, 03-6591961. בהשגחת צהר

דוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
דוסה בר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

החתול הירוק
פיצריית החתול הירוק נפתחה במאי 2014 ומאז הפכה למוסד הכי מוכר של מתחם לבונטין. הפיצה כאן עשויה מבצק דק יחסית ומעליו גבינת קשיו שמיוצרת במקום. מבחר התוספות שנערמות מעל הפיצה כולל עגבניות שרי מיובשות, פטריות פורטובלו, ארטישוק, זיתי קלמטה, בטטה אפויה ורוסט סייטן.

לבונטין 7, תל אביב, 073-7327361‏. לא כשר

פיצה טבעונית, החתול הירוק (צילום: החתול הירוק,  יחסי ציבור )
פיצה טבעונית, החתול הירוק | צילום: החתול הירוק, יחסי ציבור

מיכלאנג'לו
מיכלאנג׳לו הוא בית קפה שהוקם ב-2015 על ידי סתיו רביבו ואלירן אייש, שמציע תפריט בראנץ' ששמו יצא למרחקים ותפריט צהריים עם המבורגר מיתולוגי. בשעות הערב כדאי לטעום כאן פיצה נפוליטנית מבצק מחמצת עם "גבינת" פולנטה. מעבר לקולינריה המקום משלב גם תוכני תרבות מקומיים ומארח תערוכה מתחלפת וערבי הופעות חיות.

בן תרדיון 2, יפו, 058-3963077. לא כשר

 

מיכאלנג'לו (צילום: יעקב בלומנטל, יחסי ציבור)
מיכאלנג'לו | צילום: יעקב בלומנטל, יחסי ציבור

ריינבו
ריינבו הוא דיינר טבעוני שמציע המבורגרים מושחתים. מנת הדגל במקום היא סנסשיונאל בורגר, שעשוי מחלבון חיטה וסויה ויש האומרים שבכוחו לספק חוויית בורגר אולטימטיבית. בנוסף, התפריט מציע גם שניצל בחלה, סלופי יוסי ונקניקיות בלחמנייה.

אבן גבירול 88, המלך ג׳ורג 77, 03-5223040, לא כשר

ריינבו (צילום: יחצה ריינבו, יחסי ציבור)
ריינבו | צילום: יחצה ריינבו, יחסי ציבור

 

הרצוג
את הרצוג פתח ב-2016 שף רועי הרצוג שעבד אצל אייל שני במשך 7 שנים. מדובר במסעדה קטנה שמציעה תפריט שאינו מכיל רכיבים מעובדים או מנות מחופשות למנות בשריות. מנת הדגל כאן נקראת "הר" והיא משתנה מדי יום ומשלבת בהתאם לעונה קטניות, דגנים, עשבי תיבול וירקות, ברוסקטה מלחם מחמצת וטחינה. לצד ההר מוגשות בטטה אפויה וכוס מרק. 

אבן גבירול 48, תל אביב. 03-5226334

הרצוג (צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור)
הרצוג | צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור

 

הפי סימפל מרקט
הפי סימפל מרקט היא לא ממש מסעדה אלא חנות, מעדנייה וקונדיטוריה טבעונית. אפשר לקנות בה קינוחים, גלידות, קוקילידות, עוגיות, מאפים, קאפקייקס, עוגות, טארטים, מיצים סחוטים, שייקים, סנדוויצ’ים, ארוחות צהריים, סלטים, ממרחים, גבינות ולחמים - הכל 100% טבעוני. תפריט הצהריים מציע מאכלים כמו בורגול כרובית, קארי טופו, קציצות חריימה ברוטב, ממולאים וקובה.

שדרות רוטשילד 99, תל אביב, 03-7437582. לא כשר

Jars & Bowls
Jars & Bowls מציע תפריט טבעוני עם מגוון קערות המהוות ארוחה מלאה (חמה או קרה), וביניהן קערת לזניה טבעונית. מלבד הקערות יש גם מבחר לביבות ירק, שייקים וסלטים כמו סלט אסייתי עם טופו. בנוסף, אפשר לקנות במקום תבשילים טבעוניים לסופ"ש, חטיפי חלבון וקינוחים.

רוטשילד 1, תל אביב, אין טלפון. ראשון-חמישי 17:00-11:30. לא כשר

נייצ'ר בויז
נייצ'ר בויז היא המבורגרייה טבעונית שמביאה לנו ג'אנק פוד מושחת בדמותן של לחמניות רכות מרוחות ברטבים וקציצות המבורגר מחלבון. מעל ההמבורגר אפשר להזמין את כל התוספות השגורות כולל גבינה טבעונית. לצד ההמבורגר תוספות כמו צ'יפס וסלט קולסלאו.

