
לחם שיפון כפרי עם תאנים מיובשותהמרקם הייחודי של תאנה מיובשת מקבל חיים חדשים כשהוא אפוי בתוך לחם שיפון ריחני. נראה מסובך? גם ככה המיקסר עושה את רוב העבודהתומר בלס|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם29/12/1418:29 ![]() צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב |
המצרכים :מרכיבים:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, המחמצת וכוס וחצי מהמים. מפעילים במהירות איטית עד שהחומרים מתאחדים. אם החומרים לא מתאחדים, מוסיפים את שאר המים. מגבירים למהירות בינונית ולשים כדקה. 2מוסיפים את המלח ולשים 5-6 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה. 3מוסיפים את קוביות הדבלים ומפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות איטית, רק עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק יישאר מעט דביק אחרי הלישה (בגלל השיפון) וזה בסדר. 4מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר 4-6 שעות. 5מחלקים את הבצק ל-2 ומעצבים כל חלק לצורת כיכר אליפטית ארוכה. 6מניחים את הכיכרות על תבנית גדולה מקומחת בסולת, מכסים במגבת או נייר אפייה ומתפיחים שוב כשעתיים, עד שנפח הכיכר עולה ב-50% בערך. 7מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים 4-5 חתכים בחלק העליון של כל כיכר. 8מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים כך 20 דקות, ואז מסובבים את הכיכר 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור). מנמיכים את החום ל-200 מעלות. אופים 20-25 דקות נוספות, עד שהכיכרות התנפחו, קיבלו קרום יפה וקשיח והן משמיעות צליל חלול כשטופחים על החלק התחתון שלהן. 9מוציאים את הכיכרות ונותנים להן להתקרר לחלוטין לפני שפורסים. טיפים:- כשמכניסים את הלחם לתנור כדאי להתיז עליו מים (עם שפריצר)- כדאי לאפות את הכיכרות על אבן אפייה.- לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה נותנים לתנור זמן להתחמם מחדש. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |