mako
פרסומת

פאבלה ומיץ מרק: כשלא אוכלים סביח בגבעתיים

איילה כהן מצאה את עצמה פעמיים בגבעתיים, ובמקום לחרף את נפשה בחניה כפולה בסביח של עובד, היא הלכה על שתי אופציות מקוריות – אחת הפתיעה והשנייה לא הותירה רושם מיוחד

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
סביח עובד בגבעתיים
סביח עובד בגבעתיים | צילום: תאם סמל, mako אוכל
הקישור הועתק

על מיץ מרק בגבעתיים (שהבנתי שמאז התרחבה לעוד סניפים בארץ) שמעתי מלא מעט ידידות טבעוניות וחובבות בריאות - כן יש לי גם כאלו, ולרוב אני מעדיפה לפגוש אותן לדרינק ולא לארוחה. מדובר במסעדונת וחנות טבע עם מיני מטעמים על בסיס ירקות, אגוזים וחבריהם מן הצומח. שלל סירים מהבילים עם מרקים, מיצים ושייקים עם פירות ומאכלי על למיניהם הם הגאווה של המקום, אבל אין מצב שאני מכניסה מרק חם לרכב.

מיץ מרק גבעתיים
המיצים לא פחות אטרקטיביים מהכריכים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הכריכים מוצגים בוויטרינה, ואיך שראיתי שיש כריך טונה נדלקתי. מה הקשר בין טונה לטבעונות? מתברר שיש דבר כזה טונה טבעונית, יעני חלבון צמחי עשוי מהרבה מרכיבים טבעיים מהצומח בלבד בטעם של טונה. הייתי חייבת. שתי פרוסות לחם מחמצת טרי, טונה עם מיונז ללא ביצים, ריבועי מלפפון חמוץ, זיתי קלמטה, לימון כבוש, עגבנייה וחסה. קלאסיקה. לקחתי גם מיץ תפוחים טרי ויאללה לדרך (22 שקלים לכריך ו-14 שקלים למיץ).

את הביס הראשון לקחתי בזהירות וחשדנות, אבל וואללה, טעים. שילוב מצוין של טעמים, ירקות טריים, והטונה? מאוד מזכירה את הדבר האמיתי. לא את הטונה הטרייה כמובן, אלא את זאת מקופסת שימורים. בקיצור, כריך טוב וקליל שאפשר לתקוע מהר, לשבוע ולא להרגיש רע אחר כך.

מיץ מרק גבעתיים חנות
"אברהם אפינו". מי אמר שלטבעונים אין חוש הומור? | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מיץ מרק כריך "טונה"
רק היו שמים לי פה ביצה קשה והייתי מאושרת | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת

את הכריך השני אכלתי בפאבלה. בניגוד למוסדות אוכל אחרים בעיר, מדובר בלוקיישן שהבעלים שלו מתחלפים כל כמה שנים וכך גם אופיו של המקום. עכשיו זה "מטבח דרום אמריקאי". בחרתי בכריך אנטרקוט בארוחה עסקית, עם צ'יפס בטטה וקולה (58 שקלים).

פאבלה גבעתיים ויצמן
פאבלה גבעתיים ויצמן | צילום: איילה כהן, mako אוכל

את הג'בטה, טרייה ורכה במיוחד (בחירה אידיאלית לכריך מסוג זה), חוצים ועליה מורחים מיונז שום, צ'ימיצ'ורי ורטבים חריפים לפי בחירה, ומפזרים בצל סגול, חסה, עגבניות ומלפפונים חמוצים. את הבשר מטגנים על הפלנצ'ה מול עיני הלקוח, שמים בתוך הכריך וזהו.

אני אתחיל עם הדבר הכי טעים במנה: הצ'יפס. יכול להיות שצ'יפס בטטה הפך להיות תוספת פופולרית יותר מצ'יפס רגיל או שאני הוזה? בכל מקרה, הצ'יפס, גם אם הוא טרי וגם אם קפוא, היה כיפי וטעים. הבשר עצמו סביר לחלוטין, אבל הייתה חסרה עסיסיות. ציפיתי שהלחם הלבן ייספג במיצי בשר ובצ'ימיצ'ורי עוקצני, אבל כריך האנטרקוט הזה היה בסך הכל די משעמם, ובטח שלא "דרום אמריקאי".

פרסומת

פאבלה גבעתיים דלפק
הדלפק בפאבלה - צ'ימיצ'ורי, רטבים, ירקות טריים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

עסקית פאבלה גבעתיים
עסקית פאבלה גבעתיים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

כריך אנטרקוט וצ'יפס בטטה
כריך אנטרקוט וצ'יפס בטטה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בקיצור, בפעם הבאה שאני בגבעתיים אני חיה על הקצה ומסתכנת בחניה הבלתי אפשרית אצל עובד, כי אם יש משהו שהכריכים הכביכול מקוריים האלה העלו בי, זה את החשק לקלאסיקה מוכרת.

תוקעת על הדרך

מיץ מרק. כצנלסון 49, גבעתיים. 03-7737000

פאבלה. ויצמן 39, גבעתיים. 1-700-70-70-85