לבונטין 30, תל אביב, 03-9581080. לא כשר

נייצ'ר בויז (צילום: אנה ברדיבקוב, יחסי ציבור)
נייצ'ר בויז | צילום: אנה ברדיבקוב, יחסי ציבור

 

Unniku
אוניקו (ביפנית: ללא בשר) היא מסעדת רפאים מבית פריים שפועלת רק במשלוחים ומציעה מטבח יפני נטול מוצרים מן החי. מלבד רולים של סושי, התפריט של אוניקו כולל גם המבורגר טבעוני, קערות פוקי, באן במילוי טופו בטמפורה ועיקריות כמו אורז מוקפץ עם ירקות.

להזמנות: 03-9581080. לא כשר

אוניקו מסעדה טבעונית  (צילום: מלי ארואסטי,  יח"צ)
אוניקו מסעדה טבעונית | צילום: מלי ארואסטי, יח"צ

 

הקצב הירוק
הקצב הירוק היא מזללה שמציעה פרשנות טבעונית לאוכל רחוב ישראלי. יש בתפריט המבורגרים, עראייס, קבבים, נקניקיות על בסיס חלבון אפונה, שיפודי קבב ושווארמה, שמוגשים to go בתוך בגט קראנצ'י או בתוך פיתה.

כצנלסון 53, גבעתיים 077-7870058‏. כשר

הקצב הירוק (צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור)
הקצב הירוק | צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור

 

Miso
מיסו היא מסעדה אסייתית טבעונית הממוקמת ברמת גן ומציעה תפריט אסייתי עם מנות מכל מזרח אסיה, אבל בגרסה הטבעונית. מלבד הסושי הטבעוני והפאד תאי יש גם אגדשי טופו, מרק מיסו, סלטים אסייתיים ומנות קארי.

ז'בוטינסקי 62, רמת גן, 03-9790477‏. לא כשר

מסעדת מיסו  (צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור)
מסעדת מיסו | צילום: מלי ארואסטי, יחסי ציבור

 

מיץ מרק
מיץ מרק בגבעתיים היא מחלוצות הטרנד הבריא ששילב אוכל טבעוני, אג'נדה בריאותית וכלים מתכלים. בתחילת דרכה המסעדה התמקדה במרקים (כמו חרירה) ומיצים ובשיאה היו לה גם שלוחות בתל אביב ובירושלים. היום נותר רק הסניף בגבעתיים ובחורף מציעים בו מבחר עצום של מרקים שמשתנה מדי יום. לאורך כל השנה אפשר למצוא בתפריט מלבד מרק גם קערות עם סופר פודס, שייקים, תבשילים (כמו רטטוי), כריכים וסלטים. יש גם תפריט בוקר המוגש לאורך כל היום ומוצרי מעדנייה שאפשר לקנות הביתה.

כצנלסון 49,  גבעתיים, 1-700-703-704. לא כשר

מיץ מרק גבעתיים (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
מיץ מרק גבעתיים | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

 

קטיף
קטיף היא מזללה טבעונית צעירה ומדליקה שממוקמת במדרחוב של ראשון לציון ומציעה מנות טבעוניות יצירתיות. התפריט ההומוריסטי מציע מנות עם שמות שיעלו לכם חיוך על הפנים, כמו: פורטובלו בחלב אימו - פטריית פורטובלו ממולאת בפטריות ובצל עם רוטב בשמל וגבינת קשיו; מאמלובה - פולנטה קוקוס עם פטריות שימאגי; ומנת סביח טבעונית בפיתה המכונה "תסביך" - חציל שלם מטוגן בפירורי לחם וקלחי תירס מטוגנים בחמאת קשיו. 

רוטשילד 27, ראשון לציון, 03-6746603⁠. לא כשר

צפון

טאבולה ראסה
טאבולה ראסה התחילה את דרכה כמסעדה במתחם מסחרי קטן ליד קריית שמונה. היום מדובר בשירות משלוחי אוכל עד הבית שמציע אוכל טבעוני לסופי השבוע. התפריט מתעדכן מדי שבוע וכולל מנות כמו ממרח סקורדליה, סלט ביצים, ירקות וטופו בקארי ירוק, סינייה חצילים, ממולאים, מעורב ירושלמי וקציצות דגים. הכל כמובן 100% טבעוני.

להזמנות: 054-6544346

אום כולתום
אום כולתום היא מסעדה ים תיכונית טבעונית שהוקמה בשנת 2016 בחיפה ומאז עברה כמה גלגולים. כיום היא פועלת בבעלות חדשה ומגישים בה אוכל ביתי. התפריט מציע תבשילים, חומוס, סלטים ומאפים.

