אוכל
אוכל
מיני הכי טעים בצקים

חצ'אפורי עלים

מאכל מופלא שמגיע מהמטבח הגיאורגי ועשוי מבצק עלים ובמילוי גבינות

|הכי טעים שיש| פורסם10:48
חצ'אפורי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.786reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 2 ק''ג קמח לבן רגיל

  • ליטר מים
  • 15-20 גרם (ככף) מלח שולחן
  • 2 ביצים
  • 50 גרם שמן קנולה
  • 1 כף ברנדי

למלית גבינה:

  • 2 ק''ג גבינה לבנה קשה מגוררת (גבינה גרוזינית)

  • 500 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן
  • ביצה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

2בתום השעתיים לשים את הבצק, אורזים אותו שוב ומקררים לשעתיים נוספות. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים נוספות, ומניחים עטוף היטב במקרר ללילה שלם.

3למחרת מחלקים את הבצק ל-20-22 חלקים ומכדררים אותם לכדורים. מסדרים את הכדורים במגש עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

4בתום השעתיים מרדדים את הכדורים לפיתות דקות בעובי 2-3 מ''מ. מניחים את הפיתות על משטח מקומח, מכסים בניילון ומניחים בצד לחצי שעה.

5לאחר מנוחה של כחצי שעה, משמנים את משטח העבודה ופותחים את הפיתה לעלה מרובע דק בעובי של כ-50-70 ס''מ כל צלע.

6מתחילים בקיפול הבצק, לפני כל קיפול משמנים אותו ביד רטובה עם שמן: מקפלים את השליש התחתון למרכז ולאחריו את השליש העליון. מתקבל בצק בעל 3 שכבות ברוחב 20 ס''מ ואורך 50-70 ס''מ. מקפלים את השליש השמאלי למרכז ולאחריו את השליש הימני ומתקבל ריבוע של כ- 20 ס''מ בעל 9 שכבות בצק עלים. את הריבוע מניחים על משטח משומן מעט ומכוסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-20 דקות אחריהן הבצק מוכן למילוי.

7מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה ומחלקים ל-20 -22 כדורים שווים. מניחים בעדינות רבה מילוי במרכז הבצק, יש להימנע מפציעת הבצק בעת הנחת המילוי. מקפלים את הבצקים בצורת מעטפה.

8מניחים את המאפים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של כ-20 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il