שדרות מוריה 60, חיפה, 04-8852227. לא כשר

אום כולתום (צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור)
אום כולתום | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

חומוס Bar
חומוסייה שמציעה הרבה מעבר לחומוס. התפריט כולל את כל מה שנפשכם יכולה לחשוק בו וגם חמש מנות שונות של חומוס. מלבד החומוס יש גם שיפודי פרגית, שוקי עוף, שישקבב, סנייה, צ'וריסו, מעורב ירושלמי, שניצלים, קציצות ברוטב חריימה, קוסקוס, שווארמה, המבורגרים ואפילו סלופי ג'ו.

נתנזון 22, חיפה, 04-6906808, לא כשר

הרדוף
בקיבוץ הרדוף פועל בית קפה וגלריה של מרכז קמ"ה (קהילה מרפאת הרדוף). במקום, המוקף מכל עבר בצמחייה, מגישים ארוחות קלות המבוססות על חומרים טריים, טבעיים ואורגניים, רובם גדלים בגינת הירק במקום. יש בתפריט פוקצ'ות, מרקים, נזידים, ממולאים, לביבות ירק ופיצה.

קיבוץ הרדוף, 04-9059338. לא כשר

קפה הרדוף (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
קפה הרדוף | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

 

טופו אן
טופו אן היא המסעדה היפנית (שימו לב, לא אסייתית - יפנית) הטבעונית היחידה שפועלת בארץ. היא מסתתרת מאחורי מתחם מסחרי ישן ושייכת לג׳ון קמוטני שעלתה לארץ לפני 20 שנה מהירושימה בעקבות אהבה. כשהחליטה להתעסק באוכל היא חזרה ליפן ולמדה את רזי הכנת הטופו, והיום במסעדה שלה היא מגישה תפריט המבוסס על הטופו שהיא מייצרת בעצמה. בלב שלם נוכל לומר שבטופו אן תוכלו לטעום את הטופו הכי טוב בארץ, אותו גם אפשר לקנות הביתה, ואת האגדאשי טופו שג'ון מכינה יהיה לכם קשה לשכוח.

דרך העצמאות 74, בנימינה, 3771060־050. לא כשר

טופו אן, בנימינה (צילום: לין לוי)
טופו אן, בנימינה | צילום: לין לוי

ירושלים

אני פה בגלל אשתי
"אני פה בגלל אשתי" היא המסעדה הטבעונית היחידה בעיר הבירה ואת שמה המקורי היא קיבלה בגלל שהיא שייכת לאתי, שהגיעה לירושלים בגלל צביה, זוגתה. את המסעדה הן הקימו יחד, אבל מאז צביה נפטרה מסרטן ואתי ממשיכה להפעיל את המסעדה לזכרה. התפריט כאן מציע ארוחות בוקר, המבורגר, חריימה, מרקים עם או בלי קובה, תבשילים, כריכים, סלטים וקערות בריאות שמכילות דגן, תבשיל, סלט, קציצה ורוטב קיסר על בסיס מיונז שמיוצר במקום. במעדנייה הפועלת במקום אפשר למצוא את העוגות של פיס אוף קייק התל אביבי (וזהו המקום היחיד בירושלים שבו אפשר למצוא אותן), שוקולד טבעוני, טופו ועוד.

הלל 4, ירושלים, 02-6265588. בהשגחת צהר

דרום

Soul
סול במצפה רמון נפתחה בקיץ האחרון במלון בוטיק טבעוני חדש בשם Soul Vegan & Vibes. מי שעומדת מאחורי המסעדה היא לא אחרת מאשר בריטני מוניק מור, שבמשך שנים הפעילה את Vegan Xpress. המסעדה החדשה פועלת לאורך כל שעות היום ומציעה תפריט טבעוני עם מנות כמו חומוס מעדשים וטחינה, כריך רוסטביף שבריטני מכינה בעצמה, ארוחות בוקר המוגשות בשעות 12:00-9:00 ואת המבורגר הפטריות המפורסם שהיה מנת הדגל במסעדה הביתית Vegan Xpress. יש גם מנות חדשות שבריטני שילבה בתפריט, כמו המבורגר הודי והמבורגר ביונד ובלוסום קראנץ' - תפרחת בננה עטופה בבלילת בירה קראנצ'ית.

הר הרדון 8, מצפה רמון, 08-6323642. כשר ללא השגחה

SOUL (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
SOUL | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

 

שאקטי
שאקטי היא המסעדה הטבעונית הראשונה של באר שבע ומי שפתחוה אותה היא שלומית שטורך. המקום מציע אוכל ביתי ומגיש מנות כמו חריימה, קורנדוג, שניצל וצ'יפס, חלה עם שניצל חציל ומטבוחה, מרק בצל, קוסקוס ולקינוח כנאפה וקראק פאי טבעוניים.

רבי עקיבא 9, באר שבע, 08-6674155. לא כשר